跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔多讚同 ...........
原文章由 icoico 於 07-9-11 13:54 發表
all

你地覺得樓下由入密碼改為拍卡入大廈呢個建議好無呀?
讚唔讚成呀?

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

各位街坊靚太好!

我都覺拍卡有D多餘. enter password ok la

子爵府

浪費D錢晒鬼氣

連密碼都唔去記嘅話我真係怕我遲早變老人痴呆
原文章由 KW 於 07-9-12 17:15 發表
各位街坊靚太好!

我都覺拍卡有D多餘. enter password ok la

子爵府

文具鋪有一件事我不吐不快。話説我大仔生日、エ人姐姐好錫他、知他仲意玩UN0、於是在楼下文具鋪買左UN0机送俾仔仔、成$99、我知道了話了仔仔説不能叫姐姐送禮物、仔仔有少少想喊、我自己就有D不好意思、エ人打エ人工又不多成$99比例上好多$架…

好la、打開一看、部UN0机花花地、仲有用marker手寫了個4字.我覺得似貨辨、エ人都好愕然、我即刻叫仔仔唔好拆畳UN0卡、叫エ人落文具鋪換/退$.由於我知時已是晩上収了鋪、我叫工人明天先去換la.

第ニ日我放エ回家、エ人換左第ニ部、又係花花地又有marker手寫了字、文具鋪不肯退$、只用火酒抹了D字、擺明恰エ人、我都好氣頂、但エ人姐姐説算la、文具鋪只得果2部、我本想親自去理論、但買慨一番心意、收慨又好想拆来玩、開開心心坩、我就費時去嘈令大家不開心.總之從始買野有介心la

別墅

icoico,

文具店個老細有時黑口黑面架佢, 有次我去佢度買條紅色絲帶用黎扎住d水仙花(近過年), 我話要"花開富貴" 字樣果隻, 個女人就問老細開唔開得(因未開過的), 嘩, 果老細個面黑到丫, 我即時問個老細: 你唔賣早出聲,我唔一定要係你呢度買架喎! 我亦唔係黎呢度受氣.

跟住個女人好好聲氣同我講唔係唔賣, 唔好意思.....呢d野啦, 我咪話: 咁"生意興隆" 唔啱我用丫麻, 無理由要就你開左呢卷,我就要買. 黑口黑面咁都唔知點做生意既.

原文章由 icoico 於 07-9-11 13:52 發表
stellalwy

文具店個老細做咩呀?

我有幫襯過, 不過都係買下d吹泡泡, 個老細無乜聲氣咁囉

別墅

吓, 乜有d咁既事咩, 我無睇通告喇更係........

quote]原文章由 jennifer_bc 於 07-9-11 20:44 發表
唔多讚同 ........... [/quote]

大宅

係呀, 其實我都覺得好晒錢, 都用左咁多年密碼咯, 不過我老公話好方便喎, 好想轉咁, 唔知係咪男人同女人唔同d呢
其實同大廈阿姐熟左, 好多時佢都會離遠咁開定門等我, 人地開得多, 有時真係唔記得密碼架
原文章由 jennifer_bc 於 07-9-12 17:27 發表
浪費D錢晒鬼氣

連密碼都唔去記嘅話我真係怕我遲早變老人痴呆

大宅

stellalwy, kw

你地o既經歷真係不愉快喎 , 個老細真係似住獨市...

其實我就好怕去呢間文具店買野, 因為每次入親去睇文具, d人都緊張, 唔係跟實你就係伸個頭去裝你, 搞到我好鬼唔自在, 咁個老細又無聲無氣o既, 唔係咁鐘意d氣氛, 所以都係買下吹泡泡囉, 門口拎起俾錢就走得

子爵府

"人地開得多, 有時真係唔記得密碼架",exactly:lol !上一輪密碼我成日忘記、今輪操練得多先記得:loveliness: 若換拍卡肯定又花一大筆$拿.

子爵府

Icoico,
我早排坐月岩岩有文件要fax 去外地、平日有番工就用到公司fa×、唯有局住幫襯文具舖fax、老細態度都算正常、但我心裏就有点不情願、不過趕住無法la.

上次我無出面嘈文具舖除了因為工人話算数不計較外、我仲諗住街坊街里、始終出出入入見住而小朋友讀書点都會有東西要買.否側以我脾性、一定要他們回水為止! 做生意要貨真價實先岩加麻!

大宅

kw
所以話呢個老細唔識做生意, 成日諗住錦泰得佢一間, 實個個幫親佢, 於是就可以唔老實, 態度又唔好, 我諗人地返轉頭幫襯, 都係買d濕碎野囉, 趕客:tongue:

不過你講我先知原來佢有fax服務
原文章由 KW 於 07-9-14 14:34 發表
Icoico,
我早排坐月岩岩有文件要fax 去外地、平日有番工就用到公司fa×、唯有局住幫襯文具舖fax、老細態度都算正常、但我心裏就有点不情願、不過趕住無法la.

上次我無出面嘈文具舖除了因為工人話算数不計較外、我仲 ...

大宅

想問個問題, 唔知你地知唔知呢?-(

如果小朋友讀緊九龍區幼稚園, 小學想佢返沙田區讀, 咁會唔會淨派九龍區而唔派返呢區呢?

子爵府

不會的.小一派位是関乎家居住址、和Kindergarten地点無関

大宅

哦, 咁我就放心喇, 唔該晒:D
原文章由 KW 於 07-9-17 16:36 發表
不會的.小一派位是関乎家居住址、和Kindergarten地点無関

子爵府

不用客氣、我而家煩緊幇大仔選小一…

首頁

尾頁

跳至