跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:thanks+and+hopefully+all+of+our+kids+can

原帖由 rc108 於 13-11-08 發表

thanks and hopefully all of our kids can be classmates. ...
不如我地交换電話丫,好似whatsapp方便啲!

別墅

回覆:有無媽咪已經in左柴灣循道衛理n班?

咁快?幾時要交留位費?等唔等埋海星個持再決定?
我都想快d收到海星個封

大宅

引用:咁快?幾時要交留位費?等唔等埋海星個持再

原帖由 HoiYing1121 於 13-11-08 發表
咁快?幾時要交留位費?等唔等埋海星個持再決定?
我都想快d收到海星個封

...
佢寫11月7至9要交留位費,唔交作廢!但我今日去完街返黎先收到,上次收interview信又係咁,又係今日收聽日in!

我會交左先,如果海星都收,先再諗下讀邊間!

大宅

回覆 hiumingruby 的帖子

is it from 循道? i called and asked them this morning but the answer was still that thry wuld send out the letters next week. probably my daughter is rejected.

別墅

上次我循道interview又係咁,今日收信聽日in。anyway,恭喜你有第一個offer

大宅

引用:回覆+hiumingruby+的帖子is+it+from+循道?+

原帖由 rc108 於 13-11-09 發表
回覆 hiumingruby 的帖子

is it from 循道? i called and asked them this morning but the answer was st ...
係呀,循道呀,我岩岩去交完留位費!

大宅

引用:上次我循道interview又係咁,今日收信聽日i

原帖由 HoiYing1121 於 13-11-09 發表
上次我循道interview又係咁,今日收信聽日in。anyway,恭喜你有第一個offer

...
多謝你!想問下你個仔係咪大仔?

別墅

回覆:hiumingruby 的帖子

係啊,2月b。

大宅

引用:係啊,2月b。 +

係啊,2月b。
我地係一月b,其实你想海星多啲係唔係?

別墅

回覆:hiumingruby 的帖子

係啊,最想入海星全日,如果佢只係offer半日班我都未必考慮;
而循道只係去參與下in既過程,攞d經驗之後去in海星,加上佢無全日制,所以我唔會讀佢;
而我樓下間興民幼稚園,就應該係海星既後備選擇同2月插班既學校;
最後一間係興華幼兒學校,昨日去in,已經即時話收,仲叫我15號去交1150註冊費,不過可惜既係,呢間係後備中既後備,希望海星同興民會係15號前寄到信俾我啦

別墅

引用:Quote:原帖由+rc108+於+13-11-09+發表回覆+

原帖由 hiumingruby 於 13-11-09 發表
係呀,循道呀,我岩岩去交完留位費!
我聽過侄女同學既家長講,本先佢係讀循道,但雜費多,費用貴,加上冬天唔知幾多度以上唔可以穿長褲,所以佢最後連留位費都放棄埋唔讀,現家係興民讀緊,下次可以問下學校,始終孖b,多d資料計下數。

大宅

引用:Quote:原帖由+hiumingruby+於+13-11-09+發

我聽過侄女同學既家長講,本先佢係讀循道,但雜費多,費用貴,加上冬天唔知幾多度以上唔可以穿長褲,所以佢 ...
其实我覺得最緊要間學校適合我仔女讀,我想k1試下啲直資學校,如果入到就好,入唔到都會繼續讀。可惜自己本身唔係住呢區,只可以問下bk啲人嘅意見。

別墅

引用:Quote:原帖由+HoiYing1121+於+13-11-09+發

原帖由 hiumingruby 於 13-11-09 發表
其实我覺得最緊要間學校適合我仔女讀,我想k1試下啲直資學校,如果入到就好,入唔到都會繼續讀。可惜自己本 ...
噢,之前見你有問海星收費,以為你concern,不過呢d都係小道消息,我又唔係當事人,所以都不能盡信。
好奇一問,直資幼稚園係咪即係無學卷個d

大宅

引用:Quote:原帖由+hiumingruby+於+13-11-09+發

噢,之前見你有問海星收費,以為你concern,不過呢d都係小道消息,我又唔係當事人,所以都不能盡信。
好奇 ...
幼稚园就一啲啲有學卷,要睇下間學校本身!小中學直資就要自己俾學費!

大宅

好奇 ...
我岩岩上網睇資料,見到有個網寫話海星一般升小都有慈幼小,筲箕wan官小咁,都唔知係咪真?

別墅

引用:Quote:原帖由+HoiYing1121+於+13-11-09+發

原帖由 hiumingruby 於 13-11-12 發表
我岩岩上網睇資料,見到有個網寫話海星一般升小都有慈幼小,筲箕wan官小咁,都唔知係咪真?
個日參觀學校又唔覺校長有提過wo

大宅

引用:Quote:原帖由+hiumingruby+於+13-11-12+發

原帖由 HoiYing1121 於 13-11-12 發表
個日參觀學校又唔覺校長有提過wo
不过我諗只供參考,未必係真!

別墅

今日收到循道N班上午班waiting信

大宅

waiting list for PM class

大宅

引用:今日收到循道N班上午班waiting信 +

原帖由 HoiYing1121 於 13-11-13 發表
今日收到循道N班上午班waiting信
恭喜!咁如果有位你地讀唔讀?

首頁

尾頁

跳至