跳至

首頁

尾頁

大宅

如無意外會放棄[size=1.2em]崇真,我都覺得地利亞老師幾好,\"\"

大宅

不過我係地利亞下午班,你地呢

侯爵府

畀面勳章

引用:不過我係地利亞下午班,你地呢

原帖由 JLV 於 13-05-25 發表
不過我係地利亞下午班,你地呢
我囡上午班

大宅

大宅

我地報名時上 午班已full.舊年12月報名

侯爵府

畀面勳章

引用:我地報名時上+午班已full.舊年12月報名

原帖由 JLV 於 13-05-25 發表
我地報名時上 午班已full.舊年12月報名
你咁遲先報既?? 唔係會截止咩 ? 我早過你報,但係waiting list ~ second interview ok 就收左我個囡~

複式洋房

BK Milk勳章

回覆:地利亞幼稚園

請問預備班無其他種族小朋友,又唔係全英文,係唔係要有其他種族小朋友一班先係全英文呢?

侯爵府

畀面勳章

引用:請問預備班無其他種族小朋友,又唔係全英文

原帖由 ROSATUNG 於 13-05-25 發表
請問預備班無其他種族小朋友,又唔係全英文,係唔係要有其他種族小朋友一班先係全英文呢?

...
唔係架,intervirw時我問,個老師話k1唔會全英文,會夾雜住中文咁講,因為小朋友冇可能一下子明白全英文,到k2先開始全英文,我諗預備班係因為知個小朋友語言能力有限,我地小朋友唔係好識英文,南亞裔小朋友唔係好識中文,所以預備班先分開~

大宅

回覆 beiette 的帖子

請問你小朋友係咪而家讀緊啦? 我心大心細想報名插班!!

侯爵府

畀面勳章

引用:回覆+beiette+的帖子請問你小朋友係咪而家

原帖由 rhodo 於 13-10-07 發表
回覆 beiette 的帖子

請問你小朋友係咪而家讀緊啦? 我心大心細想報名插班!!
係呀,宜家讀緊~ 都唔錯,真正全英語環境~ 老師好nice同好有教學熱城~

大宅

beiette 發表於 13-10-10 18:40
係呀,宜家讀緊~ 都唔錯,真正全英語環境~ 老師好nice同好有教學熱城~
THANKS! 咁想問下你係咪打算小學會同佢報英文小學, 或國際學校等等?
又, 小朋友對中文會唔會冇乜興趣? 甚至唔多肯學呀??
我係擔心呢D...THX!!

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:beiette+發表於+13-10-10+18:40+係呀

原帖由 rhodo 於 13-10-15 發表
THANKS! 咁想問下你係咪打算小學會同佢報英文小學, 或國際學校等等?
又, 小朋友對中文會唔會冇乜興趣? 甚至 ...
我個囡依然都係用中文同我溝通,佢宜家返左已經一段時間,我睇到有少少效果,佢雖然唔係好叻咁用英文表達自己,但佢懂得聽,而且表現得對英文唔抗拒,佢變得好鐘意聽英文歌同睇英文卡通~ 其實我識有人係因為驚子女學唔到中文所以放棄地利亞,但其實地行亞也有中文堂,而且我地日常生活環境係中文作主要溝通語言,哪怕小朋友唔識中文,既然平時有成21個鍾都係運用中文,返學個3個鐘全用英文也不會影響學中文,加上我覺得真正學中文既文法係上了小學才真正教,幼稚園也只是學認字~ 學語言,語境最重要,就好似去外國讀書一樣,周邊環境的人都只說英文,那你才學到英文~ 我連出外找英文興趣班既錢都慳返~ 有好多幼稚園話有外藉老師係學校,但就只是在英文堂才出現,但地利亞就是一進校門就是要用英文溝通~ 至於小學,我唔會報地利亞,因為我有另一心水~

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:beiette+發表於+13-10-10+18:40+係呀

又, 小朋友對中文會唔會冇乜興趣? 甚至 ...
重有我囡好鐘意背詩同三字經,睇唔出佢唔鐘意中文,但我地作為家長要同佢講中文,俾佢有個界線,見到老師就會自動說英文,對住我就說中文,只要母話係中文就唔使擔心佢學唔黎中文~

大宅

beiette 發表於 13-10-15 14:39
重有我囡好鐘意背詩同三字經,睇唔出佢唔鐘意中文,但我地作為家長要同佢講中文,俾佢有個界線,見到老師就 ...
Thank you!! 唔該哂你既寶貴意見! 以後如有問題請多多指教!!
我都好想俾個仔讀, 最衰係而家先知有呢間幼稚園, 唔係我諗我舊年會報啦! 佢而家K1...如果插班去K2唔知有冇機會。

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:beiette+發表於+13-10-15+14:39+重有

Thank you!! 唔該哂你既寶貴意見! 以後如有問題請多多指教!!
我都好想俾個仔讀, 最衰係而家先知有呢間幼稚 ...
你可以打電話去問~ 其實如果仲有位,你可以宜家插~

rhodo  thanks a lot~  發表於 13-10-15 15:42

大宅

引用:地利亞愈來愈多人報讀了.+其實,+我2年多接

原帖由 Daniel-Florence 於 12-11-26 發表

地利亞愈來愈多人報讀了.
我想問吓你小朋友今年係吾係讀地利亞小學?小學、學習環境如何?多功課做嗎?

大宅

回覆:地利亞幼稚園

你地好,我係龍b媽,想幫個囡下年報地利亞,想問問你地些資料,請問你地地利亞學校係幾時開始接受申請,除學費外還有什麼什費呢?謝謝回覆

侯爵府

畀面勳章

引用:你地好,我係龍b媽,想幫個囡下年報地利亞

原帖由 mic_sin_mic 於 13-12-15 發表
你地好,我係龍b媽,想幫個囡下年報地利亞,想問問你地些資料,請問你地地利亞學校係幾時開始接受申請,除 ...
幾時報名你可以留意返佢網頁,而除左學費,就只有雜費,大約800幾,開學交一次~

大宅

引用:Quote:原帖由+mic_sin_mic+於+13-12-15+發

原帖由 beiette 於 13-12-15 發表
幾時報名你可以留意返佢網頁,而除左學費,就只有雜費,大約800幾,開學交一次~

...
謝謝回覆,咁你果年係大約第幾個月報名呢?

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+beiette+於+13-12-15+發表幾

原帖由 mic_sin_mic 於 13-12-15 發表
謝謝回覆,咁你果年係大約第幾個月報名呢?
好似係7-8月

首頁

尾頁

跳至