自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

憂下物價貴,環保,教育,老有所依,全家身體健康,頭曇身熱,牙痛鼻塞兼脫髮都未得閒諗紅衛兵亂拉人...................Sorry!!!!!!!!!!!!!我真係無諗過.

公爵府

好媽媽勳章

回覆:其實我想知如果有一日解放軍進城胡亂拉人或出動.....

樓主,夠鐘瞓覺啦!

再唔瞓坦克車會去look扁你架啦

禁止訪問

畀面勳章

引用: 樓主,夠鐘瞓覺啦! 再唔瞓坦克車會去loo

公爵府

canruth 發表於 12-7-3 01:53
回覆 milk323 的帖子
.
完全支持你自己開個post討論呢個問題..
你唔好迴避我個問題喎, 根據你既logic, 無論個問題係乜, 唔答就係逃避
我冇興趣開post 去問人呢個問題, 因為呢條問題係為你而設的. 其他人鍾意撘爹都可以, 唔答都得, 甚至話我無聊都冇所謂, 但係, 你, 要求得人地要認真回應你個人的假設性問題, 你都應該要prepare人地會對你有相同要求. 所以你一定要答, 唔可以話我個問題冇可能發生或者無聊所以唔答, 否則你就係逃避

所以我等緊你答架樓主. 唔好遊花園喇.

fengfeng    發表於 12-7-3 11:37
ellawyc  讚!  ^^  發表於 12-7-3 09:53
sumlam    發表於 12-7-3 02:45

琥珀宮

引用:其實我想知如果有一日解放軍進城胡亂拉人或

原帖由 canruth 於 12-07-03 發表
其實我想知如果有一日解放軍進城胡亂拉人或出動坦克武力震壓香港市民...
而上頭落order要hk police全力支持 ...
呢個「如果」如果真係發生,無論警察點做香港都已玩完!發生既機會同世界末日相差無幾,點解為d無mug可能發生既事而擔生!

琥珀宮

引用:哈哈...我唔係小朋友...我都係一位媽咪...

哈哈...我唔係小朋友...我都係一位媽咪...
我咁問係我真係擔心....
鄧你慘,俾d人嚇到擔心埋d咁既野!

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

引用:Quote:ellawyc+發表於+12-7-3+01:38+點解你

若不是遊行人士太粗暴, 警方何需加大武力?

咁你即係認同市民和平上街...警方不應使用武力?
"市民「和平」上街,警方不應使用武力 ",我想無人會唔認同law!問題係而家有小部分人以「不和平」既方法去抗爭!

公爵府

canruth 發表於 12-7-3 01:49
政府不過是一班服務市民嘅公務員
做得唔好市民唔可以罵?
嘩, "不過"是一班服務市民的公務員, 真大口氣. 你係邊位? 班公務員欠左你? 香港欠左你? 你亞媽生你出黎, 照顧得你唔好係咪又要比你話?
你亞媽尚且有責任照顧你, 因為佢將你帶黎世界, 佢對你有責任要負. 班公務員為乜要為你服務? 你比個理由我. 因為你有交稅? 你交幾錢稅? 佔成個政府Payroll 幾%?交得多個班係咪可以講野大聲D? 咁遊行時唔該分返開冇交稅既唔好上街喇.
你呢D人, 人地幫你做野就老馮, 你為社會付出過乜? 權利同義務, 小學已經有教, 你不斷呵索權利之時, 你的義務在哪裡?

禁止訪問

禁止訪問

其實我想知如果有一日解放軍進城胡亂拉人或出動.....

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆+imconfusing+的帖子 佢地心虛...

回覆 imconfusing 的帖子

佢地心虛...
心虛嘅係啲滋事份子。我好人好姐行得正企得正奉公守法坦克做咩要車我? 邊個需要鎮壓我?

fengfeng    發表於 12-7-3 11:39

男爵府

好媽媽勳章

canruth 發表於 12-7-3 00:49
其實我想知如果有一日解放軍進城胡亂拉人或出動坦克武力震壓香港市民...
而上頭落order要hk police全力支持 ...

呢d咁假設性既問題 ,叫人點答你呀 ,你會唔會搞笑左 d:;pppp:

公爵府

Quote:canruth+發表於+12-7-3+01:03+原來逃

原帖由 ellawyc 於 12-07-03 發表
我都學到野喎
就係 : 自行做一個可能性假設, 別人唔認同, 就覺得別人在逃避喎~
不過, 呢個係閣下個人問題
喂jm,學番佢地嘅話氣先得㗎!「你要依家即刻答,冇得唔答!」仲要指住人地,「請」佢地「解釋」係冇用㗎!

公爵府

Quote:heichunmum+發表於+12-7-3+01:37+點

點解差的永遠係政府?
哈哈...差的不"永遠"係政府
但係依家個政府差係事實
如果冇啲刻意同政府唱反調嘅議員,政府會冇咁差囉。

子爵府

canruth 的帖子

:;pppp:如果..

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

耶穌說:「所以,你們要警醒,因為你們並不知道那日子、那時間會在甚麼時候來臨。」

首頁

尾頁

跳至