自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 lupnut 於 14-12-26 發表我每

原帖由 小虎與點點 於 14-12-27 發表
以往我時時都有,試浸軟果皮(付),效果好好多
直接fu係d水泡到?

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 小虎與點點 於 14-12-27 發表

原帖由 lupnut 於 14-12-27 發表
直接fu係d水泡到?

男爵府

回覆:(唇瘡)我好灰,好唔開心。好想有人安慰下...

我試過,成個咀生哂小水泡,紅哂腫哂,啲水泡仲會自己爆,後來擦花士寧好返

水晶宮

身體抵抗力差或M前好多時都會出唇瘡,所以要攪好自己身體才最重要。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年

原帖由 lupnut 於 14-12-26 發表
我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年,係每個月都會發作。

我唔係果d會出哂水泡果隻,但兩片咀唇會 ...
你抵抗力差,休息吾夠

[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

大宅

係咪唇炎

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我間唔中都有,但無你咁密,通常搽保治靈一個星期就會好!

大宅

引用:你試下買呢盒潤唇膏搽,(萬寧,屈臣氏有)我

原帖由 tiffany0620 於 14-12-27 發表
你試下買呢盒潤唇膏搽,(萬寧,屈臣氏有)我早幾冬天都試過生唇瘡,搽呢盒搽好!依家keep住當潤唇膏搽,未翻 ...
多謝你呀,我去睇下先,大約幾錢盒呀?

子爵府

我有醫生教我揸橄欖油,一有小小就揸,就算出都好快謝,總之要潤住佢。另外,近年有食多種維他命同鈣片就生少左

男爵府

熱血勳章

我一年都會出5—6次,每次成兩個星期先好,我都無辦法

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我每個月都會爛咀,呢個問題已經纏左我成年,係每個月都會發作。

你應該對某一樣野咁,我大女又系,佢就系對豉油敏感,知道之後就好小發作。但系敏感喱類野,一定要自己慢慢留意,睇醫生都好難幫到你。

[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/default/kiss.gif

大宅

如果唇瘡可食維他命B2B6,但唔係B雜,因為份量唔同,我以前成日爛嘴,食完好番無事了!

QUEEN314    發表於 14-12-28 00:16

水晶宮

BK Milk勳章

去check下對咩過敏

翡翠宮

試下完全5好搽lipstick…………
我以前又係咁,條唇勁敏感,原來係lipstick…………

大宅

引用:試下完全5好搽lipstick…………我以前又係

原帖由 Smallraindrop 於 14-12-28 發表
試下完全5好搽lipstick…………
我以前又係咁,條唇勁敏感,原來係lipstick…………
但我個唇已經比d唇瘡搞到好黑,好似有個黑邊圍住個唇咁

唔搽唇膏好似中左毒咁

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 Smallraindrop 於 14-12-28

原帖由 lupnut 於 14-12-28 發表
但我個唇已經比d唇瘡搞到好黑,好似有個黑邊圍住個唇咁

唔搽唇膏好似中左毒咁
你自己留意下是否唇膏…………如果係也沒辦法啦

男爵府

畀面勳章

我一生就狂塗雙非人藥水殺菌好work ga

大宅

洗面巾隔幾天用滴露浸洗,牙刷保持乾淨。
另外,試下用forever living蘆薈潤唇膏,我間中嘴唇敏感會癢和腫起,即刻搽呢隻潤唇膏好快冇事。
yahoo拍賣很多人賣,郵寄買一支試下,真係好得,利申我不是forever會員

首頁

尾頁

跳至