懷孕前後

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 jo@pong 於 07-7-12 22:01 發表

我都想知...:-| 剛剛我好想飲coke所以忍不住飲了幾啖。

我都有頂胃情況,不過頂還頂,到時到候我都仲係食得落!叫食得睡得,BB算乖。

昨日放工同老公去超市買菜,見到薯片突然好想食(不嬲都無呢項嗜好),見過扭老公買左包食,俾左老公幾塊後,成包我食哂!

珍珠宮

原文章由 jo@pong 於 07-7-12 22:01 發表

我都想知...:-| 剛剛我好想飲coke所以忍不住飲了幾啖。

我都有頂胃情況,不過頂還頂,到時到候我都仲係食得落!叫食得睡得,BB算乖。

昨日放工同老公去超市買菜,見到薯片突然好想食(不嬲都無呢項嗜好),見過扭老公買左包食,俾左老公幾塊後,成包我食哂!

珍珠宮

Teresa:

咁其實你覺得公立醫院是否ok呢?又點解今次你會揀私家而唔係公立?係咪因為公立唔夠好?

聽人講第一胎通常遲到,好似我呢個衰女就遲左成2個星期,搞到我媽最後都係要開刀。但第二胎通常早到,無第一胎等咁耐,亦都容易生一點。

珍珠宮

[email=jo@pong]jo@pong[/email]:

我都想問要你個醫生資料呀!因為我想找個易book又平平地又ok的醫生check BB心跳及預產期先。

可否pm我?Thanks!

男爵府

原文章由 teresatze 於 07-7-12 17:14 發表

嘩..你咁平家, 可唔可以話俾我俾你個醫生的地址..我呀, 我都ARM ARM有左, 預產期係3月11號

teresatze & Freesia_cat,

我pm左個医生資料比您地la~~希望有用la~~:mrgreen:

jo
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

珍珠宮

jo:

我收到pm啦!不過我想問,如果同佢make左appointment,仲駛唔駛在診所等好耐先到我呀?

因為我個正印私家醫生出哂名就算make左appointment都要等,我朋友就試過等左6個鐘......

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 07-7-13 12:27 發表
jo:

我收到pm啦!不過我想問,如果同佢make左appointment,仲駛唔駛在診所等好耐先到我呀?

因為我個正印私家醫生出哂名就算make左appointment都要等,我朋友就試過等左6個鐘......

不用太耐...我就無計過,因為次次都好快便到我。我覚得不会超30分鐘lor~~
我以前看過幾個西医都要等起埋2~3個鐘以上。
我朋友個朋友陀住twins既時候一路都係睇"王医生"架!!所以我覚得睇他無問題吧!同埋d姑娘好nice架~~
上次我去照的時候,好緊張好緊張個姑娘都笑住拍拍我手叫我放鬆d。:mrgreen:
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

珍珠宮

jo:

你有無試過星期六去?因為我剛才book下星期六,但要成12:10pm才有位,但我2點要去到銅鑼灣睇戲,我怕要等趕唔切呀!

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 07-7-13 13:42 發表
jo:

你有無試過星期六去?因為我剛才book下星期六,但要成12:10pm才有位,但我2點要去到銅鑼灣睇戲,我怕要等趕唔切呀!

應該就無問題la~~不如你問下姑娘ar,你話1:30前走倒嗎??
不過多数都走得。(我估!):mrgreen:

你睇咩戲ar?? 我都想去街但為了小b...我要軟禁自己ar。

洋房

e家7週
梗係要照u/s, 唔係點知正唔正常
咁你幾多個星期呀?有7週就可以去睇e生。
good luck

原文章由 Freesia_cat 於 07-7-13 08:22 發表

rabbit_lam:

你宜家幾多個星期呀?

我今朝終於說服老公下星期找個醫生check check BB心跳,因為咁我才放心自己個BB在成長呀!

洋房

你有呢個情況多久?第幾胎?
我第一胎冇事,今云第2胎就慘d,姑娘話係咁,人大左
我個情況同你一樣,維持左大約一個wk,而家胃口好d,不過心口仲有少少頂住

原文章由 林大大 於 07-7-12 21:17 發表
我呢幾日個胃都是頂住頂住,食不到野,成日想嘔,又嘔不到野出,很辛苦,知唔知道這個不舒服的感覺幾時先會消失呀!有或者食d咪可以好d呢???

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

Dear Jo,

Can you pm me the details of your doctor as well?? Many thanks!!!

男爵府

HI~

原文章由 tingfai 於 07-7-13 17:39 發表
Dear Jo,

Can you pm me the details of your doctor as well?? Many thanks!!!

pm 左you la~

大宅

Hi! all,

我都要加入la....我預產期3月18日. bb 得來不易, 我係做ivf 的. 好希望今次能夠順利出生.

我而家都有睇中醫安胎, 暫時都ok! 好胃口. 不過就好眼訓, last sat 耳水唔平衡暈暈地

男爵府

原文章由 galic 於 07-7-13 19:57 發表
Hi! all,

我都要加入la....我預產期3月18日. bb 得來不易, 我係做ivf 的. 好希望今次能夠順利出生.

我而家都有睇中醫安胎, 暫時都ok! 好胃口. 不過就好眼訓, last sat 耳水唔平衡暈暈地

恭喜恭喜!!
請問是否BINGO左之後先有耳水不平均ar?
那你自己小心d bor~

大宅

jo@pong

係ar.....以前無ga....有無人同我一樣?

別墅

any contradiction to visit chinese doc during pregnancy?

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 Freesia_cat 於 07-7-13 08:31 發表
Teresa:

咁其實你覺得公立醫院是否ok呢?又點解今次你會揀私家而唔係公立?係咪因為公立唔夠好?

聽人講第一胎通常遲到,好似我呢個衰女就遲左成2個星期,搞到我媽最後都係要開刀。但第二胎通常早到,無 ...

我上次o係贊育生, 8年前喇. o個時個感覺好好, d姑娘/嬸嬸好helpful, 又識講笑. 我仔半夜喊到成個走廊都聽到 (我o個時住半私家房, 係單人房), 好記得, 姑娘主動入黎抱走我仔, 等我有得瞓.

今次我唔係去私家生, 都係去gov hospital (瑪麗), 不過產檢會去gov同私家2邊睇.

我唔知今次會唔會遲, 不過已經第二胎, 個人定好多.

首頁
34567...8

尾頁

跳至