自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 升降機....

我兩公婆打算要bb,我老公現在已說要買車,因為怕我大肚時及bb出世後有同人閙交及發

洋房

Re: 推BB車用升降機應受歧視????

當Lift內無雖要人仕我又入唔到Lift我會係Lift門咪關上時大聲講:乜唔係比有雖要人仕
該用戶已被刪除

複式洋房

我都係呀!上星期同我老公和bb去街時推bb車,去銅鑼灣搭地鐵等個格落月台o既lift時,定到我和老公火都利,因架lift行動好慢(大堂落月台冇停站要1分20秒,只係2層),仲有戴多5個人到都超重,話說果日我地有2架bb車等緊lift,我們就排係一堆人後面(大約3人,他們是一伙的),另一架bb車就排我後面,lift已經到了,前面那堆人已經入lift,當我正想入lift之時後面有個人衝入lift,個時我們想鬧那人打尖,但心念算啦因我們的bb車太大架都入唔到,只好死死氣等下一班啦,等左大約有3-4分鐘左右有個2個人及1個行動不便的伯伯行前同我平掛,咁我都冇嘢因佢有需要,跟住有幾個年輕人前來(但冇站太前,大約同後面架bb車平排倒,但都係冇排隊)跟住有個男人走在我們旁邊(側同我們平排,他已超越所有打尖及其他排隊的人)我已經pear左佢一吓,後面咁多人排緊隊,你唔係想打尖呀!心想你試吓打尖呀,睇我 ,lift終於到喇,我專登行前一步(用意左住個男人入lift等個伯伯先入,之後自己入)點知佢照推我行前,我老公忍唔到咪講粗口ranting:(排隊啦,xyxz),點知到我地入lift時已經超重(lift入面只有4人angryfire:)好啦又死死氣再等下一班啦,又等了數分鐘lift到了,今次冇人咁打尖(因我老公先前鬧得好凶,所以冇人咁行前打尖,個男人咪死死氣跟住我地後面入(但佢止終都係打左我後面果架bb車尖),我們兩架bb車終於入了lift喇,途後還有數名人入lift,點知架lift響(超重)當最後入來的人已位好一邊,那時沒人有意識出lift,我心想唔係掛,唔係要那架bb出呀,佢都等左好內(因那時bb車正在lift門前)真的冇人很出,最後那架bb車為有出lift啦!..故事完..
你話呀!有冇攪錯呀!架lift名名比d有需要的人用,都唔明點解果d有手有腳的人就去架lift都唔緊要,仲要打尖 (仲要係架lift咁慢,d正常人都要搭佢,我地如果唔係推住bb車都廢事等)
我們終於大約等了半小時o既lift先搭到mtr..........

[img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD8/211611/211667.46018547.95812.jpg[/img] [img align=right]http://www.fx-word.com/img1/20070121/1169379182S.gif[/img]

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

沒辦法,因為現今的人是殘廢的...

男爵府

我成日都發生li d 事情...
有次我個fd 好細聲叫一個打尖既女人排下隊好wor...
個女人係架lift 到大嘈...又話自己有排隊,又問噃我地唔通又有排隊,仲話抱住bb大晒呀...佢有個大陸男人陪同ga...見我地嘈起上黎...lift門一開超大聲叫左一聲.想嚇我地掛,我地無俾佢嚇到...我個fd 仲話報警呀...之後大家各散lu...
但係嘈得多都係咁.... 所以如果上到電梯我多數都會上....費事又要同人嘈又要等

子爵府

我都試過有次地鐵既新加lift好細部, 咁我地係咁等, 又唔知點解果d lift特別慢, 但係有2個20yrs度既後生女係度等, 我心諗, 你唔知腳斷呀, 我無得用扶手電梯就無辦法啫, 你行都懶, 有無九菜呀.

我e+有時都係上扶手電梯算啦, 但係我明明入緊都有時會側邊有人薜我位行我前面, 真係你跌還跌唔好害我, 都唔知急咩.

首頁

尾頁

跳至