婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

引用:+極品中的極品99+去年,和99住了一年半,就

原帖由 MAN@ 於 13-06-17 發表
極品中的極品99

去年,
想改善經濟環境就靠自己啦,小朋友大d你就返下part time law !

禁止訪問

回覆:應唔應該爲佐省錢搬返同曾經絕情的99住

大宅

有骨氣,寧願唔好比人睇死!

男爵府

極品中的極品99

去年,
你咁樣搬返去遲早比人趕出來,講真,你呢個好人做來都多余,自討苦吃

大宅

引用:回覆+totheend+的帖子間屋系公屋黎既,99距

回覆 totheend 的帖子

間屋系公屋黎既,
有冇問社工可唔可以分戶呀?

侯爵府

回覆:MAN@ 的帖子

其實你都幾無聊,諗埋咁多無謂野,人地肯俾你地返去先算啦

珍珠宮

你咁都仲諗好唔好搬返去??你都識講之前逼到你醫生都話要送走你 d 仔女咁滯!唔係咒你,搬o左返去,到時慳埋住屋 d 錢都未必夠你睇醫生 佢趕得你地 1 次,難保佢幾時再發癲來多次!做人唔好俾機會人害自己,要錫自己。老公同佢阿媽點你唔好再理。做仔’拿’都要講緣份

男爵府

其實邊有得你揀jer ,99都話唔想同你地住,一個人住得好開心,咁你仲諗咁多做咩?我係你就馬死落地行,話知房署派邊度俾我,最緊要快!有瓦遮頭先,其他先再慢慢諗。

大宅

引用:回覆+totheend+的帖子間屋系公屋黎既,99距

回覆 totheend 的帖子

間屋系公屋黎既,
我岩岩好等左三年就上到樓,仲好好彩可以選到係我媽咪隔離座,有個照應,唔好聽人講,伸請左先都冇壞

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

極品中的極品99

去年,
你99 都講到明自己住好開心,做咩仲想搬番去呀?一齊住並唔代表孝順架。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+MAN@+於+13-06-17+發表極品中

原帖由 sfmeow 於 13-06-18 發表
你99 都講到明自己住好開心,做咩仲想搬番去呀?一齊住並唔代表孝順架。

...
睇漏左原來係因為慳錢... 咁就一定俾你99 睇死啦,無一家便宜兩家著架,係你地一家便宜架咋,你99 係俾你地佔佢便宜。

老人家做左咁多年人,佢性格係串咀,唔會為你地檢討,更加唔會改變,只可以你地自己睇開d。

子爵府

難聽d講.我乞食都唔會乞到去佢門口. 仲講話返去住?!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

其實全部都係你同你阿媽一廂情願

大宅

99潮洲人,只有一個仔,講真果句,
距無可能想和仔孫斷絕關系,只系口硬而已?
經曆佐甘多事,明白佐某些道理,都唔想同距地爭執乜,
距想贏,由距,所謂的贏,距又能贏到什麽?
得到什麽呢?
所謂的輸,我又唔知我地輸到乜野?

系度講,只想呻嚇,
接觸佐距就令自己唔想搬既心態更確定佐,
C6嘴話唔想理距地,
(曾經距都提及距地甘絕情,真系難以理解,唔系至親,點會至疼?)
換個角度,如果你屋企甘對你,
你又會點?點絕情,都系自己親媽,
有乜可能一輩子都唔再接觸?
個心真系放低當距地陌路人?
我做醜人,
唔提搬與否,
出發點,都想家庭和氣,開心嗜,甘都有錯?

依然脆弱,无所适从

大宅

駛唔駛諗ar? 餓死都唔返la

大宅

非常多謝大家關心,
可能吧,家家有本難念的經,
很多時候,甯願被誤會,

也不想去解釋。
懂和不懂,信與不信,
就在一念之間。
懂我的人,何必解釋,
呻完,晚安
依然脆弱,无所适从

大宅

其實99今日打黎我屋企,約我地聽日去飲茶,不過C6唔會去。
依然脆弱,无所适从

大宅

陪月勳章

樓主,唔該你仝家人訓街都唔好返去住!你冇尊嚴咩?小朋友冇自尊咩?真係口吾明白,你99賤到咁,你返去住,係你地個腦有事囉

複式洋房

呢d咁既99,佢有千億身家我都唔會同佢住呀!樓主,唔使諗啦,疊埋心水好好相夫教子,慳d使,平平淡淡過生活一樣好幸福!如果搬返去,係,雖然開支鬆動左,但你地一家4口又會日日唔開心,你又會影響個病!何必呢??你個咁既99唔珍惜你呢個好心抱,佢走寶!

大宅

陪月勳章

我覺得你念多左囉,我牙媽同你99一樣,我牙媽要我走時我得十九歲,单身一人住當樓,我憎我自己牙媽,一D問題都冇,你幻想太多,你對自己老公好D,笑多D!根本冇事,現在好以你迫小朋友同c6見一個壞人,整到全家人吾開心!重有你同你牙媽好多魚!

首頁

尾頁

跳至