親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

amon28 發表於 13-4-27 18:01
唔該晒,怪不得無咩團做啦願來賺唔到錢我問左兩個包車私人導遊,一個價錢同團差不多,另一個價錢很貴,貴團 ...

螢火蟲合理價錢大約 RM 150 - RM 200

文化村合理價錢大約 RM 130 - 150

跟團(香港旅行社?)既價錢正常貴少少 ... 因為導遊同領隊要食飯>.<""

自由行正常會便宜D ... 因為都係同其他人SHARE 一架車

如果特别2個人包一架車同導遊大約 RM 200 - RM 250 一個人 ...(已經包埋導遊小費)

只要佢有牌...基本上都安全架~~

伯爵府

怡豊茶室 (KEDAI KOPI YEE FUNG)

怡豊茶室 (KEDAI KOPI YEE FUNG)

地址: 亚庇市加雅街137号 (No. 137, Gaya Street, Kota Kinabalu)

營業時間 : 0600 ~ 1800

有出名既 : 叻沙 ( 有分大同細架)

沙煲雞飯啦~~

牛雜 / 牛雜面啦~

除左喱d...仲有d特別d既係.......

黃酒雞啦~~~鳳爪啦~~

但我最鍾意係飲"雙層奶茶"
真係好好飲架....(想po張相出黎既...但搵唔到張相呀>.<)

子爵府

引用:回覆+happy-kid+的帖子>>香格理拉?你係住市

原帖由 地震寶寶 於 13-04-27 發表
回覆 happy-kid 的帖子

>>香格理拉?
我想去個間係你第一頁介紹果間香格理拉。應該係屬於市區,對嗎?
去玩方便嗎?join local tour去d島玩,方便嗎?另外,local tour 是否在酒店join. 唔該哂。

伯爵府

happy-kid 發表於 13-4-27 19:30
我想去個間係你第一頁介紹果間香格理拉。應該係屬於市區,對嗎?
去玩方便嗎?join local tour去d島玩,方 ...
第一頁都有2間哦>.<""

係咪喱間 ? > Shangri-La's Tanjug Aru Resort & Spa = 市區香格里拉 ^_^

出入方便,玩行程都好方便哦 ...

Join local tour 去外岛或者美人鱼岛都好方便^_^

如果你去睇第一頁...拉落小小都有介紹一間....(郊區酒店)

個間就係郊區~

郊區個間只係去美人去島就方便D...因為D車會經過個間先去美人魚島架>.<

郊區個間香格里拉...佢入面有自己既水上活動可以參加...

同埋佢有自己既自己保護區...入面有紅毛星星睇^.^

至於local tour > 其實一落機之後,大堂有D櫃台同酒店入面都有得Book local tour~!

但我d朋友都去對比過價錢...會有小小貴過你一早book定~~

如果一早book定....會有d旅行社會送你"機場來回接送"單程or雙程~

個道就平左的士錢lo~~^.^

其實我同我一路跟開個間旅行社入面d人都幾熟......你唔介意既話...我可以介紹比你~

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 地震寶寶 的帖子

SPA 我都想知呀~~ 街果D有無好介紹?? THX

珍珠宮

好媽媽勳章

我而家聯絡左沙巴一間包車叫恐龍沙巴游玩服務,6個人一部車, 包我地來回接送,
紅樹林+螢火蟲 / 神山,牛牧場一日/ 激流, 大人收RM430 ,小童收RM380 ,包埋船呀,餐呀入場果D,尼個價錢OK嗎??

伯爵府

maggielau0705 發表於 13-4-27 20:42
回覆 地震寶寶 的帖子

SPA 我都想知呀~~ 街果D有無好介紹?? THX

我有幾間地址資料....你睇下你近邊道~

内出名既SPA:

1.
KAMA'A Rejuvenation & Wellbeing(距離市區大約5分鐘車程)

Ø
地址:Megah D’Aru Hotel, No. 2, Jalan Kinabalu, Tanjung Aru Township, 88100 KotaKinabalu, Sabah

Ø
聯絡電話: +6 088 253103 / +6 016 810 9066

2.
Jari - Jari SPA (距離市區大約5分鐘車程)

Ø
Plaza Tanjung Aru, 2ndFloor, Block B, Lot 2.1, Jalan Mat Salleh, Kota Kinabalu, Sabah

Ø
聯絡電話:+6 088 272 606

3.
Neobayu SPA (距離市區大約15分鐘車程)

Ø
Lot 2, Ground Floor, Wisma HCS, Luyang, KotaKinaballu, Sabah

4.
Ka'andaman SPA (距離市區大約25分鐘車程)

Ø
KM8, Hongkod Koisaan (KDCA),Jalan Penampang, 88700 Penampang

聯絡電話: +6 088 721 008

我自己就去過 : kama個間~價錢都幾合理架~師傅手細都唔錯^.^

maggielau0705  價錢約幾多先合理?  發表於 13-4-27 23:27

伯爵府

maggielau0705 發表於 13-4-27 20:52
我而家聯絡左沙巴一間包車叫恐龍沙巴游玩服務,6個人一部車, 包我地來回接送,
紅樹林+螢火蟲 / 神山,牛牧場 ...

