跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

homacarol, starry, hinma, gloria,

輪到你地變獅子......

其實我日日都好緊張Gavin派卷返黎既成績架. 對你地黎講, 拎8字頭既分已經唔多掂, 但係O係Gavin黎講, 我都收貨喇.

大宅

原文章由 starry^.^ 於 08-4-9 17:26 發表
學校今日都有派通告話流感在校內有上升wor, 真係大家都要小心身體!

嘩...hin仔同教練郁手, 想教練郁佢頂喇!

hugo....醒佢個頭, 懶到cccccccccc 呀! 佢上星期中默好差呀~ 佢邊識扮野, 扮乖佢就有份....比 ...

hugo 都肯默丫!hin 仔就懶到c 就真!不過,hin 仔認中文字都ok 好!上次默書都ok!
有時佢o地都有失手gei 時候gar!俾次機會佢la!

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

大宅

原文章由 Teresa 於 08-4-9 18:54 發表
homacarol, starry, hinma, gloria,

其實我日日都好緊張Gavin派卷返黎既成績架. 對你地黎講, 拎8字頭既分已經唔多掂, 但係O係Gavin黎講, 我都收貨喇. ...

teresa,

真係成日都要做獅子..........

我hin 仔有8 字頭我就c 得眼閉lu! 佢o地d 仔女就會有gar!我只要求hin 仔比上次有進步同全部合格!!家姐仔就要盡力la!!有進步就 ok gar!因為我喜歡人自動波讀書gar!!(因為我係一個懶媽媽)

gavin 仔有進步咪好lu! 多d 鼓勵佢la, 好快你就可放手gar la!!!

[ 本文章最後由 gloriayh_lee 於 08-4-9 19:18 編輯 ]

才德的婦人誰能得著呢,他的價值遠勝過珍珠

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

機會我成日都比佢既啦, 唔通真係會唔原諒佢咩! 讀唔讀到書, 都唔到我話佢, 讀得好係佢既....咁當然做父母既都想佢好!

原文章由 gloriayh_lee 於 08-4-9 19:13 發表

hugo 都肯默丫!hin 仔就懶到c 就真!不過,hin 仔認中文字都ok 好!上次默書都ok!
有時佢o地都有失手gei 時候gar!俾次機會佢la!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

今日直情係噴火恐龍啦

其實我日日都好緊張Gavin派卷返黎既成績架. 對你地黎講, 拎8字頭既分已經唔多掂, 但係O係Gavin黎講, 我都收貨喇. ...

珍珠宮

畀面勳章

Gloria, Starry,

咪以為Gavin真係進步啦, 佢今日份General Studies, 47/50. 係就係好, 我都有讚佢. 不過再問下佢D同學既成績, 原來.... 個個都係46-50/50.

唉.... 我咁辛苦同佢溫, 又要佢串字又要佢默, 佢先至得O個47/50. 佢D同學仔, 以我所知, 佢地真係冇Gavin咁樣咁intensive溫架. 如果我唔係日日督住佢, 我諗.... 有冇4字頭都好難講喇.

Gavin test完, 又懶喇. 呢幾晚, 由8:00-10:30既TVB劇全部煲哂.... 我淨係叫佢執好D野, 執好間房.... 執好D野, 執好間房.... 執好D野, 執好間房...執好D野, 執好間房... 叫到我都覺得自己好煩呀!!! 又一證明, 外甥多似舅係岩架... 佢D LAU GAO習慣100%同我細佬一樣!:;pppp:

複式洋房

Teresa,

我呢排入得最多就係呢度啦!哈哈!
你真係好犀利喎!我陀住bb時好小事都驚餐飽架,好似知道有左bb時已經7wk.,醫生只係第一次比左2星期葉酸我食,話過左3個月可以唔使食而我又咩都唔知,之後(大約11wk.)聽講座話頭3個月食葉酸可以幫助bb腦部發展,我為左呢件事整個懷孕期都好擔心經常問老公怕唔怕架、怕唔怕架?

你有冇考慮比bb食"輪狀病毒疫苗"呀?
我睇開個老一輩既兒科唔建議食,話呢隻藥比較新同有機會"叠腸",無謂走去幫人做"白老鼠"!o甘咪信佢唔食啦!點知bb大約4個月太開始食手指,即刻肚疴,見bb一日疴7、8次,幾驚呀!跟住6個月大又黎多次,真係後悔一早冇食到。你真係要考慮下,d傳單話要6個月大之前食完2劑或者3劑,我遲左開始食,要成7個月大先食完2劑個隻藥。

hinma
我都有同婆婆買砵仔榚食,入面好多紅豆、又唔係好甜,好食。佢有時係電車路華潤超市呀附近擺檔!

