夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

回覆:好辛苦好想喊

唔好結啦,第時先離婚攪個破碎家庭出黎咪又係煩.

禁止訪問

侯爵府

真係唔好嫁,而家已經咁,第日BB出左世仲多煩惱.
你既將來大家都可以睇到係唔好過,趁而家仲有得變,唔好要個BB,係一個殘忍既事,但你連自己都照顧唔到點照顧個BB?唔好再累多一個人.

大宅

其實一睇樓主就知道係唔想分手,又唔想唔要阿B, 不過講真你依家生佢出黎同害左佢冇分別,你咁想嫁俾呢個男人,你一定有你嘅原因,係你自己嘅選擇,但以後條路有幾辛苦就要你自己去承受,仲有,我唔明點解一有左要於棄讀書,我大把朋友有左都繼續讀,臨生都仲去考試。仲有啲唔明白點解分左手又上床?即係一路都有keep住性行為?但名義上分左手呀?既然冇呢個BB的話就已經係行唔到落去,你依家因為自己有左就苦苦糾纏喺呢段關係上面,我覺得好不智,諗清楚先好做決定,呢個決定係三個人嘅一世,唔好再咁幼稚諗個男人會為你改,佢嘅表現話俾你聽,佢覺得一切都只係被逼架咋!

子爵府

回覆:pomelowing 的帖子

這個男人婚前都斤斤計較,可想而知婚後會是甚麼嘴臉?你不應放弃學业來嫁這種人,根本不用等婚後,他的真面目己已經現形,這絕不會有奇跡. 至於是否要,你可以和父母商量,始終你還真未找有準備好做母親,生出來教不好問題更大,你不妨好好想清楚, 趁現在還來得及,快些做最好的決定.

mc <()>

男爵府

明知自己年紀細就安全啲, 你c6搵幾多?你地有無計下個b出世用幾多?知唔知擺酒男家收人情係填數, 以前可以打和, 宜家蝕硬, 但都唔可以蝕咁多。 我無乜錢, 老婆知, 一齊計劃結婚, 無花巧野, 無兄弟無姊妹。 上左樓上餐廳食自助意大利晚餐。 算有六十人。 結婚唔係俾人睇。 自己兩個人開心就得, 麥當奴都有人攪婚禮。 老婆幫我慳家, 所以個仔仲有錢報興趣班。希望你唔好諗得咁偏激。大有大攪, 細有細攪。 無錢都可以唔攪, 之後條路仲好長架。

公爵府

我只可以講如果你唔要呢個男人,再讀返書,前途一定唔會差過依家!我睇到嘅係即使你單親家庭都比你夾硬去嫁俾呢個人好!你家人一定支持你,你不如同媽媽講你嘅感受,唔好為嫁而嫁

男爵府

我係有咗先結婚嘅,行咗一年就有咗,而定阿仔兩歲啦,但我已經離咗婚啦。。。好後悔因為bb而結婚,你仲後生,如果我係你我唔會結,至於bb,你生咗你要有心理準備將來條路會好難行,如果你覺得自己承擔到就要啦,你自己諗清楚啲,加油

琥珀宮

畀面勳章

恕我直言,無錢我唔會擺酒同用姊妹,如果係自己錢,點使我自己話事,但如果洗人錢,我要受

伯爵府

唔好因為有左而結婚,因為咁既婚姻係唔會長久架,更何況佢依家都好似唔理唔理咁,做女人,特別你依家係一個小朋友既媽媽,要學習保護自己同小朋友,你冇學歷、冇錢、冇工作經驗,TOUCHWOOD日後同C6離婚,你憑咩去爭小朋友。

如果我係你,我會陀住BB去讀書,完成所有課程,再去搵野做。而BB出左世,男友對自己同BB都負責任,覺得係一個可以付托終身既人既時候,再結婚都唔遲,一紙婚書,可以代表一生一世?

以上只係個人感受,不喜歡可以當睇唔到!

princessDD  AGREE!  發表於 13-5-27 09:42
Macyye  講得好  發表於 13-5-25 23:20

珍珠宮

環保接龍勳章

好好考慮咁多jm既意見, 有d仲過來人身份, 值得參考~

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Bb出左世,問題只會更多!樓主可能受更多傷害。我唔贊成落仔,亦唔贊成為bb而同呢個男人結婚。bb將來用好多錢,係不停的付出,要準備好先生呀!

大宅

引用:+本帖最後由+tkbaby+於+13-5-25+04:51+編輯

原帖由 tkbaby 於 13-05-25 發表
真係要諗清楚,未ready做父母,何必為咗BB晌埋一齊,害咗下一代,22歲大把青春啦,不如你同你父母相量下啦,呢個男人嫁唔過。

男爵府

你男友幾歲?收入如何?
我係你就唔會嫁,但如果你嫁就要妥協,唔好樣樣要做到足,姊妹團唔一定要著晚裝set頭,如果佢地係好朋友,你坦白講佢地知環境唔太好,我諗無人會怪你,再講甚至唔要姊妹都得。擺酒多出黎嗰三圍,如果係你老公俾錢,人情歸佢亦要接受。
大個女喇,如果要留住個BB你都要作出犧牲,留返啲錢買奶粉尿片好過為左影幅相時成班女仔企埋靚!
都係嗰句,俾我絕對唔會嫁!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

tkbaby 發表於 13-5-25 04:50
拿拿拿,我真係講心果句,你唔好嬲我呀。
我係你,會落咗佢,同佢分手,繼續學業,自已有學識有本事,第時 ...

絶對同意,咁嘅老豆,生個B出黎挨苦。就算唔落個B都唔要咁嘅老公

瑪瑙宮

1. 姐妹庒頭衫係我比的. 佢認為唔係佢比係無問題, 只係佢個人唔大方咁解.

2. 您嫁佢, 就預左以後好多唔好受 ge 野, 但又洗濕左個頭, 唯有自強養大個 b 先算.

大宅

引用:Quote:原帖由+Liu媽媽+於+13-05-25+發表我

原帖由 pomelowing 於 13-05-25 發表
我22咋 我已經覺得好對唔住我父母
我早過你。依家個肚5個幾月20歲。但我c6對我好好錢完全唔洗我擔心又努力返工。但佢嬲時脾氣都係暴躁囉

男爵府

擔心妳結咗婚要受氣,多個小朋友會有好多開支,妳暫時未有工作能力,下下要問視錢財如命根的c6拎的話一定再多爭抝,先大家好好傾下免日後傷和氣mouth:

大宅

你老公真係好計較。既然有心行到結婚呢一步。將來有好多野都要大家一起去面對!bb未出世就有咁多問題。到左啊b出世!問題就會更加多。

別墅

畀面勳章

結婚要擺酒係99 ge 意思,我都想唔搞咁多野
99一開始話從簡 點知越搞越多野出黎

首頁
23456...9

尾頁

跳至