自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

回覆 tuenmunbb 的帖子

岩岩學$120 45分鐘

珍珠宮

15週年勳章

happypiano 發表於 14-8-24 10:45
我覺得最起碼都要有演奏級先考慮, 尤其是黎緊呢十年八年開始D 後生既老師, 因為有D人係為升中學而去考琴試, ...
跟阿女有個學生學樂理,學生係拉小提琴
阿女覺得佢考試其中一首唔係好適合佢
問學生點解拉呢首,
佢話因為老師識呢首

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我女2 級$220/ 45MINS (上老師家)

伯爵府

回覆:你地小朋友上老師家學琴,學費幾多?

原來咁貴

男爵府

ICbaby 咁平? 發表於 半小時前

係呀,友情價,其實阿女細細個想學琴,但我負擔唔起,一直無比佢學,後尾阿女讀小五時,我妹介紹學左老師比我哋識,當時老師學緊八級未考八級試,但阿女好鍾意老師,要跟佢學,老師雖然年紀細,但好有責任心同抱負,佢話我女係佢第一個學生,自己無教人經驗,所以收我女學費好平,而阿女學得唔錯,成績好好,參加比賽都有攞過幾個獎,校祭音樂節攞冠軍,跟住啲同學仔媽咪見我女攞獎,就叫我介紹埋,再friend搭friend咁介紹,所以老師而家好多學生,仲成日叫我女快啲學完八級後考試,佢介紹學生比我女教,老師而家學緊演奏級,咁耐以黎老師只係加左兩次價,仲係我迫佢加,每次加$10,佢成日話唔收我女學費,佢話好感激我,無我兩母女,佢都唔會有咁多學生,同埋有勇氣做教琴老師,因佢成日話驚誤人子弟喎

水晶宮

演奏級- $400/hr

侯爵府

醒目開學勳章

siu05 發表於 14-8-25 11:44
跟阿女有個學生學樂理,學生係拉小提琴
阿女覺得佢考試其中一首唔係好適合佢
問學生點解拉呢首,
唔係化??咁恐佈?

大宅

回覆:你地小朋友上老師家學琴,學費幾多?

未考過試 $200 半小時。

大宅

我地去老師屋企學,油尖旺,$225/45mins/grade 4
個老師樂理又教到,我囡伴奏又ok,琴考左演奏,so far介紹過幾個家長同囡囡D同學去學,佢地都好鍾意。我覺得學費係重要,但最重要搵到個夾小朋友既老師,又可以令小朋友鍾意音樂,有心機,有愛心,咁就已經好開心

so far好滿意呢個老師,push到呀囡彈琴,又鍾意上堂,所以都有keep住介紹學生比佢

首頁

尾頁

跳至