自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

回覆:你們仔女對你講過最hurt嘅一句說話係......

媽咪你鐘唔鐘意海?(鐘意呀) 咁你死左既話就用海葬啦

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

引用:我女未識講野

原帖由 LSHMWS 於 13-06-26 發表
我女未識講野
我個bb 都未會說話,只會叫daddy

男爵府

我自己個囝囝就仲未識講野! 但有日係屋企club house目睹一個小朋友(大概6、7歲小學生模樣)係到發脾氣,大吵大鬧,阿媽無乜點出聲,現場有d伯伯係到出聲話個小朋友,個小朋友就鬧返佢地,跟住個媽媽就行返去自己座數返屋企,個小朋友就一路行繼續一路發脾氣,係到大大聲鬧阿媽"你去死啦、你去死啦"咁!

大宅

引用:大仔成日都話唔鍾意我有日仲講+:+我攞真刀

原帖由 biancaho7 於 13-06-26 發表
大仔成日都話唔鍾意我
有日仲講 : 我攞真刀殺死妳
嘩!咁你要小心啲!

biancaho7  我會收起晒d刀架喇  發表於 13-6-27 09:59

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

有一次大仔睇電視,我同佢傾下學校發生既事,之後大仔同我講,你唔好嘈住我睇電視
其實可能係好少問題,但個刻叫我唔好嘈佢,但大左我再同佢傾計,佢咪話我煩

男爵府

唔要媽咪,打媽咪,我試過喊唔停

男爵府

引用:一大聲少少話佢..佢就話"媽媽係恐龍嚟" +

原帖由 minnie0324 於 13-06-26 發表
一大聲少少話佢..佢就話"媽媽係恐龍嚟"
我係屋企的獅子

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

阿仔五歳時,叫爸爸 \'\'快d去天堂\'\',當時錄起左 video,而家睇返阿仔自己都笑到標眼水

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我唔要你

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

mi032280 發表於 13-6-27 07:11
唔要媽咪,打媽咪,我試過喊唔停

唔好嬲, 唔好傷心, 細路仔未識諗姐!
我地班JM錫翻你

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 danielboy 的帖子

我仔問我"做乜要生我出來?"......

第一次聽到佢咁講係因為佢話好多功課做, 唔想返學, 又未至於好hurt, 但果一刻唔識答佢. 又來佢又再問我同一個問題, 我答佢"我都想知點解你會係我肚入裡......" "點解醫生會劏開我個肚攞你出來?" "點解我生你出來會咁痛? 會流咁多血?" 跟住佢好好奇咁問我點解會好痛? 我講比佢知佢出世時個情況, 佢先知原來佢亞媽生佢都無得揀. 自始佢無再問我做乜生佢出來了.

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

其實做阿媽嘅, 每一樣嘢都係為仔女好,

但有時仔女未必體諒, 重嫌你煩,

其實都幾傷心呀! 特別是那些全職媽媽,

一心一意為頭家, 有苦自己知

有時真係眼淚在心裡流

伯爵府

好媽媽勳章

未識講好有意思既野 而家都係叫下媽媽咁, 好sweet

別墅

畀面勳章

我既野唔關你事

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

JLbaby122 發表於 13-6-27 23:59
其實做阿媽嘅, 每一樣嘢都係為仔女好,

但有時仔女未必體諒, 重嫌你煩,

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+JASON1124+於+13-06-26+發表

原帖由 1仔1女 於 13-06-26 發表
我話佢喺屎坑執返黎,佢咁多年都信
點解要咁講呀??

老實講, 我唔鐘意人咁講,
細個時阿媽又係咁同我講, 我走去理埋喊,
而家講返, 阿媽話講下笑ja,
我話, 小朋友唔識分, 一d都唔會覺得好笑囉…

子爵府

Jeep我

侯爵府

無, 因為對小朋友呢D負氣說話, 根本唔會上心.... 記憶中, 佢又真係無講過
成日話鐘意爸爸媽媽就有, 前幾日, 同佢去圖書館, 爸爸講左好多個故事
走O既時候, 佢自發地, 好衷心地講: "多謝爸爸媽媽!"

如果天空總是黑暗的,那就摸黑生存;如果發出聲音是危險的,那就保持沉默;如果自覺無力發光的,那就蜷伏於牆角。但不要習慣了黑暗就為黑暗辯護;不要為自己的苟且而得意;不要嘲諷那些比自己更勇敢熱情的人們。我們可以卑微如塵土,不可扭曲如蛆蟲 - 曼德拉

公爵府

22個月仔仔今晚話媽媽早鈄

子爵府

我唔要起媽媽度住要去婆婆度住!4歲

首頁

尾頁

跳至