夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有一樣核突野 ,你地有冇見過d女人去完大便唔沖廁?沖完涼換出黎洗個條褲,會連埋底褲痴住反轉比人洗ga?e媽到去完廁所d巾巾就咁放係到?我個隻極品就係咁ga la ,d褲我唔理佢ga,洗完條底褲唔甩出黎ga話,我照浪出街:lol :lol

大宅

我姑奶對我好好, 我一有事(對佢細老唔滿意) 佢會出手幫我少炳佢細老. 我記得我生bb前, 佢一早6:00已出到醫院同我c6, 等我7:30開刀, 之後又接我出院同大伯, 佢地一家人真係對我好好.:-P :-P

[ 本文章最後由 grace318 於 08-1-17 09:56 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 hinhofion 於 08-1-17 09:43 發表
仲有一樣核突野 ,你地有冇見過d女人去完大便唔沖廁?沖完涼換出黎洗個條褲,會連埋底褲痴住反轉比人洗ga?e媽到去完廁所d巾巾就咁放係到?我個隻極品就係咁ga la ,d褲我唔理佢ga,洗完條底褲唔甩出黎ga話,我照浪出街: ...

嘩~~~你個姑仔咁架
應該未嫁啦!
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

禁止訪問

子爵府

我o個件有排講, 姑9大我1年多2年啦, 之前未識老公都識識地她, 因為佢係我師姐

點知其後發現佢咁鬼衰格

del

[ 本文章最後由 小玲太太 於 08-1-19 10:19 編輯 ]

子爵府

del:tongue: :tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 小玲太太 於 08-1-19 10:20 編輯 ]

子爵府

del:tongue: :tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 小玲太太 於 08-1-19 10:20 編輯 ]

侯爵府

原文章由 小玲太太 於 08-1-17 11:02 發表
10. 佢地裝修左一層咁住, 仲用埋62架車, 水電煤賓妹通通62比錢, 佢地買既樓就收租!!!!!!!!!!!嘩, 幾so呀!!!!!!

11. 我地讀完書返香港喇, 我又有左bb, 佢地竟然若無其事繼續用架車… .之前o係香港一直都係我 ...

嘩~~~佢直都無比家用都咁so呀!
有無攪錯呀?佢有無良心架?
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 小玲太太 於 08-1-17 03:02 發表
10. 佢地裝修左一層咁住, 仲用埋62架車, 水電煤賓妹通通62比錢, 佢地買既樓就收租!!!!!!!!!!!嘩, 幾so呀!!!!!!

11. 我地讀完書返香港喇, 我又有左bb, 佢地竟然若無其事繼續用架車… .之前o係香港一直都係我 ...

咁你果個同其他姑9/仔比,都冇咩je,不過係你結婚果晚鬧你就好唔岩....不過講到唔比錢屋企..哈哈!!我都未比過錢我亞媽ga..我d 姑9s 都係咁..我6299仲比埋錢佢地買屋tim...?-(

子爵府

DEL:tongue: :tongue:

[ 本文章最後由 小玲太太 於 08-1-20 13:26 編輯 ]

子爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-17 13:19 發表

咁你果個同其他姑9/仔比,都冇咩je,不過係你結婚果晚鬧你就好唔岩....不過講到唔比錢屋企..哈哈!!我都未比過錢我亞媽ga..我d 姑9s 都係咁..我6299仲比埋錢佢地買屋tim...?-( ...

係呀, 都無乜正面衝突, 佢之後都有o係d親戚面前串我呀, 單打我呀, 我都費時提

但好多野加埋架, 特別係佢扮孝順, 至憎!!!!

大宅

我有兩個姑9,我老公最細
大姑9嫁左比鬼佬,依家有埋第二胎,已無再比家用我99好耐.她好照顧細妹,未結婚時同細妹99一齊住,可以擔起成頭家.攪到依家細妹變左個廢人,30幾歲人正常人仲要亞媽照顧.
細姑9無做嘢10幾年,(由隱敝青年變中年),一路是c6家用比99,而99養佢.自從大姑9關水喉,我又有左後,已鼓勵過佢無數次找工作,
已給她好大自由度.到依家c6供唔掂我地一家3口住既樓,我先有次同佢講有工介紹比佢,佢用好多理由拒絕左,仲話我咩態度,要管佢(佢意思是99都未管佢,到我管佢),甘之後我就同佢反左面.99知道後,過時過節都無話一齊食飯了.

