親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

請問幾位有無去legoland?
可否share下legoland買票, 住返交通安排, 園內景點等呢?
同埋邊度買飛抵?

別墅

引用:請問幾位有無去legoland?可否share下legola

原帖由 friendlymickey 於 12-11-06 發表
請問幾位有無去legoland?
可否share下legoland買票, 住返交通安排, 園內景點等呢?
同埋邊度買飛抵?
本人沒有去,因有兩位年紀小的孩子,下次先計劃去!但有fd去完,果邊very very hot

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+friendlymickey+於+12-11-06+

原帖由 C-Rocketmail 於 12-11-06 發表
本人沒有去,因有兩位年紀小的孩子,下次先計劃去!但有fd去完,果邊very very hot

...
我都未去 ..... 有冇人可報下料呀,非常感激

別墅

回覆:剛從新加坡回港,可與大家分享親子自悠行

提提大家,小心找贖是變了馬幣

瑪瑙宮

好媽媽勳章

C-Rocketmail 發表於 12-11-6 21:53
提提大家,小心找贖是變了馬幣
即係係 SING 個時, 有人會博大霧找 $$ 比番馬幣我地呀 ??
真係要小心 D ...... 係唔係好似樣架 ??

唔該哂你

別墅

引用:Quote:C-Rocketmail+發表於+12-11-6+21:53+

原帖由 chickenwing2006 於 12-11-06 發表
即係係 SING 個時, 有人會博大霧找 $$ 比番馬幣我地呀 ??
真係要小心 D ...... 係唔係好似樣架 ? ...
特別在的士上!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

C-Rocketmail 發表於 12-11-7 08:48
特別在的士上!

甘真係好唔老實 ..... 大家小心小心 mouth:

大宅

回覆:C-Rocketmail 的帖子

請問festive hotel房有冇浴缸ga?

別墅

tita2007 發表於 12-11-7 14:12
請問festive hotel房有冇浴缸ga?
有, 仲好高添, 佢有個腳搭比人落去.

別墅

chickenwing2006 發表於 12-11-7 12:26
甘真係好唔老實 ..... 大家小心小心
我想信只是一少撮人..... 大致上新加坡人都好好的

大宅

回覆 chickenwing2006 的帖子

近年新加坡多了許多稅項,不同的士收費都有不同,入夜或進入市中心都有附加費,所以儘量選CLASSIC的士,不要選EXECUTIVE OR PREMIUM來坐,會化算一點.

若住在SENTOSA任何酒店,出入坐RIDE,是免費的.搭的士入SENTOSA只要出示酒店訂房單,可免入島費.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+chickenwing2006+的帖子 近年新加坡

原帖由 hongkeikei 於 12-11-07 發表

近年新加坡多了許多稅項,不同的士收費都有不同,入夜或進入市中心都有附加費, ...
Thank u thank u

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:tita2007+發表於+12-11-7+14:12+請問

原帖由 C-Rocketmail 於 12-11-07 發表
有, 仲好高添, 佢有個腳搭比人落去.
請問由Sentosa Express station 出去Festive Hotel 駛唔駛行樓梯? 我會同囡囡搭MTR去,擔心駛唔駛抬行李

別墅

引用:Quote:原帖由+C-Rocketmail+於+12-11-07+發

原帖由 littlesister 於 12-11-07 發表
請問由Sentosa Express station 出去Festive Hotel 駛唔駛行樓梯? 我會同囡囡搭MTR去,擔心駛唔駛抬行李:sc ...
Don\'t worry! No stairs!!! 有電梯同lift!
同小朋友去旅行,難免會感到疲累,但卻是開心!我們的心態是無論遇到多mess, 或混亂,都以enjoy享受的心去面對!
Have fun and enjoy!

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+littlesister+於+12-11-07+發

原帖由 C-Rocketmail 於 12-11-07 發表
Don't worry! No stairs!!! 有電梯同lift!
同小朋友去旅行,難免會感到疲累,但卻是開心!我們的心態是無 ...
唔該晒,我而家安樂晒啦

大宅

回覆:tita2007 的帖子

Festive 係無浴缸嫁,不過帶小朋友過去hard rock 酒店泳池玩都好好玩!

別墅

引用:Festive+係無浴缸嫁,不過帶小朋友過去hard

原帖由 littlebushk 於 12-11-07 發表
Festive 係無浴缸嫁,不過帶小朋友過去hard rock 酒店泳池玩都好好玩!
Really?! 我住果間房有喎

別墅

我係住係新加坡既大肚媽媽,睇下有咩可以解答大家先。。你講既呢間酒店地點都算方便,我幾多朋友住過,係bugis,去chinatown都近(坐幾個站巴士),行去地鐵約6分鐘左右。
而家已進行雨季,每日中午時間都下大雨,一定要帶雨傘。
商場冷氣都ok,平日外面熱,不過而家雨季來了,算係涼返d。小朋友入商場都要加件外套。
一般上商場既food court,外面的小販中心(hawker centre)都有釀豆腐既攤位,即係魚肉(無骨)釀豆腐,釀各式蔬菜和魚丸等,可選粉面飯,可選干撈或湯,都幾清淡,小朋友一定0岩。另外係魚片湯飯/米粉,亦都無骨,小朋友食都好健康。 其他食物就偏濃味/辣啦。
平時可以帶多幾支水外出,因為7仔唔係太多,有時唔係hk咁方便買水。

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+littlebushk+於+12-11-07+發

Really?! 我住果間房有喎
請問你係咪住deluxe family king?

別墅

引用:Quote:原帖由+C-Rocketmail+於+12-11-07+發

原帖由 littlesister 於 12-11-07 發表
請問你係咪住deluxe family king?
Yes! It\'s package!

首頁
23456...8

尾頁

跳至