All mami,
等bb(柏綸仔)同大家say hi先,遲下 bb大個d識行識走可能會係街見到大家hehe....

男爵府

睇黎呢度個個都開始變獅子 lu .....

我尋晚去左返學 .... 唔知呀女溫成點呀, 返到屋企, 佢已經訓左...呀哥先至做緊功課 .... 都唔明點解仲有功課做 ......

學校派左張通告話學校流感有上升既個案 .... 有d 驚呀仔下星期返學又

gloria, 放心呀, 家姐仔大個女勒, 佢識諗, 你只要小心照顧好佢既健康就得 ^^

家姐仔今日有無好d ???
原文章由 gloriayh_lee 於 08-4-9 17:19 發表

starry,

把握佢個頭.........丙完佢同佢細細聲講番佢而家又好d 係度操數,佢d 數係好,但佢一驕傲就c gar la,會錯好多大意o野gar!所以一定食住佢先得.........佢可能學校有同學有感冒,所以今考第2節才o黎料,佢一放學打俾我,我已叫佢食粒藥先gar,點知要我lunch time 返來見佢大傷風先來食藥,真係激c 我!2點幾又去學琴麻,自己知自己事麻.......

hin 仔膽生毛,琴晚連教練佢都郁手郁腳玩.......

hugo 可能玩下你,明天又會ok gar la!!!佢地不知幾醒成日扮o野!
唔好睬地,佢地會醒定d gar!

男爵府

我投降lor
grandma 又可以同佢一齊癲 ..... 唉, 乜世界 ???

teresa,

我估我呢排血壓勁高呀 .....
我老公就血壓低 ....... 死得 ~
原文章由 starry^.^ 於 08-4-9 17:16 發表
好識搵時候扮乖仔wor

男爵府

starry,

hugo 肯默都好丫, 我2隻次次都同我唱反調, 叫佢地溫東, 佢地做西 .... 我投降 .....

今朝等校巴時, 有個媽媽同我講 ..... 話如果過左測驗3日都未能補考 ..... 就無得補考 .... d 分仲要打個折 ..... or 計平時分 .... 你地有無聽過 ???

平時分 ???? 我仔下學期好似返過幾日學咋wor ...點比 ???

原文章由 starry^.^ 於 08-4-9 17:26 發表
學校今日都有派通告話流感在校內有上升wor, 真係大家都要小心身體!

嘩...hin仔同教練郁手, 想教練郁佢頂喇!

hugo....醒佢個頭, 懶到cccccccccc 呀! 佢上星期中默好差呀~ 佢邊識扮野, 扮乖佢就有份....比我鏟完佢之後
而家又話溫完書喇, 又練琴.....一陣我再同佢默生字, 有錯就抄十次, 睇佢點cccccc比我睇 :;pppp:

男爵府

teresa,

我日日都變身架wor .....

其實我日日都好緊張Gavin派卷返黎既成績架. 對你地黎講, 拎8字頭既分已經唔多掂, 但係O係Gavin黎講, 我都收貨喇.

男爵府

teresa,

唔好要求太高la, gavin 仔做得好好bor .....其他同學就話比你知佢無乜點溫姐 .... 可能同gavin 既溫習時間一樣呢 (但佢地又覺得無乜點溫喎 ......), 放心, gavin 一日一日咁進步就得架勒 ^^
原文章由 Teresa 於 08-4-9 23:28 發表

Gloria, Starry,

咪以為Gavin真係進步啦, 佢今日份General Studies, 47/50. 係就係好, 我都有讚佢. 不過再問下佢D同學既成績, 原來.... 個個都係46-50/50.

唉.... 我咁辛苦同佢溫, 又要佢串字又要佢默, 佢先至得O個47/50. 佢D同學仔, 以我所知, 佢地真係冇Gavin咁樣咁intensive溫架. 如果我唔係日日督住佢, 我諗.... 有冇4字頭都好難講喇.

Gavin test完, 又懶喇. 呢幾晚, 由8:00-10:30既TVB劇全部煲哂.... 我淨係叫佢執好D野, 執好間房.... 執好D野, 執好間房.... 執好D野, 執好間房...執好D野, 執好間房... 叫到我都覺得自己好煩呀!!! 又一證明, 外甥多似舅係岩架... 佢D LAU GAO習慣100%同我細佬一樣!:;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

homacarol,
補考計分d野不如詆下問基恩小學個度,個度多d資深家長 .

