自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想問下FANCL 既洗面粉, 岩唔岩孕婦用架?
因為我由有左到而家, 都係用Cetaphil 洗面架.....

水晶宮

回覆:pigtwo 的帖子

唔該!

男爵府

阿三, 我都想請教你. 咁你用fancl 無敏感過係米? 我因為本身有敏感容易紅, 所以比較心大心細, 以前無敏感時都有用fancl , 都幾貴. 咁你用佢d 洗面粉 d skin texture有無改善?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我想生三個 發表於 12-10-31 16:22
有無用B5??保濕幾好.

Thanks for your advice, will try! Now I'm using first care serum.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

唔係係米乾. 但因為呢兩年成日敏感, 面珠登發紅咁變咗要揸油d囉... 有jm講都可能係洗衣粉問題, 因為個pillow cover... 我直情要搽vitamin e oil. 另想問你係米用skin ceuticals b5 gel?

公爵府

回覆:唉..支cetaphil 掉得...

我仲買左俾c6用添,嚇到我即刻打電話俾佢叫佢掉左支cream,唉…之前仲死氹爛氹佢先肯搽cream,依家佢仲邊肯搽,究竟邊隻先安全呀?

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

nn010 lotion好似冇事喎, 係支cleanser出事.

咁都好D

不過我仲有大半支cleanser未用完mouth:mouth:" />

翡翠宮

引用:本來好好用,+仲推介給jm,點知含有毒化學物.

原帖由 pigtwo 於 12-10-31 發表
本來好好用, 仲推介給jm,點知含有毒化學物...

仲有邊隻好用呢?
睇定d先,宜家款款都有嫌疑!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:簡單快樂ma 的帖子

我都買左支,仲未用

大宅

引用:我都買左支,仲未用

原帖由 tellywong 於 12-10-31 發表
我都買左支,仲未用
死啦,點算好,亞仔用咗幾年,試過好多種牌子,最好係佢。

大宅

引用:Quote:超級特務+發表於+12-10-31+14:29+Fan

原帖由 我想生三個 於 12-10-31 發表
Fancl既防曬30度都好用,係物理性防曬,納米化咗,唔會白嗮嗮...如果唔嫌貴,佢隻氨基酸洗頭水都好用,完 ...
我大部分skin care+洗面(liquid)都係用Fancl,so far 用得幾好
但支sun block用過sample搽左好白

[url=http://www.pregnology.com][/url]

大宅

引用:Quote:原帖由+我想生三個+於+12-10-31+發表

原帖由 tabo79 於 12-10-31 發表
我大部分skin care+洗面(liquid)都係用Fancl,so far 用得幾好
但支sun block用過sample搽左好白 ...
小朋友用緊 (香港買) "Cetaphil Cleanser" 含有 "ropylparaben"
(加拿大買) "Cetaphil Moisturizing Lotion & Cream" 冇含有害物質

珍珠宮

環保接龍勳章

我想問fancl 而家係邊度做架? 之前有用佢隻洗面粉,但個洗面波波真係好麻煩,之後停佐用了。

大家好,我是子悠~~

珍珠宮

回覆 我想生三個 的帖子

really?
use it under 40oC??

我想生三個  yes ar  發表於 12-11-1 09:00

大宅

唉..支cetaphil 掉得...

我就用緊施巴沖凉泡泡,我都好想知,仲有邊隻面霜可以比阿女用 ( 阿女有濕疹)

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我女都用左年幾支cream,轉咩好

大宅

仲有邊隻好用呢?
Ceptaphil 洗面都有問題?thanks!

子爵府

唔係牙Ma, 有毒?

子爵府

仲有邊隻好用呢?
請問你指洗面product定cream ?因我用緊佢既洗面呀

MILKTEAGINGER  gentle cleanser only or the oily skin cleasner as well?  發表於 12-11-2 01:34

首頁

尾頁

跳至