想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 Lumpy 於 08-3-10 18:18 發表
小廸廸,
係呀,講緊你呀.
我又覺得...d棒棒又唔係好貴,現在check下,當練習囉,明早再用晨尿驗多次囉.

Lumpy,

你好呀! 我今日都係day 22咋, 昨晚已用了d仔驗孕棒驗過啦, 唔知係咪太早呢? 我平時的cycle係28日, 好準的, 我諗我會係下個星期二或三再驗, 希望bingo啦!

你呢? 你的情況是怎麼呀? 分享一下丫!

男爵府

畀面勳章

BBlauBB,
完全明白你心情. 等....實在令心急嘅我地過得好痛苦呀!!

原文章由 BBlauBB 於 08-3-10 22:33 發表

Hello, 我都係等bingo好緊張, 我一樣有谷m feel重比平時谷,所以個人心情都好亂.
而且我之前都試過兩次唔成功,今次好希望bingo啦正常應該明日m嚟,重要等多幾日先知結果日子好慢長. ...

男爵府

畀面勳章

muibe-ma,

等待既時間係真係好惡頂, 即使只係1日 or 2 日. 搵d野做下, 打發下d時間啦, 分散下自己注意力, 等d時間唔好咁難捱.

祝你早日bingo啦!!

原文章由 muibe-ma 於 08-3-10 22:51 發表
hello各位bk sister,
我都係等待中既其中一個心急人. 我cycle大約35days. 我會喺星期四/五 (13-14/3)check bingo. 等待既時間實在太漫長. 我同大家一樣有谷m feel. 小腹有"抽下抽下". 胸部脹脹(乳頭變得比平時突出). ...

男爵府

hi 你地好呀, 我又係覺得最近兩星期個肚唔舒服呀, 好似谷M咁, 有時就實實地, 個胸就一時時谷, 我都唔知係唔係有機, 因為都試左成年, 都諗住唔諗咁多, 隨緣啦!

[ 本文章最後由 lcf201 於 08-3-11 12:48 編輯 ]

複式洋房

Wanabe & 各位姊妹,
我尋晚有少少淺啡色嘢流出嚟,真係好少,大概5毫子咁嘅範圍! 頭先去廁所見到有滴仔,雖然無谷M feel,個胸又繼續脹痛,但我覺得M小姐好快會嚟! 好煩! 就快D嚟,吾好要我估估下! 新cycle嘅開始代表有新嘅希望! 你哋排完卵之後仲有冇同老公行埋? 之前睇电視,医生話吾同意特登夾啱排卵時間至do do,因为排卵前分泌物較多,反而会阻礙精子向上游! 頭先睇到Miffy Miffy話最好keep 住每星do do 2-3次! 我諗我下個cycle開始見到排卵紙上下深就隔日交功課,然後每星期都補課.希望咁会有用啦!

原文章由 lcf201 於 08-3-11 11:38 發表
hi 你地好呀, 我又係覺得最近兩星期個肚唔舒服呀, 好似谷M咁, 有時就實實地, 個胸就一時時谷, 我都唔知係唔係有機, 因為都試左成年, 都諗住唔諗咁多, 隨緣啦! ...

大宅

小廸廸,
都係在呢邊同你傾好d,嘻.

我今個月連胸痛和谷m feel都無埋,之前中醫話我今個月應該無排卵.不過,算啦,咁都好,因下星期訂晒野去北京玩.well,似乎要帶晒m巾去添.

唉,算啦.

自從老公終於明白我有幾心急之後,就時時話帶我出街食飯,仲唔襯機會食盡佢! 已經plan左年尾去一次台灣和一次日本,唔理了,總之俾機會佢氹下我啦.

大宅

畀面勳章 陪月勳章 爸B勳章

睇完大家的心情, 咬, 我咪又係, 日等日~~~今日係 Day 34, 我多數 係30 per cycle. 但今日一check 只有36.49 度, 下跌0.3度..........應該就不是有喜訊~~~

男爵府

畀面勳章

evachan717,

我都聽家計會d人講, 其實keepregular嘅性生活係可以keepd蟲蟲可以active d, 健康d.

可能我同老公都覺得dodo係一種情趣, 所以一直都keep住每個星期都會dodo 2-3 , 都冇話為咗要bbdodo. 即使有時明知自己差唔多排卵, 但係真係冇mood又或者好攰的話, 都唔會做.

成日都聽人講, 你唔係特登想要bb, 你就越容易有. 所以, 真係要試下keep住平常心 (雖然真係有d )

睇多一日啦, 如果今個cycle真係唔得, 下個cycle再來過. 只要我地一日仲有m come, 我地仲有機會.

原文章由 evachan717 於 08-3-11 14:46 發表
Wanabe & 各位姊妹,
我尋晚有少少淺啡色嘢流出嚟,真係好少,大概5毫子咁嘅範圍! 頭先去廁所見到有一滴仔,雖然無谷M feel,個胸又繼續脹痛,但我覺得M小姐好快會嚟! 好煩! 一係就快D嚟,吾好要我估估下! 新cycle嘅開始代 ...

別墅

原文章由 Lumpy 於 08-3-11 15:17 發表
小廸廸,
都係在呢邊同你傾好d,嘻.

