親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:chingmabonnie 的帖子

請問可否介绍個Agent, 我都想新年去!

禁止訪問

回覆:chingmabonnie 的帖子

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都出左機票過年去
不過大韓4月已經加左價要$4100
cx未update改system價錢
而家買左午去早返$2700, 見咁平, 唔再等啦出左先~

禁止訪問

男爵府

chingmabonnie 發表於 14-3-22 12:43
回覆 hinhin_ma 的帖子

機票經agent 訂,酒店直接上holiday inn 個網訂機票我今年年廿八飛-初三番,2大1細$9 ...
我上官綱訂 , suite冇晒房 , 現只有3人房, 但我一家四口 , 唸住博一博, 但要 2500 一日 , 請問你上次book什麼房呢?

大宅

引用:請問係join左邊間滑雪tour+?+大約咩價錢?

原帖由 misswinwin 於 14-04-10 發表
請問係join左邊間滑雪tour ? 大約咩價錢?
我諗你預$800-$1000/位,我睇左幾間滑雪local tour,不過未決定join邊間

大宅

回覆 c9c9c9 的帖子

我訂HOLIDAY INN酒店的,你訂幾時的房??我上年都想訂SUITE,我8 月睇時有房,到9月無晒,所以我訂酒店,但我12月再睇又有番喎....我估佢係HOLD起左D比旅行社,之後再放番出來.

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

c9c9c9 發表於 14-4-10 17:21
我上官綱訂 , suite冇晒房 , 現只有3人房, 但我一家四口 , 唸住博一博, 但要 2500 一日 , 請問你上次book什 ...

??? alpensia holiday inn suite 好似係分 2人/4人/6人房 喎? 無三人房架? 你係咪指佢房間類別, 好似 33P 呀? 呢個係房間面積, 係4人房黎架. 同埋佢係可以加人, 每人每晚加 KRW5000.

翡翠宮

引用:Quote:chingmabonnie+發表於+14-3-22+12:43

原帖由 c9c9c9 於 14-04-10 發表
我上官綱訂 , suite冇晒房 , 現只有3人房, 但我一家四口 , 唸住博一博, 但要 2500 一日 , 請問你上次book什 ...
FYI
Holiday Inn Suite 房間類別

男爵府

回覆:chan803 的帖子

謝謝你 , 那我遲一些再 check 下
因兩位公子極想過白色聖誕 , 所以我已訂了機票 , 想快 d 搞好哂用黎威脅下佢地 , 比心機讀書

翡翠宮

c9c9c9 發表於 14-4-11 10:44
謝謝你 , 那我遲一些再 check 下
因兩位公子極想過白色聖誕 , 所以我已訂了機票 , 想快 d 搞好哂用黎威脅下 ...

有無睇過?

click: Alpensia 滑雪之旅

男爵府

回覆:chan803 的帖子

睇左啦! 就係咁 , 使我更心急想訂 suite 好驚冇得住呀

翡翠宮

c9c9c9 發表於 14-4-11 15:10
睇左啦! 就係咁 , 使我更心急想訂 suite 好驚冇得住呀

兩位公子幾大? 識滑雪/滑過雪嗎?

如果未, 可以上 youtude 搵 d 教滑雪的片俾佢地睇 (e.g. search elatemedia), 又可以放假時在香港室內滑雪場俾人教返一/兩堂先.

翡翠宮

c9c9c9 發表於 14-4-11 15:10

原來我收藏過 2011年的呢個主題:
玩完韓國滑雪之旅少少心得分享^^"

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

引用:我改了行程啦:大家幫幫眼day1:05:30到仁川-

原帖由 e8v8a 於 14-03-22 發表
我改了行程啦:大家幫幫眼
day1:05:30到仁川-汗蒸(東大門)-酒店CHECKIN-15:30KIDZANIA(會一早book定下午)
da ...
明洞附近就係南大門,有細佬衫同手信舖,東大門可以留番夜晚去,反正開通宵至凌晨5點

子爵府

引用:可唔可以分享下你打算點去南怡島同法國村?

原帖由 ricksontkh 於 14-03-21 發表
可唔可以分享下你打算點去南怡島同法國村?因為我都打算計劃去,知唔知入場費要幾錢?

...
前往方法妳睇番我回另一個post嘅回覆………
小法國有discount coupon 的話6000won,南怡島8000won(呢個係遊客價,唔洗coupon)

加平循環觀光巴士5000won,一日任搭

首頁

尾頁

跳至