民房

這個topic好好呀!睇到我個名就知我好Q憎我姑奶, 所以要改個咁的名, 日日提醒自己記得鬧個八婆!

日日一家大細係到飲飲食食, 做野就一定話唔識!
我個2姑奶 + 埋佢個老公兩個都係癈柴, 我諗堆田區都唔會有位比佢地! 總之佢地d野就有排講......一諗起佢地就想講粗口!

男爵府

原文章由 bebu123 於 17/1/2008 09:03 AM 發表
咪係,外嫁女關鬼佢事呀
阿奶奶都未出聲呀!

仲有呀,佢地都係好大年紀先生bb,起碼大我7-9年,你理得我幾時生。

喂~ 你尋日又話你隻姑"仲有d騎呢野,一陣再寫"既?
做乜冇哂聲氣架?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你姑奶同你姑爺都好過份wo
痴飲痴食仲要家用又唔比,帶隻狗去散步,又唔拎報紙,真係過份呀
兩個都係廢人

原文章由 小玲太太 於 08-1-17 13:37 發表
就係無良心囉, 佢好似無乜同我有衝突咁(平時發神經串我都唔計喇), 但佢咁衰我就睇佢唔順眼

真係一直無比過家用, 見到我地比家用都無反應架

而且我憎佢佢對6299唔好, 99生前都無乜見99, 回魂都唔返, 死 ...

大宅

樓主,
呢個 topic 真系好有 feel :-P 開得好
我個大姑奶講野神韻好似個 8 婆甘. 哈, 我學得佢好似 (連我99 & 2姑奶都話似, 甘即系我無醜化佢, 原汁原味).

乞我憎事件簿 :

1) 當年我自己一個回流, 系佢約我飲茶問有物打算, 我話 "你細路都無比 $$ 我帶向身返 HK, 所以我要盡快搵野做" 個 8 婆一聽到$$ 字即系成個人連椅向後退, 好 serious 同我講 "我都無 $$ 家" , 我唔系問你借, 你唔使甘驚. 但我真系好傷心, 忍住眼淚. 我事後都有同老公講, 系佢家姐, 佢當然無表態. 聽完就算. 個 8 婆當時表情, 我仍然歷歷在目. 我有同我媽講, 我媽勸我 "不要氣, 只要記" 要爭氣 d.

幾年後, 佢有問我老公借 $$, 我 fd 柄我話我點解唔阻止老公借 $$ 比佢. 我媽教我大方 d. 施比受便為有福.

2) 佢要申請公屋, 叫我老公入埋我兩公婆個名, 可以抽大間 d. 佢真系傻傻地. 就算我當時唔長留番向 HK, 都唔會比個名你加入去啦.

3) 我有 1st bb 時, 佢個仔 ~ 金波羅當時都有 7 / 8 yrs, 佢將個仔 bb 時穿的底衫當系寶塞我要, 大老, 件件都成身積. 黃甘甘點要得落. 我當然唔要啦, 我話我個系女, 唔多 "arm" 推佢.

4) 佢扮晒野話要保薑醋, 甘我媽系老實人同佢講 "我都唔系好識, 甘阿大姑媽你話事啦" 於是佢保個 d 薑醋, 我 d fd 食過都話未食過甘差薑醋. 其實佢從未保過. 但要爭住做. 我媽由得佢 law. 自己另外保薑醋分比自己親友.

4) 我 bb 12 朝佢仆上黎話 bb 要洗 "蘇", 玩一大輪, 到我差不多滿月時, 朋友提我要同 bb 洗"蘇", 我先知原來系要滿月先洗. 佢物都唔識 但成日扮勁果下好乞人憎. 大老, 你唔識就唔好攪攪震啦. 佢無野做, 全職媽咪, 同我媽講話我信唔過佢, 唔比 bb 佢湊, 我心諗, 你系咪有病, 佢住地方同我住地方好遠. 況且我點解要比你湊先 ?

