自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

珍珠宮

elong 發表於 13-10-24 08:18
刻橡皮圖章,但刻得麻麻(刻字容易啲),我刻左啲名字印章送比朋友
請問材料喺邊買?難唔難整??

伯爵府

回覆:有玩diy嘅你.........

睇咗咁多大家嘅分享,我都放番啲上嚟先

伯爵府

伯爵府

伯爵府

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

MrsSingSing 發表於 13-10-24 08:54
請問樹脂黏土點用㗎?係咪要搽啲油喺面?咁令既
好似黏土咁用…我搽左透明指甲油上去

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我鐘意勾公仔~哈哈~

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

不織布同屋仔 一整一下午 心情都冇咁煩

大宅

呢幾個星期鍾意整髮夾

大宅

琴日開始整羊毛氈髮夾

伯爵府

引用:Quote:elong+發表於+13-10-24+08:18+刻橡皮

原帖由 MrsSingSing 於 13-10-24 發表
請問材料喺邊買?難唔難整??
啲材料向賣diy用品舖有,我去開有兩間,一間中環一間旺角,不過呢淘寶都有,橡皮一塊4.5人仔(一塊橡皮至少刻到6-8個名架)。

刻刀向diy舖有,中南文具有靚少少嘅刻刀$4x左右。

橡皮上嘅木,diy舖有木塊賣,或者用水松木自己裁,我就用飛機木自己裁再磨滑(好似相中咁),一件飛機木$60可以整到幾十件印章木塊。

我仲淘左好多不同顏色印台,送比朋友時比朋友揀。印台香港diy舖賣$25一粒,淘寶大約$14人仔。

花費不多,要少少心機做,我整一個印章大約1個鐘,物輕情意重架

MrsSingSing  thx~~  發表於 13-10-25 11:38

首頁

尾頁

跳至