自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

妹妹無事就好....

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

祝福樓主妹妹

做好檢查

侯爵府

係中風先兆

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:foine 的帖子

子爵府

趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主阿妹有冇照MRI (磁力共振) ?
因公立醫院唔係隨便有得照,通常只會照CT scan,要照MRI 先準確。如果公立無得照,出院後去私家照。

祝阿妹早日康復。

大宅

回覆:我一家...經歷了人生最驚的事

我都試過係咁,仲喺2個月內發行咗2次,所以斷診係「羊簡症」,依家要長期食藥。

我都有入私家做哂所以檢查,但係reports 出嚟係正常。醫生話係發作嗰一陣,個腦電圖先會有異樣(先決條件係個腦無其他問題,which is a good news, right?!) 其餘無發作時間,個腦電波係行得正常的。

所以如果你個妹係半年內發作過over 1次,記得report 俾醫生知。

By the way,祝妹妹早曰康復。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

檢查一定要做, 但如果CHECK左無事就要燒番D衣紙, 我姑奶好多年前試過, 我老公話佢二嬸夾佢中指先醒, 之後燒番野....

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我聽我媽都話見過朋友咁樣 結果係中風。。

原帖由 elaine1021e 於 14-07-30 發表
我聽我媽都話見過朋友咁樣 結果係中風。。
咁依家醫生有冇話咩事呀??
樓主,叫妹妹去私家check清楚好點

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

祝平安!

伯爵府

育兒性格勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

男爵府

嚇屎人

別墅

要同妹妹詳細啲做個身體檢查呀!

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

樓主,帶你妹去私家check清楚。

我朋友同樓主妹妹情況好似,試過一次後,開始一路都咁,幾日,一,兩星期會發生一次,開頭又係話冇事,最後攪咗好耐先知原來係腦有事…

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真的要body check

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

回覆 foine 的帖子

祝你妹妹早日康復!

侯爵府

畀面勳章

回覆 foine 的帖子

出咗報告話我地知咩事

子爵府

朋友媽媽食食下飯又係突然抽筋,嚇死我朋友,之後入院check最後確診腦癎,所以要查清楚為上策

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至