跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:請問惠州好不好?

大宅

回覆:1/6小一攪珠放榜!等結果的家長緊張嗎?是否要做什麼扣門的準備呢?

我女依家K2 ,今年9月就到我煩!我想問下點解咁少媽媽提及商會小學和水邊圍光明小學,請指教!

大宅

回覆 dorothytang 的帖子

呢兩間一早爆晒, 早半年前人事位都未必拎到, 而家跪都跪唔到返嚟。

健仔妈咪  點會知呀,學校話明滿位嗎?  發表於 13-6-3 11:05

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:請問惠州好不好?

原帖由 HelenKwan 於 13-06-01 發表
請問惠州好不好?
我想講我女今年小一讀得好開心,老師有愛心,程度我相比過都其他學校都不算淺!而且有6班小一。。。

大宅

好媽媽勳章

引用:有沒人仲衰過我,入到第10志願,天水圍學生

原帖由 lilian_22 於 13-06-01 發表
有沒人仲衰過我,入到第10志願,天水圍學生輔助會小學,間學校點啊?
我都係呀..

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我女依家K2+,今年9月就到我煩!我想問下點

原帖由 dorothytang 於 13-06-02 發表
我女依家K2 ,今年9月就到我煩!我想問下點解咁少媽媽提及商會小學和水邊圍光明小學,請指教!

...
純個人意見,尼2間首輪自行有廿分都未必入到,入唔到首輪就要大抽獎,大抽獎完全靠運。

如果唔好運,商小上年見有JM揀佢1.1.1 但連叩門面試都冇機會。

而光明你唔揀佢1.1.1就冇得叩門優先。

即尼2間你要好好諗清楚揀1間,一定要放棄一間。

今年73間都好激烈,2個朋友都派得好差,仲有派去天水圍,出年應該更多天水圍位。

做足準備good luck

P.S. 1.1.1即自行,大抽奬甲部乙部都係首自願。

健仔妈咪  暈著。。。  發表於 13-6-3 11:07

大宅

引用:有沒人仲衰過我,入到第10志願,天水圍學生

原帖由 lilian_22 於 13-06-01 發表
有沒人仲衰過我,入到第10志願,天水圍學生輔助會小學,間學校點啊?
我派十二,哈哈!

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ebutterfly323 發表於 13-6-1 02:49
唔好意思,我表達不清,即係住元朗區嘅小朋友派左去天水圍(非自願),元朗區嘅小學校長唔好收lee 批學生

...

唔係呀嘛,咁都得?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yuyu.c 發表於 13-6-2 08:50
純個人意見,尼2間首輪自行有廿分都未必入到,入唔到首輪就要大抽獎,大抽獎完全靠運。

如果唔好運,商小 ...

我女今年9月都要揀學校
佢老師之前都有推薦我報光明,而我自己都有D鍾意商小
但因為越黎越多天水圍位加左入黎,所以我都會放棄呢2間熱門
穩陣D報近自己又唔算太熱門既好D
反正太熱門既都唔代表我個女一定岩

大宅

ebutterfly323 發表於 13-6-1 02:49
唔好意思,我表達不清,即係住元朗區嘅小朋友派左去天水圍(非自願),元朗區嘅小學校長唔好收lee 批學生

...

是不是說派到天水圍,自行回元朗的就不准收?
感恩的心

別墅

我都準備好7788,只欠校長推薦信同高3成績未copy,要叫女女畫定野同埋寫定野,教定佢點對答,教佢英文同國語點答,做定學校research等等

複式洋房

我上年扣門入左香港潮陽小陽,這年几好,冇咩問題,功課一般,課程冇提前,現在一年級係學一年級書的。呢度好多派信義中學同天水圍官立中學的。

上年我扣元小、商小、光明英來、鐘聲、除小、榮茵
伊小,潮陽同李兆基

元朗全不收
雙對天水圍全都收

天水圍都有十個八個扣門位的,但扣門的學生數量相對少,命中率就高。

不如大家考慮天水圍好的學校
我74區的
坐2個西鐵站六分鐘到
http://www.babyhome.com.tw/bb/170356http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/eva_023010/my_photos

複式洋房

我仔入耀小,有冇人知好唔好呀

複式洋房

引用:Quote:原帖由+HelenKwan+於+13-06-01+發表

原帖由 ELSA927 於 13-06-02 發表
吾好
請問有咩唔好呀?

複式洋房

回覆:1/6小一攪珠放榜!等結果的家長緊張嗎?是否要做什麼扣門的準備呢?

請問陳榮根好唔好?好似好少人提及!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+ELSA927+於+13-06-02+發表吾

複式洋房

自己係讀書未得囉!理得人讀唔讀丫!

複式洋房

以前係咁

現在改咪ok

點可以睇以前呢,我地活在當下
http://www.babyhome.com.tw/bb/170356http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/eva_023010/my_photos

首頁

尾頁

跳至