婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:snakebb2014 的帖子

Same situation here ,so poor .

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

BloodyKitty 發表於 14-10-11 15:10
無言
細叔仔個女朋友,拍拖幾個月上黎訓,仲要做廳長同我叔仔一齊訓梳化床,我真係唔明女仔人家點 ...

如果你有小朋友既話就叫你老公同佢兩個細佬講, 否則教壞小朋友

大宅

回覆:寄人離下有苦自己知,揮手區

我都係寄人離下, 不過唔係同6299有問題,是跟c6的細佬同佢個黑人憎老婆相處好有問題,所以見到他們永遠當佢地透明。

大宅

唉,一齊住只想慳下錢+照顧下大家,到佢地黑口黑面時,想搬又唔知點好,又驚99又有野講=_=

複式洋房

Littleivy13 發表於 14-10-24 01:29
我都係寄人離下, 不過唔係同6299有問題,是跟c6的細佬同佢個黑人憎老婆相處好有問題,所以見到他們永遠當佢 ...

我情況都係甘,間屋系62名,6299算系甘,當然有時要忍下佢地的壞習慣啦, 但屋企好多野同開支都係我2公婆出錢,我算寄人籬下, 但我講野唔使睇人面色, 反而系我黑面多......99知我想搬出去,但佢就成日話出面風大雨大, 點都同屋企人住好,起碼有個照應,
但其實有樣野, 系我唔敢同99講, 講左就6國大封相。。。我唔妥的, 不是6299,而系賴死唔肯搬走,白食白住, 住足8年的姑9一家4口,屋企有地方,姑9當年有拖拍,即刻搬出去同條仔同埋條仔的屋企人住,之後應該頂唔順條仔的父母,同條仔搬返來住左2-3年,之後結婚, 都想繼續住系娘家,當然,但時我身為C6女友,當然唔出聲啦,但知道62話唔比外嫁女返來住,叫佢地自己搵屋搬,於是佢地租左附近的村屋住啦,但就日日返來食埋飯至走,好啦,到姑9有左啦, 就日日扮可憐,又話有抑鬱,話想搬返娘家住,62當然心軟啦,就話到個B出世就搬返去住,佢聲稱住1-2年之後就搬走,點知, 現在足足8年,年幾2年前, 有一日, C6忽然問99,細佬妹有無比多家用同姑9有無比家用99,99唉左一聲話細佬妹就比多左啦 但姑9就繼續無比,仲話, 要出聲拿, 就唔好架啦,阿媽仲有份工, 得架啦...之後我問番C6發生咩事,佢好勞氣甘講,話上個月我同個仔返左我娘家住一晚的時後,佢系屋企鬧人,話佢D細佬妹比1000蚊家用,出面租個床位都唔夠, 叫細佬妹再比多D,又叫佢家姐點都要比家用佢媽.....原來做細佬的, 話個家姐,系無用的, 自此之後,C6就同姑9無乜2句.....
我媽同我D Friends 都叫我千奇唔好搬走,一搬,就會被人霸曬我D 野......

洋房

Me too

複式洋房

YES, 有苦自己知~!

大宅

生活習慣唔同,又要被逼住埋一齊,其實對老人家或自己,都係慘既⋯⋯

大宅

其實我覺得自己無能力搬出去住,無論6299幾難頂都好,都不好埋怨了。因為是我地住佢地過度。
Ps:我系新移民,也同6299一起住,初初大家關系都不錯,可惜好景不長,之後仲分開食,即是佢地食,我地有我地煮。99建議。因為不開心,我不想要bb住,所以一有身份證,我博命做野,揾錢仲多過老公,我才敢大聲說話。我好搏命存錢,就是想諸夠首期買樓搬出去住,諸左幾年,終於有少少錢,依家我地有左b,都覺得暫時不好買樓住,因為生b養b開支大,而我又覺得我同6299沒好大意見,依家我陀b幾辛苦我都從來我不會要佢地幫手,我買送煮飯番工,當然有時會有點情緒化,但我會控制自己,安慰自己。可能是我自己自尊心太強了

伯爵府

我將要搬啦,係被99趕的,以後唔洗見

男爵府

回覆:好老婆 的帖子

我和 C6 下下個月都搬走啦!

大宅

相比起度既jm,原來我環境已經唔算差。。
我無d咩姑9 or 老公細佬既女友之類,因為我C6係獨子。。 62同99前幾年離左婚,所以我面對既只有99一個。。。

初初搬黎住成日喊,因為99成日俾說話我聽,當我做工人,甚至成日俾佢鬧,又叫我做阿喂。。。我覺得自己仲慘過賓賓。。有d野唔想C6難做就吞左佢,之後谷得太多,唯有同C6呻下。。。幸好佢有時會幫我話下99,又氹下我咁。。而家日子總算過得好d

樓價實在太貴,短期內都搬唔到出去。。。我已計劃緊想有小朋友,但咁搞法,似乎有排都唔使旨意生B

複式洋房

我都高估左自己的接受能力,以為同6299住,自己忍氣吞聲事情就會過,原來忍唔到幾多次。真係好想搬出黎住。為左自由,為左上樓要努力搵錢!

大宅

別墅

大宅

99想我地同她住,呢一年她們所有親友不斷比壓力我地
前兩天我發好大脾氣

複式洋房

我老公好尊重佢兩老。又係優點亦係缺點。99心情好就冇野。心情唔好就搵我地發洩。黑口黑面。成日睇佢面色做人。搬又搬唔到。。成日忍氣吞聲。。就來抑鬱症

別墅

(有d長)我也是寄人籬下,前排仲嘈左餐勁,事發因為我女病左,有鼻水又咳又有痰,咁呼吸梗會有小小吾暢順,有晚10點幾我同我女準備訓教佢就走入黎聽我女背脊,話佢透氣有雜聲,又有扯哈現象,我見我女無抽筋個樣無咩特別,我都費事答佢啦,拿拿林快訓,跟住佢就話你信下呀嫲啦無呃你架你聽下個背脊有雜音,你快去同佢睇急症啦,在吾去睇遲下要入院文氧氣,我心諗你系吾系傻x左呀?我吾出聲打比老公同佢講佢媽要我地睇急症去吾去,咁費事嘈就去啦,去到醫生話小小傷風無咩事開左藥咁就忍住個度火番家,但個時已經兩點幾我女仲未訓人都燥埋,番家之前已經c6已經同佢講左無事,但番到去佢仲行入黎叫c6聽下系有雜音架死都話有,我當時好想問咁急症個醫生廢架?有無事佢吾知,你咁叻聽到個孫有雜音當初做咩吾去做醫生,但我已經忍無可忍講左句有雜音繼續去睇急症羅在嚴重d去文氧氣啦,佢就開始爆我,你吾使咁講野,你當我過份緊張你個女,以後發燒吾好叫呀嫲,喊住當我同c6講,搞到我錯咁,我呀未嬲佢真系好想我女有事咁,無事未早d訓羅,死雞撐飯蓋 唉…宜家面阻阻,但自己忍吾到佢咁話我女,

大宅

回覆:jw101 的帖子

me2

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至