網購天地

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆 1234ching 的帖子

男爵府

回覆:CandyBK 的帖子

我問的時候係冇lee個表口家! 你可以睇吓淘寶達人之前d post!

男爵府

回覆:[教學] 利用物流公司將大件傢俬送香港

如果有lee個表, 為何當初有230人仔一立方lee個數呢?

子爵府

達人:我想在江蘇買書櫃到香港,它用德邦物流,我是否要叫他送去新邦物流或鑫盛物流後再同新邦物流或鑫盛物流講送去我屋企?即是說我拍了後,送貨地址是新邦物流或鑫盛物流,對嗎?謝謝回覆!

子爵府

達人:我問他他說0.5立方,那應用那間物流抵呢?Many thx!

大宅

kellymami 發表於 12-10-24 20:13
達人:我想在江蘇買書櫃到香港,它用德邦物流,我是否要叫他送去新邦物流或鑫盛物流後再同新邦物流或鑫盛物 ...
唔駛,德邦加錢可以經中轉落香港,你問返賣家啦!

kellymami  Thx!  發表於 12-10-24 23:07

大宅

1234ching 發表於 12-10-24 17:17
總之現在係貨係佢手, 一句溝通問題, 就幾多都要比, 昨天講好價錢, 今日又話要加錢, 明天先送, 都唔知點算:n ...
第一次幫襯果時,件貨重係佛山果時,我巳經問好佢價錢,同佢講要問賣家拎返錢,所以佢出好單比我,報左幾多就收幾多... 同埋我一直都係搵同一個人跟,所以佢無得賴數...
我係你就問清楚點解要加錢,起碼清楚明白!我上次 2.1 立方,係咁計法: RMB230*2.1+60 = RMB543 = HKD 678...

大宅

CandyBK 發表於 12-10-24 16:45
參考鑫盛航物流網頁,推測運費(650人仔)計算如下:

送貨上門價格是350人仔/票(180KG以下或1立方以下), ...
佢送屋企唔駛入倉喎~

大宅

kellymami 發表於 12-10-24 20:13
達人:我想在江蘇買書櫃到香港,它用德邦物流,我是否要叫他送去新邦物流或鑫盛物流後再同新邦物流或鑫盛物 ...
再唔係你去問下賣家件貨幾重,呢間集運可以免費提貨,不過我未用過~http://item.taobao.com/item.htm?id=13259491786

imlook  周小平度, 我早兩星期問, 已經無得免費去德邦提貨了. 要50蚊收車費.  發表於 13-1-4 03:00

子爵府

達人:我問店主他說0.5立方

子爵府

達人:我問店主他說0.5立方,200公斤

子爵府

達人:他說他那邊物流不辦中轉,需要我自已聯系!

男爵府

回覆 淘寶達人 的帖子

佢話我d貨重385公斤要計重量唔係計立方, 1.3人仔一公斤(我打電話問的時候已經話我係運傢俱, 有床及櫃)
385 x 1.3 = 500.5 (星期二講好500人仔送上樓)
星期三同我講話溝通上誤會o左, 要加多150人仔送上樓, 唔加就樓下收!
我同佢講我一個女人, 點搬385公斤的野上樓, 佢話冇辦法,
已經平o左比我, 本身要200人仔先送上樓, 已經平咗50人仔比我
真係焗著比! 今次真係當吸收經驗, 下次問人野都要問清楚佢貴

男爵府

1234ching 發表於 12-10-25 11:33
回覆 淘寶達人 的帖子

佢話我d貨重385公斤要計重量唔係計立方, 1.3人仔一公斤(我打電話問的時候已經話我係 ...

對番個表,送貨上門價格是 180-1000KG 1.8人仔/kg,
妳的貨是385kg, 即是 693人仔 (385x1.8)
他收妳人仔650人仔,真係平左約50人仔比妳。

男爵府

回覆 CandyBK 的帖子

佢同我講又唔係跟lee個表個價
(1) 星期二同我講送貨上門係1.3人仔/kg (385x1.3) 唔係1.8/kg??
(2) 星期三同我講送貨上門要加多150人仔 (係上門費, 樓下收就唔洗加) 我家在葵興, 不是遍遠地區
佢話係佢溝通上出錯所以向公司申請平50人仔比我, 本身要200人仔
咁你話係米海鮮價, 任佢開咁!!!

別墅

回覆:[教學] 利用物流公司將大件傢俬送香港

收藏!

洋房

請教一下~我淘左幾個矮櫃,但係個賣家係四川, 同唔包物流,
依家收我RMB200 (估計2.5立方,90KGS) 送去廣州集運,
集運個邊又收我RMB4.5/KGS減首重,免附加費=RBM400,
即係TOTAL: (200+400)X1.26=HKD756
好那利呀~

請問仲有無其他方法平D tim呀??

別墅

以前都心思思想買,但又唔知點運,你既資料非常有用,幫到好多人,謝謝!

大宅

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至