影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:原來預言的大嬸是李靜兒的媽媽,應該所有事

原帖由 bbirene 於 14-04-01 發表
原來預言的大嬸是李靜兒的媽媽,應該所有事都跟那件案的人有關,期待下一集

...
我已經睇到好混亂

伯爵府

回覆:神的禮物-14天

嘩,呢套劇好緊張刺激呀,原來關咁多人事,差唔多個個都有d野,好心急快d可以睇晒

伯爵府

引用:原來預言的大嬸是李靜兒的媽媽,應該所有事

原帖由 bbirene 於 14-04-01 發表
原來預言的大嬸是李靜兒的媽媽,應該所有事都跟那件案的人有關,期待下一集

...
你點知道嫁?好多問號

大宅

回覆:lovablebaby 的帖子

剛睇完第9集,再對照第一集在咖啡店張相

大宅

第10集最尾小星比人用刀拹持住! 好緊張想睇第十一集

伯爵府

引用:第10集最尾小星比人用刀拹持住!+好緊張想睇

原帖由 siusin617 於 14-04-02 發表
第10集最尾小星比人用刀拹持住! 好緊張想睇第十一集
呢套劇好掂,集集最尾都引死人,搞到個心成日諗住幾時有下一集

大宅

多得各位介紹,真係好好睇。
似係哥手個呀哥整死左個女仔。
捉小星個d又似係幫歌手做野咁。
你地話小星會唔會係10年死左個女仔個轉世呢

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:lovablebaby 的帖子

咁岩,我都滿腦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我都開咗,睇到第三集,李寶英做得好好,故事都好吸引,會繼續追落去

大宅

引用:我都開咗,睇到第三集,李寶英做得好好,故

原帖由 wyl 於 14-04-06 發表
我都開咗,睇到第三集,李寶英做得好好,故事都好吸引,會繼續追落去 ...
我愈睇愈亂!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

夜晚煲緊等七集,驚到我煲到一半已經頂唔順,要聽朝先再煲!好緊張!

伯爵府

要發生的最終都係要發生,好多事想改變都改變唔到小星啊你唔好有事啊

大宅

好 sad 呀!好憎小星爸!小星一定會冇事的!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆 PoohPoohMaMa 的帖子

睇見你哋個個都話好睇, 其實想睇, 但好怕太沉重的劇情......

伯爵府

好緊張呀!個兇手既人脈網絡都好強大吓,有混混手下,又有警察做後盾!真係好心急好想知道個兇手係邊個!最後都改變唔到小星被人捉走既命運,希望可以改變死亡的命運啦

大宅

請問有冇恐怖嘢㗎

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我既估計(唔想睇就快飛啦,雖然唔知中唔中)

多年前東燦鄉下發生連環殺人案。
影相人+相中3人殺咗東燦女友,被東浩相機影咗,兇手迫東浩認罪否則就殺埋東燦永奎。
兇案其中一個受害人老公協持永奎,東燦開槍但其實永奎中果槍係宇鎮開,所以宇鎮有痛腳被兇手捉住要幫手清洗之後既證據。
韓律師錯信東浩係兇手,所以當佢知道自己害咗無辜既東浩就想掩飾,之後仲同真兇合作。韓律師話過佢想建設自己理想既世界,所以雖然佢表面係人權律師,其實背後就夾埋兇手做判官,所以殺咗夜歸女案個兇手(車范錫,甚至其中有受害人係兇手+車范錫殺既),韓律師亦要幫佢搵返證物。兇手又利用佢有外遇既事要脅,亦因為同兇手既瓜葛,小星先會被拐。
3個相中人因為當年殺人事件過唔到自己果關,Teo哥(100億阿伯個孫)自殺,一個入左精神病院,一個長期去咗外國無返(應該就係12集電視台門口死咗果個?)
睇埋12集,明顯總統都有嘢,影相人/真兇隨時就係佢個仔。或者係佢外遇所生既仔,所以立場同總統相反,總統要行死刑佢就搞事。
純粹個人猜測,好多都未估到點解。
好想睇真兇除罩,唔知會唔會搵個超紅星客串??搵池城就正啦

大宅

回覆:goo_littlebb 的帖子

好野。我估你都好中架啦。
真係好好睇。我介紹左比好多朋友睇

大宅

引用:我既估計(唔想睇就快飛啦,雖然唔知中唔中

原帖由 goo_littlebb 於 14-04-10 發表
我既估計(唔想睇就快飛啦,雖然唔知中唔中):
我睇完明白左之前睇到好亂

伯爵府

引用:+本帖最後由+goo_littlebb+於+14-4-10+19:1

原帖由 goo_littlebb 於 14-04-10 發表

我既估計(唔想睇就快飛啦,雖然唔知中唔中) ...
你分析得唔錯好詳細!

首頁

尾頁

跳至