跳至

首頁

尾頁

大宅

meowross & all

見你同dorismama 都咁comment, 一于兩手準備, 我book 埋APM 間上海菜, - 家傳户曉. 到時再睇大家心情決定, 費事想去又話冇位就掃興. OK

原文章由 meowross 於 07-7-13 15:37 發表
我miss病左, 唔使返學, 610一齊係油塘等吖!
Remarks: 間鳯德樓都幾難食架!

QUOTE:
原文章由 懿琳媽媽 於 10/7/07 11:15 AM 發表
旺角 ...
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

男爵府

mmak,
我係要羊奶粉呀!唔好意思, 忘記了, thanks
yeast 要一包就夠!
D muffin cup有多我就要啦! 冇多就下次先!謝謝你!
如你睇到就好了, 因我今天出咗街!
原文章由 mmak 於 07-7-13 10:29 發表
dorismama,

你係咪要羊奶粉 (for kids)??...icycream 要 (for adult) ??
我唔sure ??

yeast 多左 3包 @$1.2/5g (expiry date 2007/12)
你要幾多 ??

我買左隻 paper cup $12/300pcs, 我一陣會用o黎整 ...

大宅

all,
今晚見...

子爵府

babydoris,

多謝晒... 薑醋 可以又食又拎...真係好開心..
D 蘆薈汁好好飲, 請問邊殊買 ??

bb 好 cute , 你要多d 休息... 幾時返工 丫 ??

btw, pls check pm

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

babydoris,
最衰黎阿賓病咗要睇女, 黎唔到探你, 多多保重, 有時開post D BB相上黎睇睇
我有一個BB睡袋(又可做被),無乜用過, 若合用下次攞俾你

男爵府

您帶埋明蒑嚟嘛, 我亞囡叫悶吖!

原文章由 fion88 於 07-7-14 23:49 發表
babydoris,
最衰黎阿賓病咗要睇女, 黎唔到探你, 多多保重, 有時開post D BB相上黎睇睇
我有一個BB睡袋(又可做被),無乜用過, 若合用下次攞俾你

大宅

各位,

真係唔好意思呀, 我一心諗住last fri 早d走; 點知我同hubby都係做到p咗喺度,應該係12:00 lunch 既我地12:45先食,跟住旨意佢早d返去揍女返屋企先,我去威! 卒之佢有ad hoc 嘢要喺公司support到12:00am; 我就10pm 先收工!

31Jul 要出trip 呀,一個月先返!希望做得晒d嘢準時返啦,做唔晒冇得走!
原文章由 mmak 於 07-7-14 14:07 發表
babydoris,

多謝晒... 薑醋 可以又食又拎...真係好開心..
D 蘆薈汁好好飲, 請問邊殊買 ??

bb 好 cute , 你要多d 休息... 幾時返工 丫 ??

btw, pls check pm

男爵府

出trip一個月咁耐?? 去邊到?

原文章由 彤彤媽 於 07-7-16 15:00 發表
各位,

真係唔好意思呀, 我一心諗住last fri 早d走; 點知我同hubby都係做到p咗喺度,應該係12:00 lunch 既我地12:45先食,跟住旨意佢早d返去揍女返屋企先,我去威! 卒之佢有ad hoc 嘢要& ...

大宅

去日本呀!
原文章由 meowross 於 07-7-16 16:06 發表
出trip一個月咁耐?? 去邊到?

[ 本文章最後由 彤彤媽 於 07-7-16 17:37 編輯 ]

男爵府

咁您仲唔叫您亞妹幫您帶d囡去痴酒店住??

原文章由 彤彤媽 於 07-7-16 17:25 發表
去日本呀!