哦~~我有聽過個間公司~

你喱個價錢ok wo~~~^.^

但你喱個plan係咪冇導遊?

只係個司機帶住你地去行?

但間公司係唔係註冊公司我就唔知啦~~

你問清楚個間公司好d~~>.<""

註左冊既公司可以係沙巴旅遊局查詢到 ~!

佢地有一個號碼...係for 查詢既

如果有註冊...都有多一個保障丫~

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 地震寶寶 的帖子

尼個司機係朋友介紹, 我唔知有無註冊,因為司機就係埋導遊,我估咋,我一陣問下先~~

伯爵府

maggielau0705 發表於 13-4-27 23:26
回覆 地震寶寶 的帖子

尼個司機係朋友介紹, 我唔知有無註冊,因為司機就係埋導遊,我估咋,我一陣問下先~~

555~!!!!

問清楚好D~~^.^

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 地震寶寶 的帖子

我會住HOTEL SIXTY3, 那間會近D酒店? 價錢約幾多先合理? THX

伯爵府

maggielau0705 發表於 13-4-27 23:57
回覆 地震寶寶 的帖子

我會住HOTEL SIXTY3, 那間會近D酒店? 價錢約幾多先合理? THX ...
hihi~

Jari - Jari: 15分鐘
Ka Andaman - 25分鐘
NEOBAYU - 15分鐘
KAMA'A - 12分鐘

>.< 最近係 kama'a

一般2個半鐘 spa - RM 250 ~RM 300 左右

每一間收費都有小小唔同>.<

咁識嘆去spa^.^
好正呀~>.<"

maggielau0705  哈哈,試下嘛,但我們3 C9帶3個靚妹妹(細路)比唔比我地入架?  發表於 13-4-28 00:30

公爵府

引用:Hihi,我係即將會嫁過去沙巴既媳婦^.^由幾

原帖由 地震寶寶 於 13-04-26 發表

Hihi,我係即將會嫁過去沙巴既媳婦^.^由幾年前開始已經係沙 ...

公爵府

引用:下個月我都會去沙巴.....係亞航做promotion

原帖由 地震寶寶 於 13-04-26 發表
下個月我都會去沙巴.....係亞航做promotion其間買左機票~早機去....早機番..加埋哂d機場稅呀~燃油附加費呀~ ...
我訂左下年復活節2大2小,總數加埋$77xx,唔算平初初以為好平

大宅

回覆:沙巴旅遊吹水同樂會

我想問如果我住horizon hotel想撘巴士去水上清真寺,可以係邊度撘到,同埋大約行幾耐先到巴士站?回程時,又想去食大茄來先返酒店,有冇巴士可以到大茄來呀?因為同行有個細B!
Tks...

伯爵府

回覆 easonkinki 的帖子

下年復活節~~~咁早訂左拿~~~

我要跟下你速度先^.^

公爵府

引用:回覆 easonkinki 的帖子下年復活節~~~咁早

原帖由 地震寶寶 於 13-04-28 發表
回覆 easonkinki 的帖子
本來想訂summer,得返晏機去,早幾返,xmas好貴,又要就小孩假期咪唯有訂下年復活節假期。

伯爵府

rickyho2779 發表於 13-4-28 00:29
我想問如果我住horizon hotel想撘巴士去水上清真寺,可以係邊度撘到,同埋大約行幾耐先到巴士站?回程時, ...

Horizon Hotel 報面有個巴士站 ....

可以去到水上清真寺....

但落車個個站就係清真寺附近....要行過去=.=''

而清真寺個邊係冇得站上車架~~>.<""如果等...唔知等幾耐先有車....

仲有佢地巴士係用馬拉文.....而時間又唔準時~

有小朋友就唔建議坐>.<""

如果你搭的士 ... 大約 RM 40 来來回接送...(可以叫司機等,如果只係行一行同影下相,都ok既,,睇司機啦)

Horizon Hote 去 大茄來 ... 坐的士過去大以約RM 12 左右~~

大宅

回覆:沙巴旅遊吹水同樂會

我聽啲人講坐1B會到清真寺!旺旺山站近我酒店嗎?

伯爵府

easonkinki 發表於 13-4-28 00:45
本來想訂summer,得返晏機去,早幾返,xmas好貴,又要就小孩假期咪唯有訂下年復活節假期。

...

係WO~~~啱啱去睇一睇....真係幾貴WO~

就咁睇都要過千一張~~>.<""

如果AIRASIA 有咩PROMOTION 話你知啦~~

係呢.....想問下....小朋友幾大呀???

首頁

尾頁

跳至