夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:成日黑面的c6

以前唔會,但近排成日都黑面,都唔知咩事!其實男人係咪都有更年期?

大宅

引用:我老公都成日發脾氣,但發埋啲小事,人地架

原帖由 gabemama 於 15-02-25 發表
我老公都成日發脾氣,但發埋啲小事,人地架車開得慢又發,多紅綠燈又發,有封信要佢睇,睇得耐又掉紙又盛話 ...
同我個個一模一樣,omg..揸車人地慢會發哂癲,但係佢發完脾氣又好快無事,仲會笑返咁。。變臉。佢話佢返工好累所以先心情唔好,佢返早上4點到晚上5點半。。

其實妳地老公係咪都係返工好辛苦又壓力大?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

c6 都係, 佢黑面, 我多數當睇唔到
早2日, 同我去街市買菜, 買完再超市買豬肉
半路中途c6 發皮4 : 點解唔買左豬肉先 去街市

我火都黎: 乜你知辛苦咩? 我個個星期六都係咁架喎! 你宜家先知辛苦呀? 我仲要一個人拎晒所有野 ! 你知辛苦就最好啦...! 唔知邊個 ...個個星期六仲要我山長水遠過隔哩邨...去買埋芝士蛋糕比佢食呀

琴日, 我同佢講, 我買定餸明天食啦
c6: 唔好買咁多, 你拎唔到架, 拎唔到果d 留返 明天我同你一齊買啦

複式洋房

引用:有時我都唔敢講嘢,講錯一句又黑幾日。有時

原帖由 piglet713 於 15-02-28 發表
有時我都唔敢講嘢,講錯一句又黑幾日。有時都唔知一齊為乜。
Me 2, so sad

子爵府

引用:c6 都係, 佢黑面, 我多數當睇唔到早2日, 同

原帖由 selinako^^ 於 15-03-01 發表

c6 都係, 佢黑面, 我多數當睇唔到
喺你個case ,買嘢次序和買嘢辛苦有乜關係?...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Bling11 發表於 15-3-2 04:31
喺你個case ,買嘢次序和買嘢辛苦有乜關係?...
佢嫌行黎行去辛苦, 係度嘈

因為超市買豬肉唔會比膠袋, 我去左菜檔先 可以將 "舊肉" 放落 菜袋度
再加上 我會買好多 唔同種類既 瓜菜, 如果拎住"舊肉", 我就冇手 "簡"

子爵府

引用:Quote:Bling11 發表於 15-3-2 04:31 喺你個

原帖由 selinako^^ 於 15-03-02 發表
佢嫌行黎行去辛苦, 係度嘈
行咁耐就係為個袋,好心就自己帶個袋,可以好簡單就解決到既問題就咪複雜化啦,flexible啲,make life easier!

男爵府

引用:有時我都唔敢講嘢,講錯一句又黑幾日。有時

原帖由 piglet713 於 15-02-28 發表
有時我都唔敢講嘢,講錯一句又黑幾日。有時都唔知一齊為乜。
中晒~今次又為了講錯一句說話就唔出聲成個星期~真係煩過女人

男爵府

環保接龍勳章

我以前放工立即返屋企,依家唔想返屋企對住,覺得愈來愈討厭佢。食完飯即係瞓覺,唔想面阻阻

複式洋房

same here ...成日黑面,無溝通,各自一間房,返到屋企就各自入房關門大吉(孩子跟我訓),完全無交流,因為有孩子,大家都忍耐左一段好長既時間,最終,我真係不能再忍,我覺得好似一返到屋企就透唔到氣咁,終於我提出離婚。。。到現在我都依然好憎lee個人,我覺得佢好似害左我既一生!

首頁

尾頁

跳至