近期一單真系火滾, 佢打電話剛好我接, 因為前一晚向我屋企我老公心情唔好, 同 99 頂咀, 99 發脾氣走人. 甘第二朝大姑奶同 6299 飲茶, 我見大姑奶打黎, 順便問下佢 99 飲茶時心情如何, 睇下佢啖火熄未, 個 8 婆問我為物事, 甘我話你細路生意上週轉有 d 問題, 所以個人比較躁. 點知比個大姑奶一輪咀開壇話我 " XXX (佢叫我全名), 你無甘大個頭就唔好學人帶甘大頂帽, 我都試過大把 $$, 你地唔好為左 $$ 出現問題去同阿爸阿媽講, 佢地得一粒仔, 見佢有事實賣左外國間屋比 $$ 幫你地家.... "

我當時感覺以為搭錯線.?-(

我等佢一輪咀掃完我, 我話 "你放心, 甘多年有物野難關唔系我地自己兩個攪 (有事都系我外家幫我地咋, 我外家唔系好有 $$, 但系我媽, 我家姐好好, 每次都盡量去幫我地) 從來無驚動 6299佢地, 況且你細路只會報喜, 不報憂 (基本上 , 我老公物都唔會同佢屋企人講野, 特別系工作上的事, 所以 6299 反而想向我身上打聽老公 d 野.

我個 8 婆大姑奶重有 N 甘多衰野未講, 真系有排講. 哎, 我 6299 好快返 HK 短住幾個月, 到時會多 d 見到個 8 婆, 諗起佢個樣都令我討厭:tongue:

子爵府

BK Milk勳章

原文章由 fionawang 於 08-1-16 16:17 發表
2. 我老公知我唔like佢, 佢都冇搵過個妹, 除非大時大節啦, 有一次, 我地三個出街, 老公拖著我, 個八婆又在另一邊拖我老公, 我老公立即黑面, fing開佢隻手, 叫 "好熱呀, 咪拖我", 佢係街度幾冇面呀.

睇到呢個point~
當時街外人睇到唔知實情,
會以為你老公1拖2
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

別墅

我個姑奶都係勁白痴低能!
有一次我老豆在酒樓攪生日.
在食飯中大約8:30pm個姑奶打電話黎, 對話以下:
姑奶 : 我屋企門反鎖左, 快d黎幫我開呀.
我 : 你冇門口入呀?
姑奶 : 唔係, 係雜物門反鎖~
我 : 咁你開唔到, 我地都唔識呀, 不如你搵開鎖佬呀, 你老公有冇試過開唔開到?
姑奶 :唔得呀, 我要入去搵番對鞋襯番我明天著個條裙呀~
我 : 咁你未唔好著個條裙換個第二條裙未得, 你只不過約著朋友之麻~ 我老豆生日食緊飯唔得閒呀,(收左佢線)~
大約9:10pm又再打來, 問食完未, 我答飲宴邊有咁快食完呀, 最快都要 11:00pm啦!
姑奶話提早走未得啦, 唔洗食到尾呀~
我聽到咁難聽說話.......冇答佢跟住我cut佢線!
大約 10:00pm又打來今次搵我老公, 點知我老公覺得煩所以由觀塘入去大埔幫佢!
點知去完個晚我問多次都唔答我!
隔幾日返奶奶到食飯我再問番呢件事 :
個姑奶老公居然答 : 做乜咁緊張食飯之麻, 唔著個對鞋未著第二對都得, 所以冇幫佢試開到門, 門唔係反鎖係比裡面d野左住開唔到!
原來我老公個日去到幫佢搵支木推開裡面d雜物就開到,
但佢兩公婆冇人肯動手, 想搵人做,
又唔想洗錢~
我當晚全晚黑面, 仲想當咁多人駡佢~

原文章由 mayymlam 於 08-1-18 10:29 發表

睇到呢個point~
當時街外人睇到唔知實情,
會以為你老公1拖2

[ 本文章最後由 pmama 於 08-1-18 11:27 編輯 ]

侯爵府

原文章由 Vca 於 08-1-17 20:02 發表

喂~ 你尋日又話你隻姑"仲有d騎呢野,一陣再寫"既?
做乜冇哂聲氣架?

無計~~隻佬係度呀!
唔可以打得咁暢快

子爵府

?-(
原文章由 pmama 於 08-1-18 11:12 發表
我個姑奶都係勁白痴低能!
有一次我老豆在酒樓攪生日.
在食飯中大約8:30pm個姑奶打電話黎, 對話以下:
姑奶 : 我屋企門反鎖左, 快d黎幫我開呀.
我 : 你冇門口入呀?
姑奶 : 唔係, 係雜物門反鎖~
我 : 咁你開唔到, 我 ...

恕我直D講句...佢地倆公婆幾歲呀!! 自己屋企D野都攪唔掂!!要搵人特登去到大埔幫佢地咁低B既事!!?-(

首頁

尾頁

跳至