在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:老公收入係幾多?

原來唔記得仲有成家人保險每個月$8000倒,租房$12000(租約2年倒,仲有年半)所以我覺得好大開支,遲D仲要買樓,哎!我諗佢好快死

珍珠宮

引用:回覆+Vinccy+的帖子 一份人工幾家人洗,負

原帖由 Jenjen2348 於 12-11-01 發表
回覆 Vinccy 的帖子

一份人工幾家人洗,負擔好大,
嗯,所以平時我不會要買超過一萬的物品^_^

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:我見身邊好多朋友生完bb就做全職mama,想問

原帖由 JackieOn 於 12-09-19 發表
我見身邊好多朋友生完bb就做全職mama,想問下甘你地老公收入幾多?

水晶宮

我要瞓八個鐘

大宅

speedyeah 發表於 12-10-30 11:43
你地老公個個都甘高人工。係唔係專業人士?around how old ?
My husband age 30, earn 20k per mth only
e ...

人到中年搵年薪100萬都唔係叫人工高。

男爵府

BK Milk勳章

引用:過十萬!+但我地好大支出..儲唔到錢!+PS:+我

原帖由 i_love_pampers 於 12-09-21 發表
過十萬! 但我地好大支出..儲唔到錢! PS: 我同老公好慳㗎!
我地都系, 一樣無錢存, 供樓管理費差响已經就黎50

男爵府

BK Milk勳章

50k

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

版主 的帖子

1萬唔夠

hello hello ~~

大宅

回覆 law_rainbow 的帖子

我想請教你點樣可以萬六蚊, 有2個小朋友仲有工人, 小朋友讀幼稚園都要用錢啦, 我老公都係咁搵咁多, 我得一個小朋友, 我都有嘢做, 都未敢追多個, 可況要請埋工人, 真係唔使供樓都未必搞得掂啦!勁呀!

大宅

我都想知。

複式洋房

引用:我見身邊好多朋友生完bb就做全職mama,想問

原帖由 JackieOn 於 12-09-19 發表
我見身邊好多朋友生完bb就做全職mama,想問下甘你地老公收入幾多?
我老公收入都系萬幾,唉,好少呀!

大宅

約50k, 有樓收租但又要租樓住,打個和。俾家用99$5k,我就每月家用$5k再加附屬咭,一向都係老公管錢,我都唔知夠唔夠洗。以前未生時我有做野搵兩萬多,就各自搵各自洗好爽,依家得番$5k都好唔慣,只敢洗係呀b到!

複式洋房

i_love_pampers 發表於 12-9-21 13:35
過十萬! 但我地好大支出..儲唔到錢! PS: 我同老公好慳㗎!
! !

首頁

尾頁

跳至