想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

看完你的日記, 令我感觸及為你流下眼淚, 上年中我亦小產了, 過了8個月時間仍未平伏心情, 一直以中醫調理身體, 我剛剛再有了小b, 未看西醫, 所以都在等時間快過, 可快些見到小b心跳, 在此希望你收拾心情調理身體後, 再努力.

等待驗證會員

原文章由 我想生三個 於 08-4-12 23:57 發表

農村??哈哈,我好細個果陣係大陸農村住過1年,伊加都係城市住咗幾十年,真係好難再適應農村既生活。除非有好大使命感去農村教書.......

不過,將來既事情好難講嘎,如果無得生係天意既話,我可能會的起心肝將自己既精力放係其他 ...

不過我覺得農村不錯
我喜歡大自然感覺
我現在住的屋要開門關門
農村直出直入的
而且要時間出去市中心
你真是很有愛心啊
如果誰做到你子女就太有福氣了
一定很幸福

等待驗證會員

原文章由 SYK 於 08-4-14 15:29 發表
看完你的日記, 令我感觸及為你流下眼淚, 上年中我亦小產了, 過了8個月時間仍未平伏心情, 一直以中醫調理身體, 我剛剛再有了小b, 未看西醫, 所以都在等時間快過, 可快些見到小b心跳, 在此希望你收拾心情調理身體後, ...

恭喜你啊
你要好好安胎啊

別墅

睇到我有啲想喊丫!!!
唔好太難過... 身子好才容易有baby的~

大宅

原文章由 KR0101 於 08-4-14 16:25 發表

恭喜你啊
你要好好安胎啊

多謝你, 我會好小心

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

民房

希望妳堅強呀!

我個好朋友都有妳類似的經驗!

不要傷心!

只要養好身體,好快便有好消息話俾我哋知!

祝妳們早日成功!

複式洋房

原文章由 SYK 於 08-4-14 15:29 發表
看完你的日記, 令我感觸及為你流下眼淚, 上年中我亦小產了, 過了8個月時間仍未平伏心情, 一直以中醫調理身體, 我剛剛再有了小b, 未看西醫, 所以都在等時間快過, 可快些見到小b心跳, 在此希望你收拾心情調理身體後, ...

我會積極面對的....我今日已經去看中醫喇~~

大宅

原文章由 我想生三個 於 08-4-14 22:52 發表

唉.....我都唔知道點講,三個都..........無嗮.....好似無乜人想做我個仔女甘....
我都曾經喊過,唔係我現在特別看得開,而係人到咗一定階段,會比較容易接受現實。如果四十嵗都無,我地考慮領養...........:yummy ...

唔好咁唔開心啦, 上天一定唔會咁易放棄我地的, 你要努力呀, 一定得的, 唔好咁心急, 只要有心, 一定會成功的. 都有好多過左40ages 先有bb, don't give up!

大宅

Pegpegbaby,

What did the Chinese medical doctor say? my doctor told me that I am 腎虛...

What drug do you drink? Any 當歸? 黨參?

My hubby and I start doing exercise this month so that
our bodies & souls will become stronger and healthier for
pregnancy.

God bless you!

大宅

原文章由 wachhichi 於 08-4-14 03:40 發表

幸福大少奶﹐你要加油呀﹗我同奀B都全力支持你﹗

Un-B & Un-B媽:

Thanks for your kind support especially during those "dark days"... I feel much better now.

複式洋房

To : Wishavebb

看到你們的經歷真的很傷感, 人生總是要遇上很多挑戰, 當你遇到時要學會面對, 或許你真的哭過不只佰次, 但看你今天能站在這兒與別人分享, 安慰別人, 真是十分堅強.
我充心的祝福你, 萬事如意!

大宅

調理好身體再努力.加油,不要灰心
原文章由 pegpegbaby 於 08-4-10 15:10 發表
證實流產(3)

9/4/2008 Wed 流產

昨晚睡得不好。6時左右已經去了洗手間,留了小便給護士。
8時多左右,醫生來了。她說今早的驗尿都是negative。這時我再問她那是什麼回事。她終於肯定說:「對了,應該是 ...

等待驗證會員

原文章由 SYK 於 08-4-14 22:09 發表

多謝你, 我會好小心

你現在幾多週啊?

等待驗證會員

原文章由 我想生三個 於 08-4-14 22:52 發表

唉.....我都唔知道點講,三個都..........無嗮.....好似無乜人想做我個仔女甘....
我都曾經喊過,唔係我現在特別看得開,而係人到咗一定階段,會比較容易接受現實。如果四十嵗都無,我地考慮領養...........:yummy ...

其實不是的
仔女真是很講緣份
不過就算你現在沒有都不代表一世沒有
可能個時間未到
你年齡很大嗎?

複式洋房

很感傷, 你要好好休養, 待身體好了, 再努力

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

原文章由 KR0101 於 08-4-15 03:19 發表

你現在幾多週啊?

今天看醫生 約5w多, 不過未有心跳

複式洋房

原文章由 幸福大少奶 於 08-4-15 00:05 發表
Pegpegbaby,

What did the Chinese medical doctor say? my doctor told me that I am 腎虛...

What drug do you drink? Any 當歸? 黨參?

My hubby and I start doing exercise this month so that
our bodies & ...

yes...我都係啊...

佢d藥唔知有咩啊...

我係去看何樹勛, bk 好多sis都看佢...不過佢個人都幾串...

大宅

昨天去見醫生,我同你有d似,醫生話我昨天是week5第5日,第一次照超聲波,咩都搵唔到,醫生無叫我驗hcG,只係叫我再去。....唔知點解,總覺得呢個醫生好冷....

我都係萬事都小心d為上

[ 本文章最後由 petunia 於 08-4-16 08:55 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至