子爵府

all,

我想 19/7 入 Disneyland 玩...

dorismama, 我曾報料 anuual pass 可 free parking, 是錯的...係 hotel d staff 唔理咋...
應係 其餘o個2隻 pass 可以在 hotel ... free parking, $650.- o個隻唔得o既, 我上網check 左了

五天天氣預報
7月18日 (三)7月19日 (四)7月20日 (五)7月21日 (六)7月22日 (日)
驟雨
27-32 C
70-95 %

部分時間有陽光,初時有零散驟雨。 西南風4 至5 級。

驟雨
28-32 C
70-90 %

大致天晴,有幾陣驟雨。 西南風4 級,間中5 級。

28-33 C
65-90 %

天晴,但局部地區有驟雨。 西南風4 級。

28-33 C
65-90 %

天晴,但局部地區有驟雨。 西南風3 至4 級。

陽光充沛
28-33 C
60-85 %

天晴。 西南風3 至4 級

Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

男爵府

mmak,
我打算聽日去, 因hubby day off, 19/7就唔ok, D staff唔理係咪就即係可以泊呢??-(
原文章由 mmak 於 07-7-17 15:51 發表
all,

dorismama, 我曾報料 anuual pass 可 free parking, 是錯的...係 hotel d staff 唔理咋...
應係 其餘o個2隻 pass 可以在 hotel ... free parking, $650.- o個隻唔得 ...

大宅

彤彤媽,

好羨慕呀! 雖然係公司出trip 要做野, 但係留o向日本成個月, 真係有排 shopping 呀! 總之一個字, 正!!!

原文章由 meowross 於 07-7-17 12:36 發表

大宅

meowross,

今次唔會呀, 佢地見唔到我&知道我返公由自可, 佢一見到我就勁痴身同扭計! 我10月尾應該要再飛2 weeks for system release! 到時先叫hubby同家姐, 兩個女去玩!

收工喇!

原文章由 meowross 於 07-7-17 12:36 發表

子爵府

dorismama,

O拿... 當日我地入 HOLLYWOOD Hotel... 閘口個 哥哥 截住我地 話 住客免費泊車, 街客要 $50/hr, 咁我講 有 annual pass 入得嗎??... 佢要我show pass, 佢有詳細睇下的...但又無check HKID, 佢跟著就叫我地要 將張 pass 放左車頭玻璃當眼處, 轉頭又話唔放都得 ??...教左我地行車路線入hotel, 入到 hotel 門口 咪有d staff "代客泊車", 我地離遠 wave 張pass 俾個 staff 睇, 佢就行埋o黎, 教我地應泊在那個 area...
我地張pass 無放在車上, 出閘又無人check 無人理... 俾人偷車都唔知 ??

總之, web site 話 "value" 無 free parking, 可能係個staff 只係睇 vaild date o者 ??...或者佢唔清楚, 俾我博左懵 ??
如果你駕車 就要"博", 過唔到骨... 就要泊 theme park 個 parking $120/day o勒...

good luck

原文章由 dorismama 於 07-7-17 16:05 發表
mmak,
我打算聽日去, 因hubby day off, 19/7就唔ok, D staff唔理係咪就即係可以泊呢??-(

大宅

會月尾去, 因有親戚外國返黎想去吓,
希望好天但唔好咁熱焗啦
all,

應係 其餘o個2隻 pass 可以在 hotel ... free parking, $650.- o個隻唔得 ...

大宅

我就 12/8 去 disneyland....因我阿妹公司有個 staff offer...入住 novatel hotel 1 晚 (11/8), total [email=$@500]$500[/email] for 兩大兩小, 仲送埋兩大兩小既 disneyland 入場券...勁抵呀!!

all,

子爵府

fion88 & cindyma,

下次有機會 又約過... 你地等我報料 o下

cindyma.... 真係好抵喎

大宅

mmak,

Have a nice day at Disneyland tomorrow!

男爵府

all,
今日去完disney, 真係好熱呀 !我已經近3點才到, 都係好熱, 一去到就同佢地去tomorrow land玩濕身, 跟住睇濕水parade, 原來真係可以好濕的, 完咗就同佢地換衫, 但好多人用雨傘擋住d水就有d掃興, 跟住去坐船搵女海盜, 都係可以好濕, 原本諗住出番青衣食飯, 結果都係裡面食, 食完囝囡有超強戰鬥力, 一個話要玩pooh , 一個話小飛象同騎馬同史廸仔, 玩完再睇埋煙花, 超倦, 一走就在車仔訓, 訓到回家, 仲想唔沖涼 , 結果都係沖哂先訓 :lol ,好多人夜晚才入園, mmak, 記得帶多套衫, 我都濕哂呀!

首頁

尾頁

跳至