跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 生完及現在體重?

dnbb2006,

如果宜家仲好似有 5個月咁, 可能要尋求專業協助 la.
我生完個時好似有 7個月, 係院, e 生姑娘都話吾好用收腹帶住. 返到屋企都用吾到, 多得倍月幫我推肚, 先可以用到收腹帶, 不過用左 3日就 wee 左 (係 chixx 買), 要改用另一條較實. 跟住坐月期間, 倍月成日幫我推肚, 通淋巴, 穴位按摩. 佢話個肚之所以咁大, 係因為好多風係裡面.

等待驗證會員

Edith.C
我唔知係咪因為開刀, 第二日就要用肚cool, 醫生都建議用!

你倍月好掂喎

別墅

是啊,一樣 , 新天地
10lb好多啦,我由細到大,手腳全部唔識肥,只有肥在腰,你想像下我最fit 105lb都是26-27吋腰,現在12x都在腰就3x吋腰,穿衣服好醜,
我大肚去到40吋腰
jackieanthonybaby 寫道:
elvisBB ,
你多左10LB咪小啦. 真係好啊! 我仲有2XLB! :-(
EE.....你D相係唔係新天地影啊, 好似我個D啊!

大宅

AJ 寫道:
Edith.C
我唔知係咪因為開刀, 第二日就要用肚cool, 醫生都建議用!

你倍月好掂喎

開刀可以即刻用, 不過我吾知順產係幾時開始用.
我倍係好好, 係未生時佢已經會打電比我問下我既情況, 叫我可以煲 d 咩黎食. 佢好利害, 有 d 野吾駛講比佢聽, 佢都會知, 好似我隻左腳好耐年前扭過, 幫我按腳, 佢就問我係咪曾經傷過, 本來我隻左腳平時有少少脹, 我以為自己明顯大細腳, 而家無事.
佢無因為識得多野而收貴 d. 仲有一樣野好好既, 佢 take care 理我既情緒.

等待驗證會員

Edith.C
我見D人成日話陪月點唔好, 又臨時加$..., 但你個陪月真係好好人, 我相信佢好有愛心, 第時我有朋友須要, 都問你攞佢聯絡資料先!
該用戶已被刪除

大宅

Edith.C,

我想問下可以點搵你個陪月, 我有朋友個妹8月會生, 佢想搵陪月, 可唔可以pm你個陪月o既資料俾我, thx!!

Edith.C 寫道:
[quote]
AJ 寫道:
Edith.C

你倍月好掂喎

開刀可以即刻用, 不過我吾知順產係幾時開始用.
我倍係好好, 係未生時佢已經會打電比我問下我既情況, 叫我可以煲 d 咩黎食. 佢好利害, 有 d 野吾駛講比佢聽, 佢都會知, 好似我隻左腳好耐年前扭過, 幫我按腳, 佢就問我係咪曾經傷過, 本來我隻左腳平時有少少脹, 我以為自己明顯大細腳, 而家無事.
佢無因為識得多野而收貴 d. 仲有一樣野好好既, 佢 take care 理我既情緒.[/quote]

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

大宅

joycebaby,

佢好 full, 我知既都已經排到10月. 通常過左 3至個月, d 人就會搵倍月. 如果好似我地用個佢既 mami, 知道佢咁搶手, 知道有左, 就會透露小小, 叫佢留番個期比我地.

大宅

咁就無辨法lu, 唔該晒Edith.C

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

大宅

你地有無人住大埔呢? 我倍月係大埔人, 佢係發記藥材舖買野, 佢地 d 湯包或涼茶一包包 包好, 寫明有咩材料同點樣煲, 你地近, 可以去睇下, 倍月話o個度平&靚.

大宅

jackieanthonybaby 寫道:
Edith.C
Thank you 你啊. 我會開始努力架啦!

jackieanthonybaby,

有無煲湯飲呀, 有無咩進展?

首頁

尾頁

跳至