跳至

首頁
34567...22

尾頁

男爵府

hi christine,

咁啱既我都係住ma on shan 架, 但我諗住去瀝源健康院做checking。

原文章由 christineho4003 於 08-4-19 11:57 AM 發表
我Last M 都係 3/13, 我 4/10 在医生度照U/S 同check blood, 在4/12 confirm bingo, 4/10 嗰日医生都係乜都照唔到, 計計下我同你依家都有5week, 約在医生下個礼拜4/24 再照, 希望会見到bb 啦!

我自己就有d想在仁安 ...

大宅

Hi cowcowb,

你打算在政府生? 咁你会唔会再揾c+医生做產檢?
我見好多人会兩邊檢查, 因為我連第一次產檢都未做, 所以未約政府個邊, 其實点解你唔直接去威院做產檢呢?

原文章由 cowcowb 於 08-4-20 00:58 發表
hi christine,

咁啱既我都係住ma on shan 架, 但我諗住去瀝源健康院做checking。

別墅

睛靈勳章

原文章由 CSbaby 於 08-4-18 16:09 發表
我都係第二胎, 囝囝20個月大!
今胎想係囡囡!

我上胎係仔,剛剛一歲.今胎想要女.

但去完照u/s,竟發覺是孖的,失晒預算,真係唔知點算.

唯有希望佢地健健康康,同希望唔係孖仔吧!

別墅

嘩, 真係犀利, twins...不過真係失晒預算!
希望會係龍鳳, 又仔又女啦~

我要到thursday 先至照, 好心急, 唔知阿b喺肚度點, 我諗我唔會龍鳳, 因為家族史都咪試過!

原文章由 avisf 於 08-4-20 15:31 發表

我上胎係仔,剛剛一歲.今胎想要女.

但去完照u/s,竟發覺是孖的,失晒預算,真係唔知點算.

唯有希望佢地健健康康,同希望唔係孖仔吧!

別墅

睛靈勳章

原文章由 CSbaby 於 08-4-20 15:54 發表
嘩, 真係犀利, twins...不過真係失晒預算!
希望會係龍鳳, 又仔又女啦~

我要到thursday 先至照, 好心急, 唔知阿b喺肚度點, 我諗我唔會龍鳳, 因為家族史都咪試過!

...

我細佬妹係龍鳳胎,係望遺傳到我都係龍鳳吧!

如果是第一胎龍鳳就最好了,一次過就可以收工.

你星期四檢查完上來報告一下吧,希望一切順順利利!

洋房

大家好, 我想問下有冇好嘅皮膚医生介紹?最好係女医生,因為我個乳暈敏感, 但又唔敢搽濾古順藥膏, 所以想問問医生o

唔該晒!

大宅

大家好呀, 想問下你地點計自己有左幾多WEEK架, 我上次M既day1係14/3, 想請問咁而家即係幾多week呢?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-20 23:00 發表
大家好呀, 想問下你地點計自己有左幾多WEEK架, 我上次M既day1係14/3, 想請問咁而家即係幾多week呢?

應該係6weeks 3days,你LM嘅day1就係懷孕day1開始計

大宅

原文章由 kayingivy 於 08-4-21 00:31 發表

應該係6weeks 3days,你LM嘅day1就係懷孕day1開始計

唔該哂呀, 我今個星期五去照心跳, 好緊張呀
係呢, 大家個胃有無開始頂住呀, 我呢排開始頂住, 不過無反胃
同埋d牛仔褲同內褲都好緊, 點解咁快唔岩著既?

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-21 08:51 發表
係呢, 大家個胃有無開始頂住呀, 我呢排開始頂住, 不過無反胃
同埋d牛仔褲同內褲都好緊, 點解咁快唔岩著既? ...

我上星期六開始嘔呀..... 呢2日都1日嘔3次左右, 希望嘔得唔好太勁啦, 上胎1個鐘起碼嘔2次, 慘......

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-20 23:00 發表

is it 4wk3d only? my LMD is 4/3/08 and it's only about 6wk5d(day 16-iui, ovulation day-- 2 days late).

it depends on when you ovulate. if you ovulate later than 14 days, your bb should be smaller and can't see heart
beat yet. may see water bag.

別墅

ulam-----5/12/2008-----浸會

原文章由 cowcowb 於 08-4-20 00:56 發表
hi, 今次係第一胎, bb已經 7wks 6 days啦, 上2星期已經照到心跳, 下星期二再去check bb 既size。

nickname--------- EDD---------- hospital

edvychan ---- 01/12/2008 ------ 仁安
cowcowb ----- 02/12/2008 --- ...

民房

各位好呀~! 隔左幾日無上黎又見到多 d 人, 真開心~ 大家幾好丫嘛, 等我溫下書先~

民房

hihi Christyc,
妳 bb 好得意呀~ 係咪女仔黎呢? e 生都 confirm 左我 book 到 canossa 喇, 不過好似要比訂金喇, 上次我都係八個月左右先比訂金. 我睇倪淑慧醫生.

hi pigmother,
0意, 咁妳係咪 0707 媽咪呢?

民房

hi jutaubing,

唔好亂講啦, 無事0既, 可能第二胎有哂心理準備, 所以唔覺唔覺咁呢.
我都問過醫生, 佢話我係上一胎係順產, 所以都 ok 0既. 早 d 生, 早 d 捱完甩身嘛.

原文章由 jutaubing 於 08-4-16 17:18 發表
我日頭就好覺凍 (而家對腳都係冰冰地)
夜晚就好熱

上胎係日頭同夜晚都好興架~

今胎到而家都仲未有咩懷孕感覺, 真係有d懷疑自己係咪有左, 定係bb流左出黎自己唔知.... 但係我又冇流啡喎

...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-4-21 08:51 發表

同埋d牛仔褲同內褲都好緊, 點解咁快唔岩著既? ...

sorry,應該係5weeks4days先峿,噚晚計錯咗

民房

kobaby, ganbatei, kayingivy, juliana318, yatyat21, beubeupig, 西嘉,jennyngbc, CSbaby, minikoala, myfirstbaby, PPyeung, katguan, joeyjoey711, christineho4003, siuyin0831, cowcowb, avisf, 卡樂b薯片, ulam

妳地好呀~! 嘩~ 多左好多人呀, 睇黎要 keep 住入黎, 如果唔係溫書都有排溫.. haa

民房

juliana618,

妳好呀, 唔駛咁緊張啦, 放鬆 d, 頭三個月係辛苦少少, 之後就可以慢慢享受下 bb 0係肚裡面0既感覺.

Kobaby,

記得卧床呀~ 唔好咁擔心啦, 依家呢段時間, 想食乜就食乜, 唔舒服又無餵口, 一有餵口就食啦, 我都成日食薯片0架, 呵呵.. 反而唔好食 d 補野, 同平時一樣就 ok.

洋房

Hi 0812 mammy, can someone give me advice on below. Million thanks!

大家好, 我想問下有冇好嘅皮膚医生介紹?最好係女医生,因為我個乳暈敏感, 但又唔敢搽濾古順藥膏, 所以想問問医生o

唔該晒!

別墅

睛靈勳章

原文章由 chris123 於 08-4-21 13:21 發表
Hi 0812 mammy, can someone give me advice on below. Million thanks!

唔該晒! ...

pm o左醫生資料俾你.

首頁
34567...22

尾頁

跳至