跳至

首頁

尾頁

洋房

畀面勳章

Re: 有冇葵馥苑靚媽咪,入o黎吹吓水

各位靚太:

我是新加入的成員,我現時係全職媽咪,我住LOK KWAI 經常帶囡囡去樓下公園玩,唔知有冇見過呢?
我個女剛剛讀幼兒班,出年讀K1,唔知報邊間幼稚園好!
呢區又唔熟識,請各位俾D意見! :

男爵府

yammie706 妳個公仔好.................正呀 紅色果舊野呢

yammie706 寫道:
各位靚太:

我是新加入的成員,我現時係全職媽咪,我住LOK KWAI 經常帶囡囡去樓下公園玩,唔知有冇見過呢?
我個女剛剛讀幼兒班,出年讀K1,唔知報邊間幼稚園好!
呢區又唔熟識,請各位俾D意見! :

洋房

打風後,又怕咗,帶仔番學咩住兩個書包,兩個小袋,一個手袋,一把'姐'瘋婦又出動,跟住去買餸,番黎又係個衰閘門搞一大餐先入番黎成身濕曬,跟住傍晚病 ,晚飯由我老公煮,我兩個仔嘈嘈閉話好難食 :tongue: 今日好番好多,打去宿舍組,佢又叫我打去建築署,建築署又報管理署,建築署個小姐話一定要由管理署報比建築署,等建築署D師父睇吓有無得整,無得整先會換,但係換咩閘門唔知,會唔會一樣唔知,睇黎換閘o既事無了期推得就推,不過我會不斷落管理署煩佢,周圍打電話煩到佢地做野為止,希望大家有時間聲緩吓我去管理署投訴吓閘門,希望可以早日換閘
[img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid223/p8bc03cdf15d900b6b6d21d3164e96b96/ead53bf2.jpg[/img]

大宅

yammie706,
歡迎加入!

hihibabyeyes,
早日康復!
琴日朝早, 我向樓下pk, 有位管理員好好人, 立即飛奔過來問我有冇事! 好彩係我pk, 唔係亞仔pk~~ :mrgreen:

洋房

fion 無樹丫嗎?我都試過幾次差D就pk,好彩企得住無事,一路行一路同自己講'嚇鬼死' :lol: :lol:
[img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid223/p8bc03cdf15d900b6b6d21d3164e96b96/ead53bf2.jpg[/img]

大宅

hihibabyeyes,

我大大隻, 好彩冇事!

男爵府

妳地兩個都小心啲啦 天氣時好時壞, 地下又WET
今日又好熱播 家下我出晒汗, 仲要飲啲熱既花膠湯 :tongue:

大宅

fc1668,

岩岩生完要食多d補品 , 如果唔係年紀大d身體會越來越差!

男爵府

成日都係飲花膠湯 開刀咩都唔補得喎
飲到驚, 食黎食去都係菜心, 肉餅,雞,節瓜...悶死人喇

洋房

fc:
老人家話呢D野食正氣,我以前兩件順產,食足一個月薑,菜心,雞湯,其他乜都無,不過一個月啫好快過,係呢遲D自己湊BB定番工呀

男爵府

hihibabyeyes

可以既話我都想自己湊呀:-( 不過唔得呢, 老公都唔贊成 :-( 錢係一個好重要既問題囉,佢話我地無需要節衣宿食喎,唔做野會脫節 :-( 無得去旅行,無得讀名校,無得楂車, 咩都無晒 第日退休都唔會好過,因為我地要儲錢退休,唔可以要亞仔養 講90幾樣野出黎支持佢自己 所以我11月1號返工架喇,bb就去沙田奶奶湊,放假先返黎,不過咁都叫做多左啲自由時間囉,可以去wet囉我 因為第日亞仔讀書跟番我地, 到時咩時間都無架喇, 去wet..........死心啦 :tongue:

男爵府

Hello...

各位媽媽好嗎!

我都加入呀!

