烹飪搵食

跳至

首頁
34567...58

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 popoivman 於 07-7-21 01:29 PM 發表
紹藥師:買文具俾個仔開學咁好,
買cream cheese同cream又有咩整?芝士凍餅、日式芝士蛋糕?

書包我建意你唔駛太貴,最緊要你囝囝喜歡,
我之前就係買左個SPI$400,又重又大,
囡囡用左年半咋,而家唔揹:ver ...

cream cheese我諗住買2kg返屋企慢慢諗整乜野食都未遲,冇cheese同cream係手想整乜都得個諗字,白流口水。

書包我真係驚貴ge個仔唔肯用,平野又驚對佢脊椎唔好,好多考慮。
盡我一己之力,發放正能量!

伯爵府

原文章由 召藥師 於 07-7-21 13:37 發表

cream cheese我諗住買2kg返屋企慢慢諗整乜野食都未遲,冇cheese同cream係手想整乜都得個諗字,白流口水。

書包我真係驚貴ge個仔唔肯用,平野又驚對佢脊椎唔好,好多考慮。

召藥師,

我舊年買左個SPI書包比大囡用(舊年新出果隻), 又唔算好重喎! 個書包仍然keep得好好, 今年唔駛買

伯爵府

原文章由 召藥師 於 07-7-21 13:37 發表

我都係屋企要長期有cream架! 方便整野食麻
cream cheese我就多數買1kg, 因為整少左蛋糕, 唔駛買咁多放係度

男爵府

acintl:你就好啦!囡囡很用,我果個係納米護脊防臭SPI,
放埋書真係好重,呀囡8月生日禮物話要今年要買Hello Kitty 書包 小朋友都係要靚,為有去Sanrio睇睇

原文章由 acintl 於 07-7-21 13:48 發表

召藥師,

我舊年買左個SPI書包比大囡用(舊年新出果隻), 又唔算好重喎! 個書包仍然keep得好好, 今年唔駛買

大宅

ivman,
今日無去街呀,不過今晚去書展
咁你今日真係可以係屋企抖抖咯

原文章由 popoivman 於 07-7-21 13:16 發表
Carman:今日無去街呀?我囝囡今日無野學可以係屋企抖抖:mrgreen:

大宅

梗係啦...
小朋友睇公仔,唔會睇佢好唔好用...
我妹有排都未讀小學,而家已經成日話到時要買邊個邊個書包返小學

原文章由 popoivman 於 07-7-21 13:55 發表
acintl:你就好啦!囡囡很用,我果個係納米護脊防臭SPI,
放埋書真係好重,呀囡8月生日禮物話要今年要買Hello Kitty 書包 小朋友都係要靚,為有去Sanrio睇睇

男爵府

我屋企雪櫃唔知點解Cream Cheese 唔可以放好耐好容易發毛有D橙色野咁尼!但cream就ok! 
你地cream cheese係唔係咁?
我都係多數買1kg,我唔可以買咁多放雪櫃。 :(

男爵府

Carman:今晚去書展咁好kaka~記住執多D好野,係可以抖到下星期二,
無咩都唔想出門口

原文章由 seven_dwarfs 於 07-7-21 13:56 發表
ivman,
今日無去街呀,不過今晚去書展
咁你今日真係可以係屋企抖抖咯

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 popoivman 於 07-7-21 01:55 PM 發表

我個仔又係'喉'住Sanriod書包,不過都要差唔多2百蚊,加多d就買到spi,不過個仔又鍾意d款。

有冇又平又正ge好介紹呢?

男爵府

Carman:係la~但我都會睇下係唔係好先買既:D D小朋友個個都係咁 未上小學就擇書包

原文章由 seven_dwarfs 於 07-7-21 14:00 發表
梗係啦...
小朋友睇公仔,唔會睇佢好唔好用...
我妹有排都未讀小學,而家已經成日話到時要買邊個邊個書包返小學

超級版主

原文章由 popoivman 於 07-7-21 02:01 PM 發表
我屋企雪櫃唔知點解Cream Cheese 唔可以放好耐好容易發毛有D橙色野咁尼!但cream就ok! 
你地cream cheese係唔係咁?
我都係多數買1kg,我唔可以買咁多放雪櫃。 :(

