自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 DoReMi媽媽 於 07-12-2 17:07 發表
民主就係以民為主, 尊重人民o既意向, 各人有自己o既立場同取向, 亦應該互相尊重, 將唔同派別o既支持者打壓成攞着數o既一羣, 哩啲就係民主?

good!!:lol :lol :lol

男爵府

葉太有冇能力--唔知, 但陳太就唔見有呢個心, 佢一心都只係想攪政治, 我講嘅唔係大話, 係我嘅睇法, 好過你唔尊重人地的睇法, 仲用'大話'一詞去種傷人, 真係冇品

原文章由 onmummum1 於 07-12-2 11:49 發表
葉太有什麼能力協助政府解決民生問題?香港今日的繁榮不是以前英國人管治下的成果嗎?回歸十年有多少香港人覺得現在的香港比九七前好?葉太又說可以和中央溝通,但香港人了解共產黨嗎?葉太有什麼power令到中央聽她的話?咁嘅大 ...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 KKM 於 07-12-1 23:29 發表
我同家人(奶奶家人同外家家人)都支持4號葉太 我媽媽以前都唔肯去投票, 不過今次為了不要陳太勝出而破例去投葉太, 啲老人家就係因為自己捱過, 知道社會要繁榮安定的重要性才會選葉太, 總之唔可以俾陳太勝出

...

男爵府

啲人成日都用呢類字眼同思想去抹黑人地嘅思想, 人地一心想香港好,但各人有各人的想法去改善香港, 啲人唔認同就算, 但啲人就話人地一定係攞著數先去幫親中, 邊啲人心態有問題, 心照啦

就算係親中又點? 好過啲人成日攪到立法局流會, 得閒去外國發表啲冇問過香港人意見的偉論, 呢啲有佢地講冇人地講嘅叫民主, 死得啦!!!!

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-2 17:20 發表
原來年年都參加呀?平靚正嘛!平靚正背後又代表D咩,代表有組織性嘅補貼。
明嘅人一早就明,唔明(或扮唔明)嘅人,多講亦無謂。

男爵府

什麼叫低層次的打手?? 下下抵毀人, 呢啲叫民主??? 死得啦!!!! 冇品

quote]原文章由 小米米 於 07-12-2 00:51 發表

低層次的打手。
漢奸,原來可以有千變萬化的解法,願聞其詳呀!

你連指控人家是漢奸,人家有甚麼條件去賣上甚麼都未知, 跟黨溝通過另一些統一口徑的答案先啦。

一味「走狗」、「漢奸」。

難怪,外國報章叫圍剿梁家傑 ... [/quote]

[ 本文章最後由 KKM 於 07-12-2 17:56 編輯 ]

男爵府

親愛的:
謹記今天憑良心投票,為Anson揭開新的一"葉",give me five,yeah!

禁止訪問

複式洋房

愛自由民主的媽咪,連回應都有禮溫文.反之,有些人每每以野蠻言詞回應.
怪不得有人的助選團都是用cool頸,圍剿另一候選人的蠻人行為拉票!
是不是下三流,市民眼睛是雪亮!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-2 17:57 發表
同意,但比起土共嘅抹黑同亂扣帽子,真係已經非常厚道,支持民主嘅人同土共對壘,就好似警察同賊匪駁火,警察要守規條,警告又警告至可拔鎗,相反班賊匪可以亂放鎗炮,你睇陳太幾多次俾人圍,你有冇見葉劉有此遭遇?
我又無政治背景,唔使守規舉,打下茅波若可以令多D人醒覺,俾人亂射幾箭有咩所謂!

佩服你o既大無畏!

但 ~ 既然你唔認同別派o既做法, 又何以"以彼之道, 還治彼身"呢? 大家都係成年人, 各人自有成熟o既想法, 亦有自己o既決定, 尊重大家o既意向, 想必係民主理念o既基礎. 選邊一位, 其實大家一早已心裏有數, 難道會在這一時三刻因為三言兩語而受到影響嗎? 大家不如收拾心情, 靜待結果不是來得實際嗎?:)

別墅

原文章由 NatalieMaMa 於 07-12-1 17:16 發表
就係因為有咁多親中團體, 而佢地又善於利誘會員, 形成鐵票, 而泛民就沒有這雄厚財力, 再加上連串抹黑行動, 真係替陳太担心啊!!

我屋企樓下都好多民賤聯既人拉票五步一個十步一站多到好似成個
區都系民賤聯既天下

別墅

原文章由 fwc 於 07-12-1 17:57 發表

你邊區?我住係香港仔,

嘩, 我想對住窗叫 收聲

又地鐵番屋企時每個路口都有人叫我投4號,每叫一次我就講7號,等拒地即時彈開 真系痛快

別墅

原文章由 worrywong 於 07-12-2 00:33 發表
are you kidding???

協助政府解決民生問題的人, 要求最低工資既係民主黨, 民建聯:tongue:永遠係反對果派, 所以爭取勞工福利的陳婉嫻, 先頂唔順而退出民建聯, 只保留工聯會的身份咋

...

無錯呀,當年嫻姐就系話民賤聯只幫商家佬唔幫基層先會退出民賤聯,

別墅

原文章由 江直樹太太 於 07-12-2 00:39 發表
問題係我真係識人話因為民X聯有平團+飲飲食食,所以投佢喎,咁可能依D對佢黎講咪叫協助政府解決民生問題囉! 我無吾尊重人喎! 咁點解投陳太就一定多個漢奸呢? 點解陳太就一定吾能夠協助政府解決民生問題呢?

...

我系北角住左5.6年識左好多福建人,每次到選舉年就會有流水席出現,拒地就會一家大細甘去食飯,

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

對我黎講,4號係我亞女嘅奶粉,係用黎飲唔係用黎選嘅!!

禁止訪問

水晶宮

原文章由 candietweety 於 07-12-2 21:10 發表
對我黎講,4號係我亞女嘅奶粉,係用黎飲唔係用黎選嘅!!

笑CCCCCCC

禁止訪問

禁止訪問

大宅

係呀....選陳太好....因為佢夠奸呀...我今日投左比陳太. 因我鍾意佢遊遊下行去恤髮.. 更加鍾意佢果d話要民主反中國啦....話晒當年佢都係因唔及曾生得寵所以先退休,唔係...係為香港人冇民主先真 今次選到對佢可以選特首又少一個障礙啦...我更加想中國唔好比資金投資香港, 乜野中國人可以投資港股cut晒佢,大力發長大陸經濟, 唔好理香港, 我地香港人唔須要大陸都繁榮安定, 等的人唔做野去投資, 會發達架...好

我係香港人,民主可以當飯食,,,,我唔須要大陸施捨. 因我知道民主可以當錢供樓....只要有民主, 香港人必勝

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至