懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 shutupmate415 的帖子

請問邊到有 course 教呼吸法?

別墅

回覆:順產真係好痛?

係痛,我覺得生前一個鐘最痛,又無笑氣又無止痛,但生完落得床就唔記得個仲痛係點嚕。。。

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Winnie_1210+於+13-04-15+發

原帖由 SallyWong2007 於 13-04-26 發表
聽其他媽媽話開刀更痛,因痲醉藥過咗後,傷口超痛,起床要用腹部的力,唔痛就假了!

...
我家姐兩様都試過,佢話開刀過後可用麻醉繼續止痛48hrs(不過係13年前)就係轉身嗰陣有少少痛但陣痛就真係好痛,係痛到神智不清

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ichannah 發表於 13-4-26 15:31
回覆 shutupmate415 的帖子

請問邊到有 course 教呼吸法?

上網睇下,通常要比$$,我淨係睇呢篇文學咋。

http://web2.tmu.edu.tw/e415093034/new_page_4.htm

笑下又一日。放鬆下啦大家!

禁止訪問

大宅

請問有無第一胎40歲以上而是順產的. 可否入來分享下經驗.

大宅

引用:回覆+joan_baobao+的帖子係BOR,即係你有第

原帖由 little1509 於 13-04-26 發表
回覆 joan_baobao 的帖子

係BOR,即係你有第二胎?請否有否歷史重演?我都唔知自己點解會咁GA ...
而家先岩岩有左7weeks咋,我都驚歷史重現,仲惨過生仔,生都係痛個剎那,呢單野痛成個月,真係想死

複式洋房

真係好痛,我仲要順產唔到,最尾要開刀!!勁唔底

別墅

陣痛真係好痛,我要催生,痛大概5個鐘左右,但對我黎講真係畢生難忘,我從一度到二度,打左止痛針唔需十五分鐘,就開左八度。到生我都唔知發生咩事,可能我太累,中途好似唔痛時有訓覺,我好彩唔需要cut 會陰,只係損左少少縫左兩針。我個囡囡就係今日36w4d 提早出世。。。

別墅

回覆:yumyumbb 的帖子

鼻吸囗呼

大宅

畀面勳章

有人話:就係因為要經歷咁痛苦既過程先會更加珍惜自己個BB

大宅

引用:到你既時候你會覺得自己好西利,anyway我係

原帖由 Sarahsiuwong 於 13-04-15 發表
到你既時候你會覺得自己好西利,anyway我係用呼吸法就生左。
請問呼吸法係點嫁?

大宅

完全無上過咩生仔堂, 無學過咩呼吸法, 痛左10個鐘, 用左20分鐘就生左個8磅B出來, 其實真係唔驚, 痛就一定架啦, 我自己就覺得似去大囉

別墅

引用:如題

原帖由 ng.vicvic 於 13-04-15 發表
如題
生個刻唔痛!一生就鬆晒爽左但陣通就好攞命!雖然呼吸法都會好啲啲,不過都係好痛我零止通下生左

別墅

引用:Quote:原帖由+Sarahsiuwong+於+13-04-15+發

原帖由 mmwant 於 13-04-27 發表
請問呼吸法係點嫁?
呼吸法好似係痛就用口深吸一口氣,再用鼻慢慢呼出(我唔太記得係口吸鼻呼定鼻吸口呼)不過唔係有返笑氣喇咩

男爵府

引用:Quote:原帖由+Sarahsiuwong+於+13-04-15+發

原帖由 mmwant 於 13-04-27 發表
請問呼吸法係點嫁?
唔同痛法用唔同呼吸。喺醫院會教嫁。。。

大宅

畀面勳章

mntabo 發表於 13-4-16 08:41
我生第一胎前看了些懷孕書為自己做思想教育,好有效。第一,你的痛是短暫是會過去的,不是叫你痛一世麻;第 ...

分娩的痛是有盼望的<---- 睇到呢句唔知點解好想喊.
[url=http://www.pregnology.com][/url]

大宅

chakuen 發表於 13-4-16 00:14
咁請問陣痛痛啲定生個下(我指bb出黎/剪會陰)痛啲??

我覺得生果時就真係好痛, 痛到剪會陰會唔知痛了.....但有d人剪會陰係有感覺痛的.
我原本都係超怕痛, 所以我選擇左係私家e院生, 因為怕自己頂唔住想開刀, 最後生果時都係無諗過要開刀.
妳見到bb出世之後果刻, 乜野痛都唔記得了...
加油啊!

大宅

我痛左廿四個鐘,最後催生唔成功要開刀。嗰種痛真係無法形容,我半夜開始痛架,得自己一個喺醫院喺度頂真係好辛苦。等到第二朝終於見到老公,有人陪雖然都係好痛,但個人感覺好啲,陣痛,腰痛同埋急大便feel一齊黎,我痛到發燒,推床欄想拆左人地張床。最後開刀,打麻醉藥後個人好似上左天堂咁。我有下一胎的話都係開刀,我頂唔住。

首頁

尾頁

跳至