自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:先唔好理犯唔犯法,其實馬騮係野生動物,有

原帖由 samomor 於 13-03-11 發表
先唔好理犯唔犯法,其實馬騮係野生動物,有一定的危險性,即使佢地冇心傷害你,動物一緊張,開心都可能會做 ...
我以前行山見過…個妹妹無lala俾馬騮圍…佢驚到喊+唔敢郁…佢爸爸好冷靜叫佢慢慢除個背包放係地下…馬騮即搶!妹妹原來得4歲…之後爸爸全程抱佢……就係個個都餵!佢就以為一定有嘢食…妹妹個袋入面得只公仔咋幸好人無事

大宅

引用:回覆+BaoYue_BaoKun+的帖子 你聽我解釋下

原帖由 EVASWM 於 13-03-11 發表
回覆 BaoYue_BaoKun 的帖子

你聽我解釋下好唔好~ 我地剛剛先去完布吉, 有得餵Monkey 的 , 我原意係想個仔 ...
解釋即係掩飾,你見唔見香港馬騮山有個檔口喺度叫賣香蕉呀?你喺外國景點做完嘅嘢就代表香港又可以做,你喺香港搵到隻野生大笨象,唔通又自己走去騎下佢啦?
認罪罷啦,你拎你呢啲解釋上去法庭講,俾人笑㗎,俾個官面對面開口話你就唔好啦,幾十歲人俾番啲常識嘛。

EVASWM   OK  發表於 13-3-11 18:58

水晶宮

畀面勳章

引用:回覆+BaoYue_BaoKun+的帖子 你聽我解釋下

你聽我解釋下好唔好~ 我地剛剛先去完布吉, 有得餵Monkey 的 , 我原意係想個仔 ...
他們是他們,我們是我們,你用這個理由,上堂個官實噴到你,到時又上泥又[呻],無論漁濃署執法過程如何,你已經違法了,這是不改事實,你可以投訴,還是不要再餵吧!

大宅

畀面勳章

回覆 channba31 的帖子

在上山第一個山停車場

禁止訪問

回覆:EVASWM 的帖子

珍珠宮

回覆:開開心心餵Monkey

樓主,當買個教訓。我細個成日去金山郊野公園,好記被monkey搶嘢飲。我驚到喊。之後就知monkey唔好惹。佢哋進化到識飲beer。

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:餵馬騮係犯法已經好多年,漁農處只係發咗幾

原帖由 小可愛11 於 13-03-11 發表
餵馬騮係犯法已經好多年,漁農處只係發咗幾個牌比某幾個公眾人仕去餵佢哋。

當然個漁農處職員嘅態度係有問 ...

simple is the best~

子爵府

刁民,全香港都知啦唔可以餵飼啦!仲要餵兩袋:;pppp::;pppp:

EVASWM    發表於 13-3-11 19:08

大宅

畀面勳章

回覆 samanyan 的帖子

我唔係咁諗架............以前都有餵下流浪狗....都冇事

男爵府

引用:樓主,當買個教訓。我細個成日去金山郊野公

原帖由 咖央 於 13-03-11 發表
樓主,當買個教訓。我細個成日去金山郊野公園,好記被monkey搶嘢飲。我驚到喊。之後就知monkey唔好惹。佢哋 ...
飲醉左咪仲惡

大宅

畀面勳章

唔會啦, 仲唔知衰咩

大宅

作為一個有智慧的成年人….

你分唔清楚布吉旅遊區既賺錢活動餵馬騮….同香港郊外野生馬騮既分別嗎??

如果你分唔到…

咁先俾警告既漁護處….同一黎就落charge既漁護處…都應該唔會有分別…

做人媽媽…係唔係應該身教呢?

大宅

餵野生動物,反而係害左佢哋㗎!

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:樓主,當買個教訓。我細個成日去金山郊野公

原帖由 咖央 於 13-03-11 發表
樓主,當買個教訓。我細個成日去金山郊野公園,好記被monkey搶嘢飲。我驚到喊。之後就知monkey唔好惹。佢哋 ...
而家d牛會食反黑椒牛扒tim

子爵府

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+queenieltt+於+13-3-11+17:53+

原帖由 queenieltt 於 13-03-11 發表

其實我完全唔明你點解要扔左d生果,唔比喂既話,你自己唔 ...

子爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+samanyan+的帖子 我唔係咁諗架......

我唔係咁諗架............以前都有餵下流浪狗....都冇事
流浪狗唔可以同野生馬騮混為一談卦…:;pppp:
有冇見過有人收養流浪馬騮做寵物丫?(金鷹果d special case就例外啦…)

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

EVASWM 發表於 13-3-11 18:40
回覆 123baby123 的帖子

其實我地同bb剛剛去完布吉, 有一地方係布餵馬騮的, 有人賣蕉, 我bb 都好鐘意... ...
布吉點同香港比你上庭時千析唔好同個官講你唔知香港唔喂得 實比人鬧
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6814676

EVASWM    發表於 13-3-11 19:10

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+EVASWM+於+13-03-11+發表昨天

珍珠宮

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

EVASWM 發表於 13-3-11 18:58

咁你會唔會帶隻馬騮返屋企養

珍珠宮

講開又講,monkey仲有地盆,有組織,打交,好似"流"民咁

首頁
23456...17

尾頁

跳至