自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:無論條眼線畫得幾正, 到最後都好烏WHERE

我都係:pppp:
就算當年結婚,影結婚相,個化妝c已講明係超防水,又話好多人用過都得。
但到我用左一陣就要去狂補妝

而家唔會用咩眼線筆,同睫毛液。:pppp:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我用solone,我又係油到無朋友
但今朝9點幾搽上眼線,上內眼線同下眼尾1/3,再搽少少碎粉係眼蓋眼肚,頭先夜晚12點先返到屋企落妝,只係上眼線因為內雙眼皮摺位甩左少少,其他係事
我用gel eyeliner

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:有隻日本牌子成支指甲油咁,白長蓋藍色短樽

原帖由 carng.ng 於 14-01-12 發表
有隻日本牌子成支指甲油咁,白長蓋藍色短樽身,用嚟最後加喺眼線度定型,透明水狀,几十蚊,我就hold到4-6 ...
係咪尼隻?我係12蚊店買
用過一次,但用左solinr之後就打左入冷宮啦

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+carng.ng+於+14-01-12+發表有

原帖由 sophialing 於 14-01-13 發表
係咪尼隻?我係12蚊店買
用過一次,但用左solinr之後就打左入冷宮啦
Solone先岩

大宅

引用:有冇防水防油眼睛筆介紹,+畫完唔夠一陣就化

原帖由 哈爾濱 於 14-01-12 發表
有冇防水防油眼睛筆介紹, 畫完唔夠一陣就化, 用過好多都係咁, 平貴都係, 得MJ支水筆叫好DD
日, 韓, ...
Try kate!我用左好多年

大宅

之前都係咁甩 用咗kiss me 唔甩

別墅

引用:Kate好用

原帖由 suito 於 14-01-12 發表
Kate好用
Me 2

男爵府

我都有小小油眼,我用skin food 眼線筆,再加小小眼影粉,ok 可以hold成日,不過如果眼肚出汗,會有小小顏色反落下眼線位。

男爵府

Kiss me 真係好好

子爵府

Kate 好用

翡翠宮

引用:之前都係咁甩+用咗kiss+me+唔甩

原帖由 carmenchiong 於 14-01-13 發表
之前都係咁甩 用咗kiss me 唔甩
kiss me好實色唔夠自然

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

禁止訪問

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 哈爾濱 於 14-01-12 發表
有冇防水防油眼睛筆介紹, 畫完唔夠一陣就化, 用過好多都係咁, 平貴都係, 得MJ支水筆叫好DD
日, 韓, ...
妳係咪唔止畫上眼線連下眼線都畫呀 我祇係畫上真係好少溶除咗眼尾有時會捽甩外,平時都好少要補

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

日本 資生堂

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

littlelittlepra 發表於 14-1-12 13:25
我最後都係買eyeliner coat算
只要唔捽眼,就keep到
我都想知有冇d捽眼都唔化既eyeliner~~~~~~~~
我超鍾意捽眼架!

男爵府

kiss me liquid eye liner

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

Hi-Fi 發表於 14-1-12 13:13
我都有眼油,眼水問題,而家用緊呢隻叫做冇咁化..
其實呢個牌子叫咩名, 我成日都唔知

侯爵府

eeyorepigpig 發表於 14-1-13 11:04
我都想知有冇d捽眼都唔化既eyeliner~~~~~~~~
我超鍾意捽眼架!
我係用完eyeliner 再搽eyeliner coat..一層透明的cover住畫左的眼綫但如果你成日捽眼,真係無計架喎,如果你怒捽都唔化,咁我諗你落妝都會落到癲

大宅

畀面勳章

我對油眼10分鐘內即溶…(化妝師講)我試咗好多款都好快溶…最近買咗Kate最新果隻slim gel pencil,base都無加情況下keep到全日價錢好似係$98

哈爾濱  仆去買先  發表於 14-1-13 19:11

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

揸eyes base先再畫

首頁

尾頁

跳至