心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲天騏 發表於 13-6-24 22:14
我也有這樣想。但我內心竟然還偶爾想再次戀愛,我覺得自己什麼都有,但就是沒有一個我愛的人。其實我深知那 ...
不蠢, 很正常 , 點會唔可能呢? 如果是這樣, 你就更加要去參加多d節目, 識多d人, 咁先有多d機會遇到心上人架嘛, 好以d遠足團呀咁. , 死喇, 我咁講會唔會比其他jm插架!
其實做人最緊要開心啫, 如果你老公真的愛你, 佢會放你走. 而當你找到一個你愛的人, 你便能知道身邊愛你既人的感覺.

樓主, 做自己想做既事, 離開呢個世界之前, 好自豪咁同自己講, my life is completed!

珍珠宮

好媽媽勳章

del

大宅

RayEE 發表於 13-6-24 22:30
不蠢, 很正常 , 點會唔可能呢? 如果是這樣, 你就更加要去參加多d節目, 識多d人, 咁先有多d機會遇到心 ...

算了吧!! 只是想想, 不打算有行動, 因為我也傳統, 要顧及孩子的感受

大宅

仲天騏 發表於 13-6-24 22:41
算了吧!! 只是想想, 不打算有行動, 因為我也傳統, 要顧及孩子的感受

我係單親家庭長大, 親眼見到父母在一起但不高興的情境. 我從來沒有介意他們各自再婚, 反而替他們高興.
有時, 人會對自己唔喜歡的人很絕情, 但相反, 對所愛的會毫無保留, 付出一切!

不說那麼多了, 這個話題很敏感

唔知上面位jm係唔係想x我呢

大宅

回覆 吱仔與lo仔 的帖子

唔好del喇, 除便插都ok架, 分享一下嘛!

大宅

引用:Quote:仲天騏+發表於+13-6-24+22:41+算了吧

原帖由 RayEE 於 13-06-24 發表
Hahaa……如果是我朋友的case,我會接受的。我不盡量不去想了,年紀已一大把,搞咁多嘢做乜?我想過了,我與c6關係不太好,這些年我自己也有很多錯的地方,那我就試吓改善自己吧!我希望盡量修補。

其實沒戀愛感覺也不算什麼大不了,愛情只佔人生一小部分,那就試試改善大家關係。我現在會向好的方面想想。

大宅

仲天騏 發表於 13-6-24 23:02
Hahaa……如果是我朋友的case,我會接受的。我不盡量不去想了,年紀已一大把,搞咁多嘢做乜?我想過了,我 ...
咁都唔錯吖, 試下都好吖, 可能最後你會愛上..................................你老公呢!
good luck!

別墅

正面D!幾多人關心你.多做運動!會開心D呀!

禁止訪問

回覆:有時覺得,人生真係冇乜意義

男爵府

回覆 bobo-chan 的帖子

我的感覺也一樣, 每日都過得很累很辛苦, 我都不知道我存在世上的意義? 我亦不懂去教導自己的小朋友, 少少事就互相對鬧, 或者在單親家庭成長的孩子就是這樣的皮氣吧! 而本身自已是家中獨女, 媽媽已走, 只剩下老爸, 有時會想, 如果老爸也走了, 我都算是一個死淨種.

別墅

係架, 有時唔開心, 都未必方便同家人朋友講, 因為唔想佢地担心

但自己走唔出個困局, 究竟點至可以開心啲

禁止訪問

回覆:仲天騏 的帖子

大宅

引用:能夠有咁多野可以承擔係福氣,呢到好多post

原帖由 MissChowChowCho 於 13-06-24 發表
能夠有咁多野可以承擔係福氣,呢到好多post, 太太丈夫上天家,仔女有事要長期照顧,身在福中要知福!!好與 ...

孩子就像海綿,需要水份般的知識澆灌,才能膨脹,茁壯。~努力~

大宅

chunheima 發表於 13-6-25 10:58
回覆 bobo-chan 的帖子

我的感覺也一樣, 每日都過得很累很辛苦, 我都不知道我存在世上的意義? 我亦不懂去 ...
bobo, 你有朋友嗎,有人可傾訴嗎?如果你覺得唔方便同人傾,或唔想俾人知,可以同我地傾㗎,講咩都唔緊要,最緊要唔好覺得喺呢個世界無人明白自己,無存在價值

呢啲感覺我之前都試過,係好難受㗎,亦唔想同任何人傾,但係,而家望返轉頭先知原來可以有轉機㗎,我地一齊傾丫

男爵府

如果時間許可,去上一些興趣班,識多一些朋友,人都會開朗D呀

伯爵府

回覆:仲天騏 的帖子

向好方面想吧,想想小朋友可愛的一面

男爵府

間唔時我都有呢個感覺。。。我直頭覺得我似姐姐多過似老婆阿媽。一起身就做做做做做,個仔同老公就坐喺梳化嘻嘻哈哈,完全無諗過幫我或理我一下。
我是一隻大草蚊

大宅

BK Milk勳章

回覆:有時覺得,人生真係冇乜意義

其實,我近排都有呢個想發,我覺得人生好無方向,每日起身就係返工,放工返黎好累,訓教,每日重複又重複。我成日問自己,究竟人生意義係乜?我係度返工,搵雞碎咁多又做乜?對唔住,我都好想散發正能量,但我暫時真係無。我近幾日,好希望結束自己既生命(我無勇氣自殺,放心,因為我怕痛),或者有什麼絕症之類。其實我咁樣諗野係咪有病?
ps:sorry,有咩唔岩聽,請你地就當無睇過我既reply,我唔想連上網留言,呻下都俾人圍插,我只係想有個地方俾我講出我心想講既野,多謝

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 仲天騏 的帖子

I also feel so, but we have no choice since we already in here.
just do our best till end of the day la. Dont think so much

大宅

引用:其實,我近排都有呢個想發,我覺得人生好無

原帖由 wunjj 於 13-07-20 發表
其實,我近排都有呢個想發,我覺得人生好無方向,每日起身就係返工,放工返黎好累,訓教,每日重複又重複。 ...
不會,很歡迎的。現在我有1日便過1日,盡量向好方面想,暫時不要再想明天了,那會開心些。盡量令自己每日都過得開心吧!

首頁

尾頁

跳至