自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都明買到爛生果會好慶, 但你即刻call食環又小題大造D喎~
係我會先搵TASTE反映問題, 佢唔肯refund或更換的話, 先再作進一步行動。

水晶宮

小題大做

luvkaka    發表於 15-2-23 17:44

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:pumpumpurin 發表於 15-2-23 16:46

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我又覺得投訴合理,+大財團就係成日咁蝦D小

原帖由 newcook 於 15-02-23 發表
我又覺得投訴合理, 大財團就係成日咁蝦D小巿民, 個個都話拎去換就算, 又或者一個爛一個好直頭唔去換, 無人 ...
應該係放咗好耐或者跌過落地令到個果傷咗外部和個芯壞。

佢地阿頭可以叫再自行包裝過継而放到特價部,而不是原價賣。

今次就算拿回去都㑹肯換番個新鮮的!

應該是樓主唔好彩遇不到佢地 check 貨之後才買

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:的見好多人回應可以攞單返去換, 我自問係

大宅

回覆:已向食環署投訴又一城TASTE~

好奇一問,如果覺得包裝有問題,點解一開始唔買??

公爵府

其實呢啲case 一定有得換,我都試過類似情況,攞返件貨同收銀講,冇單都即換比我。我覺得唔駛一開波就投訴囉

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:Yingobby 發表於 15-2-23 17:27 你都

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:secrethk 的帖子

下次我講富士蘋果你食

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

DoReMi媽媽 發表於 15-2-23 16:21
其實超巿下下將啲生果包到實晒, 消費者只有買同唔買嘅選擇, 仲要超巿係將幾個一pack, 有時未必係個個爛, ...

超市唔係全部都包, 其實出面好多生果鋪都會將部份生果一份份咁賣.

我理解有D人鍾意乜都揀一餐, 而佢地一份份賣嘅生多數係唔碰得易花同貴價果D,
好似鴨咀梨, 水蜜桃, 我都好體諒佢地.

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:其實呢啲case 一定有得換,我都試過類似情

男爵府

其實響呢D大shop買,咁嘅問題冇單都換比妳的,真係唔洗一下就投訴先!

大宅

回覆:db7mu23 的帖子

咁有時當買冰鮮食品, 真係可以放幾個月至食, 你地又會留單嫁? 我真係唔會囉,分分鐘如果係俾咭都找左數了

珍珠宮

引用:Quote:newcook+發表於+15-2-23+16:40+我又

原帖由 secrethk 於 15-02-23 發表
多謝你, 有返一個有人性0既人講野.
如果拎上手我唔覺, 批左先覺, 咁係我唔好彩, 但包果個, 拎上手就咁, 佢 ...
你上又一城個網,上面有taste電話,一打就通

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+secrethk+於+15-02-23+發表多

原帖由 我係c奶 於 15-02-23 發表
你上又一城個網,上面有taste電話,一打就通
幫樓主打

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

子爵府

引用:你都識講唔批開都唔知爛啦,+人地都未必知架

原帖由 TRUBIMA 於 15-02-23 發表
你都識講唔批開都唔知爛啦, 人地都未必知架喎, 都唔算有人賣爛野比人, 點解唔試下去反換先? 就一黎就要去食 ...
講得岩

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:咁有時當買冰鮮食品, 真係可以放幾個月至

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:pbpk03845784+發表於+15-2-23+15:55+

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 TRUBIMA 於 15-02-23 發表你

大宅

其實爛左可能真係唔知都唔定,我都試過外面好靚,原來入面爛,仲要係無包住,自己親手揀。

首頁
34567...15

尾頁

跳至