我今個月連胸痛和谷m feel都無埋,之前中醫話我今個月應該無排卵.不過,算啦,咁都好,因下星期訂晒野去北京玩.well,似乎要帶晒m巾去添.

唉,算啦.

自從老公終於明白我有幾心急之後, ...

Lumpy,

其實中醫有無話你係乜事會無排卵呀?

不過你仲後生, 仲有大把機會, 勤力d, 放鬆心情, 對你會有幫助架.

嘩, 睇你都有好多節目wor, 又去北京, 年尾又去台灣及日本, 都好丫, 盡惰玩, 盡情relax, 培養好一個愉快開心的心情, 再戰江湖, 好快會成功架啦!

1月份我都去左日本仙台玩, 本來想造個made in Japan的bb, 因要就我的生日, 所以就唔到排卵期, 不過算啦, 同老公都好enjoy, 玩得好開心, 我都希望你同你honey有個愉快難忘的旅程啦!

Have a nic trip!

複式洋房

Wanabe,
你都講得啱! 其实隔日再補課嗰次,老公都會就住,驚太大力,成功都变失敗! 我今晚会同老公講,下個cycle開始会keep住dodo,吾再理係咪排卵期,當然.如果係排卵期就努カd law !衣加都算有少少經驗,今次做吾夠b既地方,下次補夠! 盡量吾諗太多! 不过会keep住上嚟傾計同等你嘅好消息! 视早日bingo

原文章由 wanabe 於 08-3-11 15:28 發表
evachan717,

我都聽家計會d人講, 其實keep住regular嘅性生活係可以keep住d蟲蟲可以active d, 健康d架.

可能我同老公都覺得dodo係一種情趣, 所以一直都keep住每個星期都會dodo 2-3 次, 都冇話為咗要bb先dodo. 即 ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 wanabe 於 08-3-11 15:28 發表
evachan717,

我都聽家計會d人講, 其實keep住regular嘅性生活係可以keep住d蟲蟲可以active d, 健康d架.

可能我同老公都覺得dodo係一種情趣, 所以一直都keep住每個星期都會dodo 2-3 次, 都冇話為咗要bb先dodo. 即 ...

TOTALLY AGREE. 我有朋友就係喺一個完全無壓力既情況下有左. 原本滿心歡喜. 但佢既另一半話暫時未係時候. 所以決定唔要... 知道後我成個人沉哂. 原本諗住如果我今個星期check到bingo就可以差不多時間生bb...

複式洋房

原文章由 evachan717 於 08-3-10 10:52 發表
appleleelo,
你今個星期四至係M期? 嗰日係排卵日之後第幾日呀? 我聽日就係排卵後第14日,如果冇M,我會係第15日開始check ! 我諗太早真係未check到住,吾好灰心啦! GCCHAN 自己CHECK 係-VE,以为嚟M.點知揾医生開通經葯 ...

我今日係第三十日la...我上一次係2月11日黎m...今日3月11日中未黎 la...我係28-29日黎一次m,所以星期四中未黎就會去照下la...今日量體溫37.5...

男爵府

原來大家既心情都好緊張

wanabe ~~ 你就好快, 老公咁肯配合...我老公對dodo真係興趣唔大...我地都算新婚左2年啦, 但我地好少dodo架(試過2個月先得一次)...真係唔好意思同朋友講呀
係佢而家想要bb先肯dodo 咋.....
有時一諗就好唔開心...

男爵府

呢排真係成日hungry....我岩岩食完成碗麵, 但沖完涼後又餓啦

大宅

BB豬豬
想問你係day幾驗孕架?

大宅

我想問下有冇人bingo前會有分泌, 其實m come前係咪都會有分泌呢? 因為我唔係好記得 m come 前會唔會有分泌.

pooh2005

男爵府

畀面勳章

evachan717,

Heehee...我都係咁諗! 今個月有經驗, 用過 d 仔, 知道自己幾時排卵, 下個 cycle 就會 relax d!

我諗我都要下個 cycle 再努力過啦, 雖然今日只係 day 25, 不過我已經有 d m come feel 啦!

原文章由 evachan717 於 08-3-11 18:18 發表
Wanabe,
你都講得啱! 其实隔日再補課嗰次,老公都會就住,驚太大力,成功都变失敗! 我今晚会同老公講,下個cycle開始会keep住dodo,吾再理係咪排卵期,當然.如果係排卵期就努カd law !衣加都算有少少經驗,今次做吾夠b既地 ...

男爵府

畀面勳章

思思baby

哈....我都唔知咁叫好定係唔好啦, 我老公正一係 "色中餓鬼"

原文章由 思思baby 於 08-3-11 21:46 發表
原來大家既心情都好緊張

wanabe ~~ 你就好快, 老公咁肯配合...我老公對dodo真係興趣唔大...我地都算新婚左2年啦, 但我地好少dodo架(試過2個月先得一次)...真係唔好意思同朋友講呀
係佢而家想要bb先肯dodo ...

大宅

我都係架, 我老公都係2-3日一次, 差唔多排就隔日囉!

大宅

我都係架, 老公都係2-3日一次, 差唔多排就隔日囉!

首頁

尾頁

跳至