跳至

首頁

尾頁

子爵府

kaka 咁似我弟婦果兩個女嘅...佢地又係成日掙車坐

原文章由 ^O^ 於 08-1-24 17:53 發表

唉,我地一帶士的車就有另一個麻煩,就係倆姊弟實爭住坐!真係左右做人難呀!:;pppp:

水晶宮

原文章由 ^O^ 於 08-1-24 11:09 發表
...

好開心,聖心幼稚園收左曦曦lu! [/quote]
恭喜晒!!!

子爵府

^0^
最主要都係我多心, 又想全日(唔駛同女傭獨留咁多個鍾, 我安心啲, 食得好啲, 熱天又可以嘆住冷氣瞓晏教, 少時間比蚊針), 又想近啲, 又想多啲唱遊, 又唔想教啲嘢太淺上小學跟唔上, 想多啲好小學會揀間幼稚園嘅畢業生.........
唉, 邊有咁理想
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

水晶宮

me 2 la
係ok放低heidi係車仔,kelly又話要坐

原文章由 ^O^ 於 2008/1/24 17:53 發表

唉,我地一帶士的車就有另一個麻煩,就係倆姊弟實爭住坐!真係左右做人難呀!:;pppp:

男爵府

^o^,
恭喜曦曦!

ada,
我星期四去迪士尼, 果日得13-14度, 仲間唔中落雨, 好凍, 結果我吹到頭痛, 有d感冒. 所以, 我諗要睇下2月1日咪天氣先, 呢個禮拜都好似會凍, 又可能落雨, 如果又凍又落雨, 我地都係唔好去, 妳粗身大細唔適合吹風同淋雨, 因為真係好凍呀 ! 我地前一兩日先決定去唔去呀! 而且2月4, 5日都仲可以入場, 睇定d先.

大宅

技安:

我正想問你要唔要帶士的車,點知我未問你就答左我!!thanks!錦我要去買一部輕身的先得﹗
我平日帶陶陶去一天街都係帶好多嘢的媽咪來的,所以今次帶佢離家五天,我真是煩透了。而且近日工作很忙,無時間執嘢tim!!!

forty
連埋機場稅等大人約$3500,小朋友只平幾百﹗
我2 月2 日一放假就即飛,所以俾起農曆假其他團費平了成千元一個人﹗哈!
但好頭痛,要清晨六時到機場集合,正式係早幾去晚機返!!!!咁早除taxi外,都無其他選擇了。
好攪笑,陶陶今日一見我起身,就問我:今日去thailand呀?我答唔係呀﹗佢就話:唔係呀﹗今日係saturday喎﹗我話係下一個saturday,不過,好慘喎,要好早起身喎﹗佢話:哦﹗好呀﹗我即刻起身呀﹗跟住我個工人就話:哦﹗去thailand就即刻起身,返學又扭計﹗係唔係好攪笑呢﹗

原文章由 技安 於 08-1-24 17:24 發表
twotwo,
士的車一定要帶呀...方便好多, 起碼午睡唔洗抱住佢啦!

大宅

^0^

恭喜曦曦考入了心儀的學校﹗

mimi都會同細佬爭?
原文章由 ^O^ 於 08-1-24 17:53 發表

子爵府

twotwo
$3,500大人而家旅行價都算抵, 去邊都鬼c咁貴。
早機去晚機番玩盡佢, 早起唔怕, 到時陶陶上機眼瞓仲啱, 唔駛驚佢周圍走/郁。我地陶/淘比其他大b特別難manage, 希望陶陶都好似淘淘上次去旅行坐飛機咁都算合作啦。預祝你有個愉快旅程先!
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

twotwo,
我帶婷婷去旅行好簡單架! 最緊要有平安藥跟身, 同埋帶睡袋, 我好驚佢瞓覺時冷親......kaka我都報左沖繩4天團, 帶婷婷去睇魚魚:lol :lol

原文章由 TwoTwo 於 08-1-26 23:50 發表
技安:

我正想問你要唔要帶士的車,點知我未問你就答左我!!thanks!錦我要去買一部輕身的先得﹗
我平日帶陶陶去一天街都係帶好多嘢的媽咪來的,所以今次帶佢離家五天,我真是煩透了。而且近日工作很忙,無時間執嘢tim!!!

forty
...

水晶宮

你地就好啦!成日都話去旅行!
我同老公話想自己兩個去澳門行下講左成半年都係得個講字炸!:;pppp:

各位:
天氣重好凍呀!要著多件衫保暖呀!
都唔知重要凍幾耐,我買左套簿既中國服比穎穎,到時唔知敢唔敢比佢著,朗朗開始有鼻水同咳,穎穎有少小鼻敏感發作,一唔夠暖就有鼻水,著返多件衫就無事,希望快d快d暖返d啦!

珍珠宮

呢兩日超忙,而家先有時間stop by say hello.

twotwo
有兩個小朋友就會乜都爭餐飽,但mimi generally都唔會主動跟曦曦爭,不過仍會有時間唔會讓細佬囉.

子爵府

all
保捷行(protrek)做緊買任何貨品加$70可以換一件小童天蠶衣, 原價要$150架, 我買個樽仔$8都可以換到呀。size由3歲著到10歲呀, 有彈性, 快啲買番幾件比啲寶貝保暖啦。

子爵府

香港教院嘉年華會

http://www.ied.edu.hk/carnival/

呢個星期五、六、日,係香港教育學院有嘉年華會,仲有免費穿梭巴士係上水、大埔等地方接送。

水晶宮

係邊架 ? 我都想買

原文章由 forty+ 於 2008/1/30 09:03 發表
all
保捷行(protrek)做緊買任何貨品加$70可以換一件小童天蠶衣, 原價要$150架, 我買個樽仔$8都可以換到呀。size由3歲著到10歲呀, 有彈性, 快啲買番幾件比啲寶貝保暖啦。 ...

子爵府

sammi

保捷行有好多分店, 屯門元朗都有 :
http://hk.geocities.com/sq42002/p2.html

水晶宮

THANKS
原文章由 forty+ 於 2008/1/30 13:14 發表
sammi

保捷行有好多分店, 屯門元朗都有 :
http://hk.geocities.com/sq42002/p2.html

珍珠宮

技安,

婷婷真係幸福,有你呢個咁鐘意去旅行而又唔怕辛苦,肯帶佢周圍去既媽咪,真係羡慕c人 借問聲,可以答單買個奶粉袋嗎

原文章由 技安 於 08-1-29 11:02 發表
twotwo,
我帶婷婷去旅行好簡單架! 最緊要有平安藥跟身, 同埋帶睡袋, 我好驚佢瞓覺時冷親......kaka我都報左沖繩4天團, 帶婷婷去睇魚魚:lol :lol

珍珠宮

all,

最近好忙,冇時間上嚟睇/覆post,好掛住大家,趁而家係姑婆ok等食飯既時間上一上嚟say hi

每年新年都會好忙,之後又係繼續忙整好d野放假,不過都忙得特別開心,因為一唸起悠長假期,就幾忙都低

子爵府

maggie,
你想買咩奶粉袋呀?? 因為沖繩好鄉下, 可能冇你想買嘅牌子

原文章由 maggiemaggie 於 08-1-30 20:07 發表
技安,

婷婷真係幸福,有你呢個咁鐘意去旅行而又唔怕辛苦,肯帶佢周圍去既媽咪,真係羡慕c人 借問聲,可以答單買個奶粉袋嗎

子爵府

早晨)))超寒冷呀

貝拉,
天氣太凍, 天日取消去迪迪尼

首頁

尾頁

跳至