自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

伯爵府

引用:但我覺得如果平時用鎖匙先開到門,佢可能真

原帖由 seaman1982 於 13-12-25 發表
但我覺得如果平時用鎖匙先開到門,佢可能真係相信入面冇人喎,以為你亂up,個廁所係私人,正如你自己屋企廁 ...
同意。 人地自己地方,當然有權開門,佢點知入面真係有人啫。

Poisoncherry  岩0既,話唔定入面發聲0個個,只係部6音機呢?!唔睇過又點知真係有人0者  發表於 13-12-26 10:39

伯爵府

回覆:去錯私人廁所,叫住有人都監硬用鎖匙開門!

如果換轉發生喺我身上,我果刻都會激動! 但過後會反省番,係自己用錯人地私人廁所在先, 咁唯有當一個教訓! 而唔會大條道理覺得人地錯得多啲嚴重啲!

子爵府

唔駛揾警察咁誇張喎,唔理佢,離開咪得囉。

伯爵府

引用:\"任何人去洗手間和更衣室,不論在公眾地方

原帖由 pakbu 於 13-12-25 發表
"任何人去洗手間和更衣室,不論在公眾地方、私人會所、甚至朋友和自己家中,其實都應該有一個合理期望,就 ...
真係強烈建議你係#1改啲字同po埋圖,好多人唔爬文,見你篇野又長,睇到一半就會先入為主覺得你搞事!因為咁樣係咁比人話你,我覺得好唔抵。我支持你無錯!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我都覺得樓主無錯,就算唔信都應該等一等而唔係即時用鎖匙開門,如果佢等你小朋友出黎先話你,咁你say sorry未無事囉。

侯爵府

hashtag影視迷勳章

其實一開始同人講聲sorry 先,話細路仔急去洗手間,成件事會唔會好d?

老餅會員上科林只求開心!

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:pakbu 的帖子

樓主,我支持你

就算是樓主先錯,用錯了私人洗手間,但個sales係明知裡面有人都故意開門,咁邊個問題大d呀?我相信樓主都唔想攪大件事,但個女人真係好有問題,比我都會好嬲

但另一方面,個女人可以嬲有人用左佢個私人洗手間,不過,佢絶對唔應該知道裡面有人的情況下用匙開門!

禁止訪問

子爵府

支持樓主!當時個廁所又冇牌顯示係私人廁所,而且又打開左,係仔仔急既情況下,當然會叫仔仔去,而且樓主都已經禮貌同個女人講左入面有人,但個女人居然話個廁所係私人就唔理照開,我覺得咁樣有好大問題,係咪應該敲門先呢?我相信敲門既話,入面有人一定會應你,唔洗開門都知道入面有人,事情結果係果個女人非常冇禮貌,知唔知夾硬開門入去會侵犯人地私癮?唔理入面果個係大人又好小朋友又好,難道因為入錯人地個廁所,就要冇原因咁比人開門睇?假如果換轉係你去去下依個廁所,但有人所持住依個廁所鎖匙開門,而出面都有人話入面有人,但又繼續開,你會有咩感受?你係咪會覺得佢開門睇下入面有冇人冇問題?(ps果陣開門可能會有途人睇到你入面如廁既情況)

公爵府

唔知點解,最近好多post都有關於一的爭執(為啖氣)而報警。可能只係一件好小事,咁就要逗留多D時間至走得。

好難話對與錯,因為通常呢D野係向吾角度有吾同描述。

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又唔覺樓主有錯喎
咩都冇又開住門係人都會以為用得架啦,仲點會問可唔可以呀?又唔係有人守係門口

大宅

引用:其實一開始同人講聲sorry+先,話細路仔急去

原帖由 9527 於 13-12-25 發表
其實一開始同人講聲sorry 先,話細路仔急去洗手間,成件事會唔會好d?

...
我冇機會say sorry , 初頭唔知係佢私人,我見佢舉起鎖匙就有禮咁話:唔好意思呀,有人用緊,
跟住佢乜都冇講就直接用鎖匙開門了,唔好話sorry , 我連叫姐姐快d幫仔仔著返條褲都講唔切~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+786+於+13-12-25+發表你去左

原帖由 pakbu 於 13-12-25 發表
你係咪冇睇清楚,嗰度冇任何牌表示嗰度係私人廁所,冇舖頭名 , 個廁所唔喺佢舖頭範圍,只係喺嗰層樓嘅中間 ...
最大問題,做乜姐姐唔鎖門?????
你講有人啫,喺個sales角度,同你三九唔識七,做乜要信你先?

pakbu  我個姐姐有鎖門,係個女人喺出面用鎖匙打接開門!  發表於 13-12-25 08:51

男爵府

睇完成個POST, 亦都睇完全部回覆。
我撐樓主。我覺得佢做法冇錯。
佢又吾只系因為個SALES開門而報警,而系個職員話樓主C6手指指,佢吾識點做先報警姐嘛.....
甘佢吾報警,吾通吵到成個商場D人都知道先被報警??
再者,雖則系樓主用錯人地私人廁所在先,
但一開始都同人講左“吾好意思”了窩,但都照開。我反而覺得系果位SALES姐姐玩野咯

珍珠宮

2018復活節勳章

禁止訪問

引用:睇完成個POST,+亦都睇完全部回覆。我撐樓主

象牙宮

2024年龍年勳章

報警.........

大宅

引用:Quote:原帖由+pakbu+於+13-12-25+發表"任何

原帖由 kishibabe 於 13-12-25 發表
真係強烈建議你係#1改啲字同po埋圖,好多人唔爬文,見你篇野又長,睇到一半就會先入為主覺得你搞事!因為咁 ...
多謝你,我都唔理嗰d回覆喇,反正呢個世界,針唔吉到肉唔知痛嘅~

~sunshine~  同意! 我撐你! 好多人真係針唔咭到肉唔知痛,塘邊鶴講乜都得  發表於 13-12-25 13:10
Mandy_1221  撐你,d人都唔講道理ge…如果入面係一個佢地,而開門果個係男人,d人就唔同講法架la !小朋友都係人,都要被人尊重!  發表於 13-12-25 09:16

首頁
23456...17

尾頁

跳至