親子旅遊

跳至

首頁
34567...9

尾頁

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 littlecarcar 於 15-06-07 發

原帖由 littlecarcar 於 15-06-07 發表
呢架火車只在暑假行走,至到10 月,靜岡搭
我頭先見今日可抽10月11號咪send email 去抽,但send 唔成功,唔知係咪已full 左

大宅

wyeth冷知識勳章

引用:回覆+陳皮爸媽+的帖子其實有local+tour搭th

原帖由 littlecarcar 於 15-06-07 發表
回覆 陳皮爸媽 的帖子

其實有local tour搭thomas火車,但成萬幾yen一位,你可睇返之前我post相 ...
THKS , 時間不啱!

大宅

回覆:暑假名古屋揮手區

我7月中名古屋-白川鄕-滋賀-京都-大阪usj-神戶-淡路島-關西機場回港, 行程緊密

大宅

引用:我7月中名古屋-白川鄕-滋賀-京都-大阪usj-

原帖由 aliceyanyan 於 15-06-07 發表
我7月中名古屋-白川鄕-滋賀-京都-大阪usj-神戶-淡路島-關西機場回港, 行程緊密

...
請問淡路島有咩睇和玩,啱小朋友嗎?

大宅

回覆:暑假名古屋揮手區

請問大家名古屋JR站附近有 100 yen shop 嗎?

大宅

近年大愛日本中部,有風景有美食,沒有東京、大板咁多人,最重要係相對少大陸人。前年聖誕向上走: 金沢、白川鄉、高山、奧飛彈等。上年Xmas除左長野馬骝溫泉,其餘去下走: 松板、伊勢、鳥羽等。本來 13/6去Seoul, 因Mers cancel左, 改為七月頭第三度名古屋中部之旅,老公點名encore 松板牛同夏天白川鄉,所以暫時plan 去福井>金沢>白川>高山(為左去丸明食飛彈牛)>名古屋。第4日名古屋daytrip to松板食牛,然後去三井outlet同睇花。

MarcellaLam    發表於 15-6-9 20:23

水晶宮

畀面勳章

引用:hb 仲要抽中2 日,但我地搭thomas 唔搭另一

原帖由 littlecarcar 於 15-06-06 發表
hb 仲要抽中2 日,但我地搭thomas 唔搭另一架
請問如抽中,佢地會幾耐email 你ga, 我呢二日都有抽,佢地無再覆係咪就無?

大宅

Evan_mama 發表於 15-6-9 17:34
請問大家名古屋JR站附近有 100 yen shop 嗎?
我都想知

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離。箴言22:6

別墅

引用:近年大愛日本中部,有風景有美食,沒有東京

原帖由 大眼仔mama 於 15-06-09 發表
近年大愛日本中部,有風景有美食,沒有東京、大板咁多人,最重要係相對少大陸人。前年聖誕向上走: 金沢、白 ...
夏天白川鄉其實正唔正?

大宅

引用:近年大愛日本中部,有風景有美食,沒有東京

原帖由 大眼仔mama 於 15-06-09 發表
近年大愛日本中部,有風景有美食,沒有東京、大板咁多人,最重要係相對少大陸人。前年聖誕向上走: 金沢、白 ...
名古屋邊度食松阪牛?

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離。箴言22:6

男爵府

回覆 DorMama 的帖子

JR站附近有間藥莊店內附設蚊型 100 yen shop (only家品&零食)
位置, JR站向"名鐵百貨"果邊行, 過晒D百貨公司直行到十字路口,
望埋去橋底就會見到, (即MCDONALD 後面街)

如果想行大型100 yen shop , 搭車去"大須商店街"有我至LIKE既 "SERIA"

DorMama    發表於 15-6-11 11:18

別墅

引用:Quote:原帖由+大眼仔mama+於+15-06-09+發表

原帖由 DorMama 於 15-06-10 發表
名古屋邊度食松阪牛?
未食過,希望可以試到「一升びん」

大宅

回覆 大眼仔mama 的帖子

我也是因MERS cancelled Seoul改Nagoya, 自駕, 同你差不多行程。松扳牛有無介紹?

伯爵府

aliceyanyan 發表於 15-6-7 08:59

...
我都係7月中去
Day 1 香港 >> 名古屋
Day 2 名古屋
Day 3 名古屋 >> 京都
Day 4 京都 >> 奈良 >> 大阪
Day 5 大阪
Day 6 大阪
Day 7 大阪 >> 香港

諗緊Day 5/6 會唔會過神戶行下

大宅

KathieTing 發表於 15-6-11 10:09
未食過,希望可以試到「一升びん」
呢間食松阪牛大約幾錢?

別墅

引用:Quote:KathieTing+發表於+15-6-11+10:09+未

原帖由 DorMama 於 15-06-12 發表
呢間食松阪牛大約幾錢?
未食過,只係google到~3000yen per person. 我諗depend 食咩items。

大宅

引用:Quote:原帖由 DorMama 於 15-06-12 發表呢

原帖由 KathieTing 於 15-06-12 發表
未食過,只係google到~3000yen per person. 我諗depend 食咩items。
名古屋食定松阪食? 剛從名古屋回來,係松阪試左一升,三大人约10,000 yen, 但我地偏细食同埋只叫中價松阪牛

大宅

引用:回覆 DorMama 的帖子JR站附近有間藥莊店內

原帖由 etcwendy 於 15-06-11 發表
回覆 DorMama 的帖子

JR站附近有間藥莊店內附設蚊型 100 yen shop (only家品&零食)
謝謝回覆 !

別墅

引用:Quote:原帖由+KathieTing+於+15-06-12+發表

原帖由 frogbobo 於 15-06-12 發表
名古屋食定松阪食? 剛從名古屋回來,係松阪試左一升,三大人约10,000 yen, 但我地偏细食同埋只叫中價松阪牛 ...
請問松板除了食牛有無其他景點?

大宅

引用:Quote:原帖由 frogbobo 於 15-06-12 發表名

原帖由 Keroleen 於 15-06-13 發表
請問松板除了食牛有無其他景點?
松阪係小鎮,除左牛,真係冇乜出名景點,離火車站7分鐘步程有間 maxvalue, 藥粧,二手服飾店

首頁
34567...9

尾頁

跳至