自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

回覆 豬肥腩 的帖子

做助理.... 係要做好多私人野.... 如果唔係,就唔係叫助理啦....換轉個老細國藉係外國人... 唔知會點呢?

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:今日辭職了

佢要幫你買埋意外保險,成日要出街,touch wood有咩事入邊個數先

missmaymay  據我所知,勞保係要declare戶內定戶外工作, 保費唔同嫁  發表於 14-2-26 11:52
shmom  但係如果係幫老細做私人野而受傷,咁勞保包唔包?  發表於 14-2-25 19:00
lovingsleep  每間公司都必須為員工買勞保,返工時間有意外是有工傷保障的  發表於 14-2-25 17:04

珍珠宮

話明係私人助理, 就係老闆叫你做乜就做乜. 當然係係合理, 合法又做得到嗰D.
如果老闆平時對自己都幾好, 佢又好忙, 咁幫手做下私人嘢都無妨, 只要唔好阻自己太多私人時間都可以接受.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

複式洋房

支持你

用戶要求終止服務

引用:我明白咁多位JM的意思~~但佢俾我的TITLE

原帖由 豬肥腩 於 14-02-25 發表
我明白咁多位JM的意思~~但佢俾我的TITLE系 ADMIN & HR OFFICER,人工就系洗碗工既一半多少少WOR!!!~ ...
10k?PA唔止呢個人工

侯爵府

叫亞專才搵返佢啲同胞做啦!

愛是恆久忍耐......

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

豬肥腩 發表於 14-2-25 14:41
老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾我最理想的工作時間,每天930-1700,5 days wk, 紅日休息的辦公 ...
我之前的老闆都係咁, 老闆覺得出得糧比你, 叫你做咩都得,
以前我要幫老闆買護膚品, 買紅酒, 將驗身報告(老闆的媽媽)送去醫務所等,
幫老闆買M巾已經係底線, 還有我在公司唔係無嘢做, 我好忙既時候都要幫老闆做私人嘢.
其實我最唔鍾意係就老闆個電腦有咩問題都搵我來攪, 我唔識整就覺得係我問題,點解我會唔識整.

大宅

引用:請問樓主可以介紹我去做嗎?或者pm我公司名

原帖由 123BB 於 14-02-25 發表
請問樓主可以介紹我去做嗎?或者pm我公司名我去見工,佢既時間岩我 , 我又唔介意做呢d濕碎野, 你老闆份工種岩 ...
Sorry .. 我笑左,你可愛 but i think it\'s fine too !! I rather go out instead of just stay in the office .. So boring ..

大宅

我覺得份工幾好喎, 不過薪水有調整空間

水晶宮

超級特務 發表於 14-2-25 15:02
我公司未搬果陣,隔離間公司個秘書喺廁所洗大閘蟹

會唔會係佢自己架?!

男爵府

引用:綜合甘多位JM的意見~~唔通系我有問題?~

綜合甘多位JM的意見~~
唔通系我有問題?~~~比你地講完~~~
我現在還有點後悔太 ...
你覺得甘樣唔得咪走囉
佢叫你妥協留低 加人工嗎?

寶石宮

東家唔打打西家

公爵府

如果自己可以再搵份好既咪唔做lor. 不過如果只係單單因為排隊買野, 我會去....順便吞埋pop!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾

老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾我最理想的工作時間,每天930-1700,5 days wk, 紅日休息的辦公 ...
佢好似要個家務助理,多過要個秘書。
低能,做私人嘢! 叫佢請菲傭or 媽姐啦!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:老闆是大陸人,上年專才輸入黎左香港!佢俾

咁嘅時間對我來講好正,我想做

人的一生就像在拉屎,有時你已經很努力了,可出來的只是一個屁。..

大宅

如果有2萬幾蚊, 我會做㗎, 洗碗工一半, 咁就唔好喇

用戶要求終止服務

引用:去排隊買野唔係pa做嫁喎,係公司office+ass

原帖由 agneskk 於 14-02-25 發表
去排隊買野唔係pa做嫁喎,係公司office assistant 做,通常牽涉老細私人資料嘅野先會係pa做,例如電話續約 ...
我做過receptionist,幫老闆買麥當勞已經正常,試過低能到拿包煙落樓等佢架車都試過。
所以,我覺得買jenny ok喎,阿姐唔得閒,我幫佢拎埋機票。我覺得冇所謂,可以出下街。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

補多句,呢份工,如果你求安逸,為出糧,緊可以做。但若果要糟蹋你嘅專才,無嘢學,無晋升機會,不做也罷。

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

坦白講,佢比呢個人工你,講明做助理,其實佢要求一d都唔過份,相反我覺得係你自己有少少睇唔開,不過如果你自己性格不合就無謂勉強,我老公係上市公司部門經理,佢上司係老闆頭馬(CEO),佢地幾個經理都要服侍老細成家(某富豪家族),出來做野要㩒撈就要識do

首頁
34567...12

尾頁

跳至