男爵府

hihi 柏綸仔 ~

講開疊腸 ..... 我仔未到2歲時都試過 .... 唉, 睇左幾個醫生都話佢感冒菌入腸 .... 好在睇另一個兒科醫生時一睇就知佢疊腸 .... 免過一刀 .... 因為如果再過多幾日都唔知...無理佢, 條腸會壞死就要切左佢 .... 真係好好彩 ~

咁.....你睇完我個case 仲會唔會諗 ~ 後悔無比bb食"輪狀病毒疫苗"呀?? (當然食左都唔一定會有疊腸發生 .....)

原文章由 Fannysamuel 於 08-4-9 23:32 發表
Teresa,

我呢排入得最多就係呢度啦!哈哈!
你真係好犀利喎!我陀住bb時好小事都驚餐飽架,好似知道有左bb時已經7wk.,醫生只係第一次比左2星期葉酸我食,話過左3個月可以唔使食而我又咩都唔知,之後(大約11wk.)聽講座話頭3個月食葉酸可以幫助bb腦部發展,我為左呢件事整個懷孕期都好擔心經常問老公怕唔怕架、怕唔怕架?

你有冇考慮比bb食"輪狀病毒疫苗"呀?
我睇開個老一輩既兒科唔建議食,話呢隻藥比較新同有機會"叠腸",無謂走去幫人做"白老鼠"!o甘咪信佢唔食啦!點知bb大約4個月太開始食手指,即刻肚疴,見bb一日疴7、8次,幾驚呀!跟住6個月大又黎多次,真係後悔一早冇食到。你真係要考慮下,d傳單話要6個月大之前食完2劑或者3劑,我遲左開始食,要成7個月大先食完2劑個隻藥。

hinma
我都有同婆婆買砵仔榚食,入面好多紅豆、又唔係好甜,好食。佢有時係電車路華潤超市呀附近擺檔!

All mami,
等bb(柏綸仔)同大家say hi先,遲下 bb大個d識行識走可能會係街見到大家hehe....

男爵府

剛打左去學校, 個校工話唔會扣分 ....

但之前都聽過一個5年班既家長 .... 以前朝朝同我一齊食早餐既 ...佢都有講過話要扣分 .... 真係唔知 .....

唔post 過去勒, 尤佢la
等呀仔衰一次都好
原文章由 HinMa 於 08-4-10 09:12 發表
homacarol,
補考計分d野不如詆下問基恩小學個度,個度多d資深家長 .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

各位獅子媽咪,
我昨天就無做獅子,頂多係隻癲狗,因為綽綽番到屋企就 ,4點幾就去左 ,我見學校派左張通告,你知喇早排咁多學生病都無派,而家派我就覺得幾嚴重,測驗前夕,重有老師請緊病假,所以我都唔敢迫佢溫書,由得佢教教豬,都唔知佢真攰定偷懶 .
七點幾叫醒佢食意粉,溫左d生字,十點幾又 .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

teresa,
gavin仔既成績對我黎講已經係流晒口水 .

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

gloria,
你放大假呀?
我前日係學校見到hin仔同個大姐姐玩跳繩,我問佢個姐姐係邊個,佢好不屑地回答:同學law.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

fannysamuel,
嘩!舊蝦餃好似好好味咁!
你屋企個地下好立立拎呀.
係呀,亞婆話上午華潤,晏晝&夜晚惠康,不過佢真係好好人.

男爵府

hinma,

你就好la, 測驗期間都可以唔駛做獅子 ... 我平時都做慣 lor

綽綽放學返黎就話累 .... 我女都係, 日日放學返黎都要訓陣先 hehe
原文章由 HinMa 於 08-4-10 09:19 發表

各位獅子媽咪,
我昨天就無做獅子,頂多係隻癲狗,因為綽綽番到屋企就 ,4點幾就去左 ,我見學校派左張通告,你知喇早排咁多學生病都無派,而家派我就覺得幾嚴重,測驗前夕,重有老師請緊病假,所以我都唔敢迫佢溫書,由得佢教教豬,都唔知佢真攰定偷懶 .
七點幾叫醒佢食意粉,溫左d生字,十點幾又 .

首頁

尾頁

跳至