跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 亨仔媽咪 於 08-7-13 01:43 發表
尋日去檢查 , 好清楚見到個菇菇 , e生話可以改定名 & 買定衫仔 , 已經係無得改變嘅事實 !!

亨仔媽咪: 我們預產期好接近阿......我第一胎,好緊張阿~~

大宅

咦?今年唔係旺女咩?我身邊有六七個朋友都唔係生女就係驗到係女。只有一個係仔。

我前兩日去左私家覆診,個bb又夾住左對腳,都仲係咩都睇唔到,醫生好脾心機咁照左成5分鐘,最後都係放棄睇唔到。

我個bb真係怕羞,唔肯俾人睇hahaha

大宅

Hi!!
我已經有個囡2歲8個月, 今年剛剛讀K1, 我同老公當然想生個仔啦!但點知照咗幾次結構都睇唔清楚, 醫生話可能係囡...如果第二胎又係女, 有點失望...但朋友幫我check清宮圖及睇我駝得尖, 估係仔... 都唔知係唔係...

洋房

睇咁多次產檢,醫生都話遮住睇唔到,我同老公都無曬符,每次都寄望下次睇得到,知道就可以買嘢俾佢啦!

大宅

又夾住左睇唔到, 我又係, 私唸都要等生先知啦!

原文章由 petunia 於 08-7-27 13:23 發表
咦?今年唔係旺女咩?我身邊有六七個朋友都唔係生女就係驗到係女。只有一個係仔。

我前兩日去左私家覆診,個bb又夾住左對腳,都仲係咩都睇唔到,醫生好脾心機咁照左成5分鐘,最後都係放棄睇唔到。

我個bb真係怕羞,唔肯俾人睇hah ...

複式洋房

我個bb係女仔

禁止訪問

大宅

好似比較多人生囡...咁你們第一胎or第二胎呀!

大宅

今年真係好旺女wor....
我個果依家好奇怪,醫生照唔到仔仔要有的野,但係又照唔到係女果幾個骨,所以個個醫生都只係話「應該係女」咋。
d人睇我個肚,又話我個肚好尖,好「仔」肚。但係望我個樣呢,就話我白左又滑左,應該係女。.....
我真係一頭霧水了

大宅

係呀好似旺女...
我同你一樣睇來睇去都睇唔到囝/囡, 次次都庶住, 醫生都係話好似係囡, D朋友又話我個肚好尖似係囝, 我都希望係囝, 因為我已經有個囡...希望有驚喜啦

原文章由 petunia 於 08-9-19 11:24 發表
今年真係好旺女wor....
我個果依家好奇怪,醫生照唔到仔仔要有的野,但係又照唔到係女果幾個骨,所以個個醫生都只係話「應該係女」咋。
d人睇我個肚,又話我個肚好尖,好「仔」肚。但係望我個樣呢,就話我白左又滑左,應該係女。.. ...

複式洋房

其實如果醫生照左幾次都話睇唔清楚 or 夾實左,咁好大機會都係女丫,佢地怕 d daddy mommy 失望,so 多數都唔會直接講,呢個係我上次陀女時既 experience, 幾個不同醫生都一樣話係睇唔清楚。

到左今次,我陀呢個係仔,我無問醫生,but 幾個不同醫生都不約而同主動話我知係仔。到左尋日照 4d,直頭幫我影左 bb 個慈菇「頂」張相比我添丫....

大宅

我第一胎醫生好肯定話係囡, 但今次都唔肯定...不過我們預算係囡, 雖然我們想第二胎係囝.

原文章由 minikoala 於 08-9-19 17:32 發表
其實如果醫生照左幾次都話睇唔清楚 or 夾實左,咁好大機會都係女丫,佢地怕 d daddy mommy 失望,so 多數都唔會直接講,呢個係我上次陀女時既 experience, 幾個不同醫生都一樣話係睇唔清楚。

到左今次,我陀呢個係仔,我無問醫 ...

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

呢胎係囡

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

我個個係b女~

複式洋房

我有個囝, 今胎係囡!!

大宅

囡.......我自己就好想....haha 老公應該有dd 失望 (因為佢好想同個仔一齊打機)

大宅

通常好多男人...都想係囝...

男爵府

回覆 #97 scmail 的文章

唔係噃,我老公超級恨女!唔知係唔個B想Daddy早D開心,13weeks嗰陣巳經照得好清楚。不過我老公每次照,都要問醫生一次,要確定係女先識笑!

大宅

我自己就超級恨仔,尋晚先再同老公講點解個b唔係仔,佢就話e家個女唔好咩,我就笑住咁話,通常d女都係錫老豆嗎,佢就陰陰嘴笑,其實仔定女都係個人喜好。

大宅

原文章由 audrisleung 於 08-9-22 16:55 發表
我有個囝, 今胎係囡!!

咁係最好架,有仔又有女!恭喜!恭喜!

首頁

尾頁

跳至