自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

翡翠宮

回覆:有無人99有自己屋企鎖匙都關係好好?

佢幫我交租我雙手送鎖匙俾佢

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

珍珠宮

timtim2013 發表於 13-8-22 12:27
其實我個人覺得真係好睇你奶奶係一個咩人...同埋同你不嬲關係係點,你自己本身打理間屋打理得整唔整齊同埋最 ...
冇錯,99本身係點,係最重要既point.
我有一個朋友都有比key佢99,佢99亦好識做,上去前一定會打電話比佢~

不過,婆媳版大把反面教材你睇~

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

我媽咪、奶奶各有一條kEY, 佢哋上嚟前都會通知我, 它主要作後備需要

男爵府

我同99住得颇近,所以99有我地鎖匙,不過我地關係ok,所以我覺無問題,反而我媽就無,可能我媽好少過來。

大宅

引用:我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她

原帖由 IceCream12 於 13-08-22 發表
我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她拎野上黎比我地食又話方便她幫我地汁下屋,我好唔願意但她又同c6 ...
千祈唔好!!!
比就易 想收番就難

別墅

絕對無可能

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她

原帖由 IceCream12 於 13-08-22 發表
我99係都要叫我c6比屋企鎖匙她!又話方便她拎野上黎比我地食又話方便她幫我地汁下屋,我好唔願意但她又同c6 ...

我99成日買埋野上我地屋企放低就走!我地去旅行幫我淋花不特止,仲幫我洗埋馬桶,真係唔好意思

我有一個好99

ivythepooh  我99都會幫我洗浴缸拖地...我都好唔好意思...  發表於 13-8-22 15:15

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

侯爵府

我99有我key, 佢會自己上來架,有時放假佢會一早坐左係廳,如果你有小朋友,佢會話好掛住個孫,坐到晚上先走。其實我好吾鍾意,佢嚴重侵犯我私人空間,不過好難反轉頭。

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

唉 千其唔好 我嫲就係有我屋企鎖匙 從岩岩買樓開始成日尼 到住埋係度 一心霸住間屋 一發老脾就話賣樓佢要分一半 痴線!我地三姐弟加阿爸阿媽五個人分一半 佢自己一個人又分一半 都幾抵諗喎 我阿爺都冇佢咁好氣 自己係原本間屋住得自在

珍珠宮

一定唔俾.但我亞媽有我 KEY, 佢會自己扛上來,不過我覺得無問題

禁止訪問

子爵府

我地有放係99度..
佢唔會上黎..

別墅

我99有鎖匙,但佢唔會失驚無神走上黎,上黎前會通知,有時冇人係屋企,但要收貨,落雨收衫,佢會幫到我地,so far未有問題出現,關係仲好好!

不過呢d好睇99係咩人,有d 99真係唔應該俾鎖匙!!

ivythepooh  同意呀,要睇個99係咩人...  發表於 13-8-22 15:13

伯爵府

回覆 IceCream12 的帖子

我99有我屋企key,我都唔記得咩情況下比左~

不過比左就比左,無計lu~

個時好似都係話,方便上黎擺低野呀,扲野呀,執屋呀...
其實我真係麻麻地鐘意99上黎執屋...

一黎佢黎執攪到我好似好衰呀...
二黎好似咩都無晒私癮咁囉...

不過我同99關係幾好ga,除非明知我地返晒工,如果唔係佢地上黎都一會通知ge~

有時都係老人家關心d仔女太多者~~都唔係咩壞事,向好方面諗!~

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:可免則免不過我亞媽都有我+KEY,+但佢無無端

原帖由 09729loklok 於 13-08-22 發表
可免則免

不過我亞媽都有我 KEY, 但佢無無端端自己扛上來
自己亞媽就得,99就唔得?

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

Anpanmama 發表於 13-8-22 15:16
自己亞媽就得,99就唔得?
唔係我比我亞媽架
係我老公比佢架

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

唔好俾!!

別墅

一定唔會比!

大宅

引用:其實我個人覺得真係好睇你奶奶係一個咩人..

原帖由 timtim2013 於 13-08-22 發表
其實我個人覺得真係好睇你奶奶係一個咩人...同埋同你不嬲關係係點,你自己本身打理間屋打理得整唔整齊同埋最 ...
我奶奶同你奶奶一樣。而且關係好好。

Btw,真既,有次同奶奶閒聊,講開佢有朋友個準新抱就係咁,點都唔俾條鎖匙個未來奶奶,咁未來奶奶都覺得好委屈,佢又無做過d咩,只係想照顧自己個仔。之後結果個仔同準新抱分左手。

其實好睇可唔可以同奶奶有商有量既。

首頁
23456...8

尾頁

跳至