跳至

首頁
34567...61

尾頁

大宅

原文章由 mirandasuper 於 08-1-24 23:09 發表
heima,
我個女果時無赧到呢幾個地區既幼稚園,所以唔係好知,只係知好多人報觀塘浸信會囉。

cscli,
我都想同細佬加埋一家人影下相。我都想睇下你D相呀! ...

pat & miss,

okok, 比d 時間我, 一整好就send比你地睇睇

男爵府

我又要睇
原文章由 cscli 於 08-1-25 10:59 發表

pat & miss,

okok, 比d 時間我, 一整好就send比你地睇睇

男爵府

miss & homom,

thanks.
我朋友沒有說明要咩要求, 九龍區都可以及梗係要用到學卷la, 其實都幾急搵幼稚園因為今年9月就要入讀k1, 好d學校多數full 晒.

miss,
迦遖是不是沒有學卷? (除了過度其那3年之外)

homom,
ho ho 可以做專業攝影機, 捉摸到manman 當時神態.
我都有SEND 到中大D 相比你同chanchanchan, 唔知你地收唔收到? 你見到chan 幫我問問她, 收唔到再send 過. thanks

伯爵府

我想問點解桐桐瞓覺會磨牙

男爵府

heihei 過一段時間瞓覺都磨牙, 但過了一段時間後就沒有.

原文章由 pat614 於 08-1-26 10:27 發表
我想問點解桐桐瞓覺會磨牙

男爵府

原文章由 cscli 於 08-1-25 10:52 發表
bebeyan,

唔駛諗咁多, 女仔緊係要留倩影啦, 我有囡都同佢再影過, 因為女大十八變麻 !! 再大d 影就無咁可愛架啦, 囝就唔駛lu, 3,4 歲都man 到死 ....

:-P :-P 快的整好比我睇下澤 A 有幾 man ..

大宅

heima,
以我所知,好似迦南轉左可以用學卷架啦,今年。但真係要問下佢望至知。
乜雯雯要搞幼稚園咩?

大宅

heima,

咁我講下我之前考慮過的幾間幼稚園(都係用學劵的), 但都係活動教學, 唔知你朋友o岩唔o岩:
1. 平田救世軍 (藍田~半日)
優點~老師好好, 好細心, hoho有去上過適應班, 但最後改返全日幼稚園.
缺點~地方細
2. 藍田靈糧 (藍田~半日)
優點~師生比例1:10, 地方雖然同救世軍差不多, 但學生人數少些, 而且他們靈活運用空間.
缺點~d老師好young, 好似細路女 (之前係, 而家唔知).
3. 保護兒童會 (麗港城~全日)
優點~N1照顧方面做得好好, 教自理一流, K1以上唔知, 因為hoho轉左校. 老師及嬸嬸都好好, 但校長有D"烏下烏下" (另外呢間未開始收08新生, 有位機會最大)
缺點~學生流失率好高, N1 四十幾人, 上到K1已餘一半, 好多都會轉出九龍塘讀.
4. 基督教服務處 (官塘~全日)
hoho讀緊官塘果間, 哲哲讀緊聯合醫院果間.
優點~著重幼兒右腦發展, 推行好多同藝術活動, 佢地d畫紙及繪畫工具有sponsor, 所以每星期都派返一埋圖畫, 好誇張. 我選官塘果間因為地方大, 有成個天台可以活動.
缺點~官塘果間要行4層樓梯. 另外, 我覺得老師無咁細心, 可能已經k1啩.

伯爵府

heima

我地約左初4嗎 ? 如是要改期, 桐桐要去同學仔生日會, 今星期日一個, 下星期日又一個

伯爵府

人地話生虫或緊張喎

原文章由 heiheima咪 於 08-1-26 10:39 發表
heihei 過一段時間瞓覺都磨牙, 但過了一段時間後就沒有.

男爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 bebeyan 於 08-1-24 23:52 發表
monkichi,

真係心郁郁,不過唔會太快,想 4yr 後. 都想多睇下你的資料, 睇到的 bb, 小朋友真好 cute. pm 左你我的email.

bebeyan,
剛 send 左, check 下收唔收到.

大宅

pat,

澤曦都試過一牌, 以我所知, if 係大人, 即係生活有壓力, 小朋友就唔知 但係過左一牌就自己唔再磨lu !!

大宅

d 相整好啦, 大家check pm 啦

伯爵府

坐屎塔個part好搞笑, 同佢對腳好多肉

原文章由 cscli 於 08-1-29 17:01 發表

男爵府

2011至尊種植勳章

原文章由 cscli 於 08-1-29 17:01 發表

我鍾意你同澤曦 kiss o個張, 同埋之前對望o個張

大宅

cscli

睇見你一家人既全家福.真係溫馨!!我都心思思想去影.你係邊間影呀?

rivus
哲哲B係2004年5月23日出世..3.40kg
羨羨B係2007年6月22日出世..3.36kg
-------------------------------------------------
[size=small]*****哲 羨 相 簿*****

男爵府

ME TOO

原文章由 monkichi 於 08-1-29 17:48 發表

我鍾意你同澤曦 kiss o個張, 同埋之前對望o個張

男爵府

PAT,

唔記得同你講改期.

原文章由 pat614 於 08-1-29 13:42 發表
heima

我地約左初4嗎 ? 如是要改期, 桐桐要去同學仔生日會, 今星期日一個, 下星期日又一個

男爵府

rivus,

cscli send 比你個標題已寫了邊間.
你快d去影, 影完send 來睇睇

原文章由 rivus2004 於 08-1-30 09:08 發表
cscli

睇見你一家人既全家福.真係溫馨!!我都心思思想去影.你係邊間影呀?

rivus

男爵府

thank you, homom & miss

首頁
34567...61

尾頁

跳至