單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

:idea: 代收集問題:好幾年之前都是出現過有同樣問題出現,有d媽咪有物品送出時,都有人(做過收集人)的角色,代為分派...但交收者沒有交代物品受益人姓名...自己攞了,定送比人,都無人知,最後清者自清,現在已經少上來了:idea:

早前以為有媽咪自組媽咪會,又攪活動,又話有交收記錄,會以為會好d,但原來協助攪媽咪會的人...都是有人食了(頭啖湯).....

看完:婆婆冇傢俬這問題...真是攪什麼呢?一個人要晒???...... 又係代收集分派問題

希望新板主能為大眾控制一吓呢d場面,吾好再發生...
另外有少少意見給板主:
現在妳增加了需要物品人士名單,..有沒有設期間ka..例如:1年/6個月,
仲有是否要加上受助人登記日期,會好d
另外受助人亦要知道,當自己要求的物品足夠時,自動通知板主
好給其他有需要人仕都可以機會得到援助...

民房

原文章由 suma607 於 08-1-13 22:41 發表

係啦,唔好再講啦
傾下閒計好啦
傾計

禁止訪問

禁止訪問

別墅

唔知大叔既職業係咩呢? 係咪巴士佬~~~ccccc

原文章由 suma607 於 08-1-13 22:48 發表

我都鐘意同爽直既人做朋友
係過句米講果句嚕
駛乜遊花園兜大圈嗟
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

禁止訪問

民房

原文章由 suma607 於 08-1-13 22:50 發表

係呀,有時會拋下書包架

不過都係9唔搭8既多囉:lol
佢飲大咗,酒後吐血多 拋下粗口

別墅

我好鐘意九龍皇帝架~~~

原文章由 suma607 於 08-1-13 22:56 發表

如果巴士就哂左佢
佢咁有文彩
應該接管曾灶才盤生意丫嘛
阿彌陀佛!本人問心無愧,你作的惡果~遲早會報的,只是時辰未到而已!好自為之!

禁止訪問

別墅

大叔會唔會係巴士亞叔~~~
未解決~~未解決~~~

原文章由 suma607 於 08-1-13 22:56 發表

如果巴士就哂左佢
佢咁有文彩

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 suma607 於 08-1-13 10:56 PM 發表

如果巴士就哂左佢
佢咁有文彩

佢的作品好值$$ 喎

叫佢比一二件我

我都肥仔啦
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

禁止訪問

別墅

洗唔洗搵個茅山師傅來整整佢。:mrgreen:

原文章由 suma607 於 08-1-13 23:00 發表

呀叔真係好鬼chur架
真係死纏難打
咬住我地唔鬼防喎:lol

別墅

噢~~我既偶像喔~~佢d書法的確唔錯架!

原文章由 sonic04 於 08-1-13 23:02 發表

佢的作品好值$$ 喎

叫佢比一二件我

我都肥仔啦

王國長老

王國長老

原文章由 多得有你 於 08-1-13 22:46 發表
希望新板主能為大眾控制一吓呢d場面,吾好再發生...
另外有少少意見給板主:
現在妳增加了需要物品人士名單,..有沒有設期間ka..例如:1年/6個月,
仲有是否要加上受助人登記日期,會好d
另外受助人亦要知道,當自己要求的物品足夠時,自動通知板主
好給其他有需要人仕都可以機會得到援助...

多得有你:

你的建議非常好, 我想設定六個月比較好, 每六個月我會向有需要人士查詢一下, 也希望受助人如果環境有改進,自行通知版主從表上移去姓名.

謝謝你的意見!

可樂魚

禁止訪問

禁止訪問

別墅

我既偶像就咁比大叔整瓜左= ="":-(:-(:-(:-(:-(

原文章由 suma607 於 08-1-13 23:08 發表

呀叔可能曾經拜過佢為師架
可能學藝途中
曾先生比呀叔監生激鬼死左
講真,對住呀叔都幾嘔血架

民房

原文章由 suma607 於 08-1-13 23:11 發表

其實受助人環境真係改善左
又會唔會真係同你講又係一個問題喎

其實援助不能長期供應,要明白短期供應是可以給受惠者渡過難關
,之後要學會自強先是正確和重要,
因為真正長期有需要,可向政府申請綜援.
如已經申請了的人,就要好好運用 和學會理財才對.

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

原文章由 yannesng 於 08-1-13 11:14 PM 發表
我既偶像就咁比大叔整瓜左= ="":-(:-(:-(:-(:-(

又有可能佢係

回想一下佢死時都無人知 幾乎上山才見報 ......

我估計可能係真
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

首頁

尾頁

跳至