自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:lingwu 的帖子

我第一個都8weeks無心跳自行排出,當時成日諗做錯咩令我無咗個BB啱啱睇咗幾分鐘已經頂唔順睇唔到落去,希望各位媽媽加油,仲有生仔真係唔容易,唔係理所當然,媽媽真係好偉大㗎

珍珠宮

引用:我無bb 但都好傷感…

原帖由 rebornarmy 於 14-11-16 發表
我無bb 但都好傷感…
我都係
睇到眼濕濕
第一個媽媽成38周先冇左個bb,,,,

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:星期日檔案講緊小天使迎接變成告别!+令我

原帖由 yvonne200793 於 14-11-16 發表
星期日檔案講緊小天使迎接變成告别! 令我想起07年,
我陀到6-7個月,bb早產,一出世就要走!
到今日我個心 ...
我只係4WK,女問我睇完會吾會掛住,當年佢只3歳

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

伯爵府

引用:Quote:原帖由 florapang0426 於 14-11-16

原帖由 ungoobee 於 14-11-17 發表
小產真係好 common,尤其是早期的,我都試過兩次 10wk 前流產

頭先見到個爸爸堅持要醫院開番死胎證明畀佢火 ...
我個14w4 引產生出黎,以經係人黎,有頭身手腳睇到好details, 我都都有問同樣既問題,他是一個生命是一個身體,為何要同殘肢一齊燒?可以穿衣服嗎等等既問題,當時我都有問,好明白個位爸爸既心情,他bb23w4只差3日法律上就可以當人禁對待,而且bb真的好大了,想為自己bb爭取最好都係正常既…

當日我都想bb獨立處理,法律唔可以,就算了,見到bb為他pray…就送走左他了

子爵府

回覆:yvonne200793 的帖子

大宅

好媽媽勳章

回覆:mandy12love 的帖子

媽媽們加油呀

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:星期日檔案,令我想起傷痛

我都明白,仲差啲連自己條命都無埋!你當我安慰自己點都好!如果個b係有某啲defect..……就算真出到嚟,對我同佢都未必係好事!
咁機諗,我自己會易過好多!

大宅

:

伯爵府

開心吸收勳章

我都上星期小產,雖然只係8wk,但內心個種痛,無經歷過的人係唔會明。聽得最多(你仲後生,仲有機會),但對我來講都係無意思

伯爵府

開心吸收勳章

雖我未睇返個節目,但睇完你地既留言都已經忍唔住哭了

伯爵府

BK Milk勳章

加油

大宅

我睇左1分鐘眼淚已經自己流出黎,想停都停唔到……呀仔見到問咩事,我都答唔出……老公拿拿聲出黎熄電視,叫我唔好諗咁多同引開呀仔注意……
唉…不能忘記……

大宅

果段日子,我好刻意收埋自己,顛左一排,年幾後有左都好驚,入產房時,望著天花板,諗起小產既情景,即喊!
到第三胎,作動入院登記仲喊緊。
雖然有兩兄弟,但我心裏一直有大哥哥,今年應該五歲

子爵府

一路睇一路喊!

大宅

引用:星期日檔案講緊小天使迎接變成告别! 令我

原帖由 yvonne200793 於 14-11-16 發表
到今日我個心 ...
過去的放低吧

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:星期日檔案講緊小天使迎接變成告别!+令我

到今日我個心 ...

simple is the best~

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

maisie123 發表於 14-11-16 23:50
我bb上星期一39week突然冇心跳,剛開始睇到已經喊,但係見到電視上的媽媽都很堅強,到最後都可以努力再生bb ...

我曾經經歷過, 你要加油, 最緊要調理好身體先

男爵府

所以我冇睇。。。

伯爵府

我上年9月宮外孕切左一邊輸卵管,今年8月尾小產左,個心仲係好痛!慶幸我已經有兩個小朋友,我信所有野老天爺自有安排

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

iamaqueen 發表於 14-11-16 23:27
波子 ... I'm so sorry to hear that...

queen,
無耐無見你整包包

首頁

尾頁

跳至