我未試過發毛喎,芝士就試得多
我上次買2kg,把刀先用熱水淥過吹乾先直接切開想用個part,跟住就用保鮮紙封好再入袋雪住,之後每兩個星期內至少切一次整野食,用左2個月先食哂。

大宅

ivman,
希望今晚會好太多人啦,我好怕迫,太迫睇唔到野架嘛
咁好可以抖到星期二,囝囡而家有咩野學緊呀??
d小朋友放暑假仲忙過返學

原文章由 popoivman 於 07-7-21 14:04 發表
Carman:今晚去書展咁好kaka~記住執多D好野,係可以抖到下星期二,
無咩都唔想出門口

男爵府

紹藥師:
我上次見到Sanrio Hello Kitty買$170到,
個款唔錯見價錢都ok喎,
你再去睇睇。

原文章由 召藥師 於 07-7-21 14:04 發表

我個仔又係'喉'住Sanriod書包,不過都要差唔多2百蚊,加多d就買到spi,不過個仔又鍾意d款。

有冇又平又正ge好介紹呢?

大宅

ivman,
我見sanrio果d都好似幾好,又有護脊,不過就唔知重唔重....
我妹而家成日話要讀小學中學,唔讀幼稚園喎,俾佢激死

原文章由 popoivman 於 07-7-21 14:06 發表
Carman:係la~但我都會睇下係唔係好先買既:D D小朋友個個都係咁 未上小學就擇書包

男爵府

二個月咁耐,我買番黎已分開250g一舊舊分開包,
3星期就唔得啦 咩原因呢?

原文章由 召藥師 於 07-7-21 14:09 發表

我未試過發毛喎,芝士就試得多
我上次買2kg,把刀先用熱水淥過吹乾先直接切開想用個part,跟住就用保鮮紙封好再入袋雪住,之後每兩個星期內至少切一次整野食,用左2個月先食哂。

男爵府

Carman:書展一定多人~我就係怕迫所以唔去:mrgreen:
今個月得細囡二、四7:00pm學游水,
8月忙D大囡、細囡游水一至五4:00pm游水,
細囡二四走2場,細囝星期五7:00pm學跆拳道。
仲可能星期六要上公文。

原文章由 seven_dwarfs 於 07-7-21 14:09 發表
ivman,
希望今晚會好太多人啦,我好怕迫,太迫睇唔到野架嘛
咁好可以抖到星期二,囝囡而家有咩野學緊呀??
d小朋友放暑假仲忙過返學

男爵府

Carman:sanrio 書包都ok架~唔太重,見囡囡生日佢又喜歡咪氹下佢囉,希望佢揹住個自己喜歡既書包返學開心D嘛

原文章由 seven_dwarfs 於 07-7-21 14:12 發表
ivman,
我見sanrio果d都好似幾好,又有護脊,不過就唔知重唔重....
我妹而家成日話要讀小學中學,唔讀幼稚園喎,俾佢激死

大宅

ivman,
你細囡好鍾意游水架??
游水好呀,對身體好
8月仲一至五都游水,你到時有排忙,要整定野食等佢游完水食
囝囝唔同埋家姐去學游水既??佢唔鍾意游呀??
係邊度學游水呀??你有無得睇佢地上堂架??

原文章由 popoivman 於 07-7-21 14:19 發表
Carman:書展一定多人~我就係怕迫所以唔去:mrgreen:
今個月得細囡二、四7:00pm學游水,
8月忙D大囡、細囡游水一至五4:00pm游水,
細囡二四走2場,細囝星期五7:00pm學跆拳道。
仲可能星期六要上公文。

大宅

囡囡就黎生日呀??
唔重又幾好喎,最緊要囡囡鍾意,而咪又盞浪費錢

原文章由 popoivman 於 07-7-21 14:22 發表
Carman:sanrio 書包都ok架~唔太重,見囡囡生日佢又喜歡咪氹下佢囉,希望佢揹住個自己喜歡既書包返學開心D嘛

伯爵府

原文章由 popoivman 於 07-7-21 13:55 發表

ivman,

我個囡果隻都好似係納米護脊防臭SPI, 為佢好重都無辦法喇!:loveliness:

首頁
34567...58

尾頁

跳至