跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 馬鞍山媽咪會(Part 5)

pigmami,

妳點只man,仲係勁man。

pigmami 寫道:
[size=medium]急 急 急

請問有冇水喉師傅介紹

屋企水喉壞咗(用唔到花洒)、馬桶入水喉水長流 [/quote][/quote][/quote]

複式洋房

pauline.c,

星期日究竟點㗎?我哋嘅交易是否繼續?

子爵府

heidi.li 寫道:
pauline.c,

星期日究竟點㗎?我哋嘅交易是否繼續?

等我明天call Tara 問清楚時間,再電聯大家時間 & 地點呀.
交易>>Sure 繼續啦!

大宅

eggeggma, pauline, heidi,

我老公咪就係睇中我夠man囉 (攞苦嚟辛)

大宅

話時話,又真係有打老政工嘅去摶

我有個friend,佢老公做海x處,佢哋居然走去請個underpaid嘅印印,我同佢講咁好易出事wor,分分鐘得不償失,佢仲話唔怕
eggeggma 寫道:

稅局單羅X蓮 單嘢 ah ma, 無 la la 比人升, then 刮番的舊事, then... :cry: e+個亞頭真係有運, 連升2級

你間中問下工人, cos 会時時變掛, 再唔係, 係咪都 black and white, 保护双方

仲有, 一完約唔要, 即上報 Immigration, 佢都要去打個轉, 改 14 days visa. 你唔報, 搵工期間出事, 你要上身 通常佢会求你等搵到新工先上報, 咪心軟, 唔升職小事, 革職先係大事

男爵府

pigmami 寫道:
話時話,又真係有打老政工嘅去摶

我有個friend,佢老公做海x處,佢哋居然走去請個underpaid嘅印印,我同佢講咁好易出事wor,分分鐘得不償失,佢仲話唔怕

大圍人心態: '個個搏, 唔搏就笨, 邊有咁易出事.'

我地怕死, 萬一有事, 真係唱 '小李飛刀...何必選中我' :cry: :cry: (六合彩又唔见選中我 )

老政去搏呢樣搏嗰樣多的是...underpaid 仲易出事, d 工人+下好 pro, d labour law 仲熟過你

跟足法例無衰

講開, 班房真係老政宿影:
早排有賊

大宅

Dear all

因為驚 pizza hut 難搵位, 所以決定去MOS 公共泳池隔離果間餐廳.

明天 30/7 1:00 係泳池隔離果間餐廳等. 最近果個去搵位先 (即是 eggegg ma...haha) 預 12 人先啦!!

男爵府

Tara 寫道:
Dear all

因為驚 pizza hut 難搵位, 所以決定去MOS 公共泳池隔離果間餐廳.

明天 30/7 1:00 係泳池隔離果間餐廳等. 最近果個去搵位先 (即是 eggegg ma...haha) 預 12 人先啦!!

[size=xx-large]Yes, MOM

亞4 樽命

男爵府

tara and all,
OK, see u at pool side restaurant tomorrow!

pigmami,
u are so MAN!
Tubbies

男爵府

pigmami 寫道:
各位姊妹,

原來我都幾man㗎

話說yesterday東攪攪西攪攪個馬桶水箱後,居然真係冇再水長流....but don't know why

今日有luck囉,可能有得"痴“high tea tea完後去咗sunshine city wet market睇水龍頭,豉油婆醒咗個原價$450.- now$275.-+幾好樣嘅俾我,仲話好易裝,我哋啲女人都攪得掂,咁我又膽粗粗,返屋企後自己去換,又直係得咗 不過差啲屋企水浸,要call management office揾人關水制

唸住係c6返嚟前清理好現場,當冇事發生,點知大佬一見老豆入屋,即刻話"媽咪整到周圍都係水“ 平時講嘢又唔見佢咁叻

pigmami:
[size=large]
我以為我識換厕所板、電橙胆已經好叻tim! :mrgreen:

男爵府

大宅

今日咁靜

yesterday兩個仔玩得好開心and攰,返到屋企沖完涼即sleep,終於要用個大鏟先鏟起佢哋去食飯

你哋玩到幾點?

今次好齊人呀 下次再玩過

男爵府

pigmami 寫道:
今日咁靜

yesterday兩個仔玩得好開心and攰,返到屋企沖完涼即sleep,終於要用個大鏟先鏟起佢哋去食飯

你哋玩到幾點?

今次好齊人呀 下次再玩過

都係遲你 dd , 5pm 散 band, 有d 單位要交人 ah ma
eggegg 都好早 (8:30)

呢期紅人:
[size=xx-large]叮噹仔
認住佢

陣家 eggegg 拎 ID, 亞剔幾時

男爵府

eggeggma,
叮噹仔一出門口已話定:
下次咪唔著公仔clothes囉!

pigmami,
都係你兩位王子乖! :lol:
我叮噹仔同企鵝大佬就好難頂啦!
Tubbies

大宅

果日真係好開心呀, 甘齊人..... 下次一於再玩過!!

男爵府

唔洗 10 min 搞掂 smart Id, 不過係 shatin 浦3粒钟 要 sleep sleep

男爵府

Tubbies 寫道:
eggeggma,
叮噹仔一出門口已話定:
下次咪唔著公仔clothes囉!

pigmami,
都係你兩位王子乖! :lol:
我叮噹仔同企鵝大佬就好難頂啦!

唔著公仔clothes, 咪叫
[size=xx-large]光頭細佬 lor, 可唔可以唔着個頭吖 ?-(

呢個年紀係咁上下, 有 Miss Lam, 唔怕 la
叮噹仔應該古惑過企鵝, 小心小心

子爵府

Tara 寫道:

係呀,今次真係好齊人.希望有機會keep 住攪. :mrgreen:

複式洋房

咁多小朋友一齊顛,佢哋梗開心。

至於可唔可以keep住攪,就睇班長嘅號召力。

pauline.c 寫道:
[quote]
Tara 寫道:

係呀,今次真係好齊人.希望有機會keep 住攪. :mrgreen: [/quote]

男爵府

[size=xx-large]

首頁

尾頁

跳至