我都係住葵馥苑的,有1個10個月大的BB女,係個要返工的媽媽。

洋房

hi!! mkmama

fc:
有奶奶湊B,的確自由好多,但係會錯過好多bb成長過程,到bb大d,你會覺得好可惜

不如請個工人.又可以番工又可以日日見到bb,我早幾年前都係請工人自己番工,但自從大仔上咗小學,就為咗佢地就做全職媽媽,我依家一年只可以出去wet三四次,因為無人幫我湊仔 :-( :-(

洋房

[size=xx-large]各位有車人士請注意
今朝我揸車送仔番學,去到停車場有個年約四十歲,身高約1.6米o既大叔鬼鼠john d 車,我beer 佢,佢就急急腳走,我出閘前見到個食蕉,就話佢知,佢話可能係洗車人揾車,我話揾車係睇車牌,有咩理由睇車箱,又無推車仔,佢好唔願意咁叫機,揾人去睇吓,之後我就開車送仔番學,大家千祈唔好放d 貴重野係車,比人box車就唔好啦!!

男爵府

[quote]
hihibabyeyes 寫道:
[size=xx-small]各位有車人士請注意
今朝我揸車送仔番學,去到停車場有個年約四十歲,身高約1.6米o既大叔鬼鼠john d 車,我beer 佢,佢就急急腳走,我出閘前見到個食蕉,就話佢知,佢話可能係洗車人揾車,我話揾車係睇車牌,有咩理由睇車箱,又無推車仔,佢好唔願意咁叫機,揾人去睇吓,之後我就開車送仔番學,大家千祈唔好放d 貴重野係車,比人box車就唔好啦!! [/quote

唔該晒!

前排 ~ 地下大堂攪o左個簽名運動,話係大堂處安裝冷氣,宜家秋天都嚟緊啦....請問各位 Mami 收唔收到 "風" 有關方面會点安排呢?

男爵府

咁得人驚, 叫老公小心啲先得喇, 如果下次我攞車時比我見到呢

又係時候抽車位喇 希望今年抽中啦

hihibabyeyes 寫道:
[size=xx-large]各位有車人士請注意
今朝我揸車送仔番學,去到停車場有個年約四十歲,身高約1.6米o既大叔鬼鼠john d 車,我beer 佢,佢就急急腳走,我出閘前見到個食蕉,就話佢知,佢話可能係洗車人揾車,我話揾車係睇車牌,有咩理由睇車箱,又無推車仔,佢好唔願意咁叫機,揾人去睇吓,之後我就開車送仔番學,大家千祈唔好放d 貴重野係車,比人box車就唔好啦!!

男爵府

mkmama21

冷氣裝左啦 係管理員室麻
佢地一整好間野呢, 就成鬼日放個牌出黎話巡樓 其實就入左去涼冷氣

男爵府

hihibabyeyes

工人唔放心呀, 又唔鐘意同多個人住 奶奶係樹住都已經唔習慣架喇, 我地都係習慣2人世界多啲 已經多左個仔架喇 其實我地兩個都唔係鐘意小朋友果啲人黎既, 都唔知點解會生左個 呢兩年我放左工都要去沙田睇亞仔,走黎走去,都唔知有無時間上黎吹水呀 :-(
妳都好, 可以唔駛返工, 唔駛比啲客 , 返工又要比人鬧, 放工又要湊仔,放假仲要做亞四 :-( 咩時間都無晒

洋房

mkmama:
大堂冷氣,兩三年後可能有,短期內都係死咗條心 :tongue:

洋房

fc
咁你要好好珍惜依兩年二人世界,遲d阿仔跟番你就三人行,
話時話丫,唔洗番工就唔洗比人 ,d 面皮薄咗,係屋企仲有三個傻佬比我 ,但係個耳膜就一日比一日厚,因為我兩個仔就係驚天地泣鬼神o既日哦夜哦,小小事就媽前媽後,媽到你死 :-( :-( ,成日嘈嘈閉,搞到我不得瘋婦上身,不過近半年開始大d 懂事咗,激小咗,有點老懷安慰,
上咗小學,功課,默書,小測,考試,令我抖唔到氣,
fc d 遲忙還忙記住番同我地發吓 up phone

首頁

尾頁

跳至