自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

琥珀宮

回覆:tearycow 的帖子

Chi ma gun!

侯爵府

引用:提議根本不可能成真,卻反而刺激了中國。

原帖由 jaci 於 14-06-12 發表
提議根本不可能成真,卻反而刺激了中國。
Don\'t jump out and say this \"This is impossible for UK to take Hong Kong back\". Do you think this is possible for China to free Hong Kong and \'give\' you democracy? We can only do this to raise awareness no matter UK move or not, now or later. SIGN IT NOW!!!
不要說這個不可能,難道要求共產黨放香港一條生路、給香港民主又好有可能?即使我自己以前大中華時也很可恨地說自己不是英籍,而持BNO者其實都是英籍,現在也想通了。不停說晦氣話又說英國衰的人,都是想香港人「認命」 而已,說實的,即使英國真的不是以前的強大帝國,香港人是否要甘心做中國的奴畜?中國一定不會對你好是放在眼前的。回到現實,香港人要自強反抗,但不夠打叫救命是常識吧?要英國幫是外交手段,英國出手與否,或認為時機未到,最少這些動作是證明香港人不是自己都不表態,世界要關注,中國才不致太猖狂,你反應都沒有,只會打蛇隨棍上

別墅

回覆:聯署要求英國依聯合聲明收回香港

收回!!

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:kirstyau 發表於 14-6-12 09:53 回覆

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-06-12 發表
今時今日的香港,英國都有份比調味料

bonifacelo  agree  發表於 14-6-12 10:26
BFG  agree  發表於 14-6-12 10:21
Winnie_1210  更加有份出錢搞亂檔…  發表於 14-6-12 10:21

侯爵府

引用:Quote:原帖由 tearycow 於 14-06-12 發表呢

原帖由 good_pig 於 14-06-12 發表
冇人會理啦
你點可以連試都唔試就直接投降架?

子爵府

點解仲未醒

侯爵府

引用:點解仲未醒

原帖由 whywhywhywhy 於 14-06-12 發表
點解仲未醒
Don\'t jump out and say this \"This is impossible for UK to take Hong Kong back\". Do you think this is possible for China to free Hong Kong and \'give\' you democracy? We can only do this to raise awareness no matter UK move or not, now or later. SIGN IT NOW!!!
不要說這個不可能,難道要求共產黨放香港一條生路、給香港民主又好有可能?即使我自己以前大中華時也很可恨地說自己不是英籍,而持BNO者其實都是英籍,現在也想通了。不停說晦氣話又說英國衰的人,都是想香港人「認命」 而已,說實的,即使英國真的不是以前的強大帝國,香港人是否要甘心做中國的奴畜?中國一定不會對你好是放在眼前的。回到現實,香港人要自強反抗,但不夠打叫救命是常識吧?要英國幫是外交手段,英國出手與否,或認為時機未到,最少這些動作是證明香港人不是自己都不表態,世界要關注,中國才不致太猖狂,你反應都沒有,只會打蛇隨棍上

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

Enoshma 發表於 14-6-12 09:39
我希望香港原本就無97主權移交呢回事。現在一日150個新移民同無止既自由行真係好影響本地人既生活。

...
只怪當時南京條約點解唔係簽無限期割讓hk.....

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tearycow 發表於 14-6-12 10:14
澳門唔乖咩?
而家咪又係立法打壓言論
你唔好咁奴顏婢膝啦
你有咩實質證據話我係奴或婢?

子爵府

回覆:tearycow 的帖子

中央就係見到香港咁大反抗力,所以加大了力度

男爵府

下,唔係掛,現在中國强大喎,英國邊有咁大膽

子爵府

你地以為香港有寶咩?
英國又好好咩?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:Enoshma 發表於 14-6-12 09:39 我希

原帖由 KEMOSABI 於 14-06-12 發表
只怪當時南京條約點解唔係簽無限期割讓hk.....
果時中國人與狗不得內進既年代,英國人管理會好過咩?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你地以為香港有寶咩?英國又好好咩?

原帖由 jeannietsui 於 14-06-12 發表
你地以為香港有寶咩?
英國又好好咩?
同意

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BaoYue_BaoKun 發表於 14-6-12 10:17
今時今日的香港,英國都有份比調味料

好明顯啦,你睇今日仲有人痴人說夢,叫大家發啲不可能嘅夢,盞笑死英國佬

佢仲好意思話我係奴係婢,我若然真係奴婢思想都比佢清澈

sunshine-lover    發表於 14-6-12 10:35

大宅

引用:無謂作不切實際既幻想英國佬當初有良心,應

原帖由 抹枱阿姐 於 14-06-12 發表
無謂作不切實際既幻想

英國佬當初有良心,應該俾居英權班舊香港人,俾選擇權大家,但無,即係,英 ...
完全同意,無居英權,已經唔係大英子民

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

good_pig 發表於 14-6-12 10:20
果時中國人與狗不得內進既年代,英國人管理會好過咩?

唉....這問題真的沒完沒了.....

公爵府

Gerard 發表於 14-6-12 09:40
雖然我好讚成。。。正如有些姊妹話美國人,英國人放個屁都香D,但係事實無可能,硬樣。。。算唔算顛覆國家:q ...
算, 但香港還未有顛覆國家罪, 不過相信好快會有
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

引用:Quote:原帖由 抹枱阿姐 於 14-06-12 發表無

原帖由 tearycow 於 14-06-12 發表
大家都知,只係想make noise
嘈係要嘈,但唔係叫英國收返香港,香港係以前殖民地,英國係靠侵略佔領香港,但香港人係中國人,要英國佬來打救太恥辱。我地應該將我地香港人反對大陸獨裁統治既不滿帶到國際層面,我地自己有能力,唔需要靠英國人。
而且咁做阿爺無聲出,我地香港人自發既行動,不是借助外部勢力,係我地直接對共產黨表達不滿!

abbytsang218  支持  發表於 14-6-12 10:52
LamLamMummy  支持  發表於 14-6-12 10:47
siutsunboy  同意  發表於 14-6-12 10:46
toffeechoco  完全同意  發表於 14-6-12 10:35
onebadfish  支持。  發表於 14-6-12 10:28

侯爵府

真係有病

首頁
34567...8

尾頁

跳至