自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

Angel_Rose 發表於 15-7-15 19:15
搵日全家無人係屋企,等佢摸門釘
試過,佢隔2個鍾又再來禁鍾,仲有一次係樓下撞到,跟埋我回家

珍珠宮

crystal5142000 發表於 15-7-15 19:19
咁我望你去旅行,一星期LA~

已刪除用户

回覆:如果住樓上既同學仔,日日不請自來禁門鐘, 要來你家玩...

子爵府

引用:咪同佢講我地要趕住出街,叫佢返屋企。

原帖由 ipodbaby_123 於 15-07-15 發表
咪同佢講我地要趕住出街,叫佢返屋企。

伯爵府

搵個人幫你做醜人, 叫佢走。
搵個朋友上你屋企, 跟住個小朋友上來的時候, 你朋友就吾俾佢打機, 要出街 好忙 做咩有屋企吾返 叫佢返歸 煩到佢走。

珍珠宮

回覆:如果住樓上既同學仔,日日不請自來禁門鐘, 要來你家玩...

樓主個仔本身鍾唔鍾意,歡唔歡迎佢先?

公爵府

做功課就話好姐,打機noway

珍珠宮

佢落嚟因為覺得你屋企好玩

首先收埋所有遊戲機,話壞咗拎俾人整。 佢落
親嚟就叫佢睇書,或者話仔而家要練習作文叫佢一齊,一係悶到佢自己走,一係悶到你仔唔俾佢嚟。 兩個小學男生如果肯日日坐定一齊讀書,好歡迎添,你直情要去買六合彩

翡翠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:www 發表於 15-7-15 18:02 問題的根

原帖由 crystal5142000 於 15-07-15 發表
我仔同我一樣咁林,所以我先煩
我以前都晤出聲,但自從有仔仔後,就學識惡字點寫,加油!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

crystal5142000 發表於 15-7-15 19:19
直接同佢講,而家唔方便招呼你,得閒先打電話俾佢約佢來玩。

大宅

回覆:crystal5142000 的帖子

話仔仔要返暑假班,日日都要返,叫佢唔好再黎,得閒先會叫佢再黎玩囉!!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:方方媽媽 發表於 15-7-15 16:55 係你

原帖由 crystal5142000 於 15-07-15 發表
我叫過佢捉棋, 佢唔SO 我, 我份人又太"林"

我無諗過人地阿媽可以, 比個仔日日咁去人地屋企....玩
你用方方媽媽教的方法……强硬D

翡翠宮

牛年勳章

直接同佢講阿仔要温書做功課,唔開門俾佢入
再絕d帶個小朋友上去還返俾佢阿媽

翡翠宮

唔好開門,當自己出咗街

子爵府

明天來時話部機壞左,叫佢地玩其他遊戲

大宅

完全明白你感受,我都試過咁樣,果個係隔離鄰居。佢屋企人完全唔理小朋友,食飯又唔走,做功課又唔走,11點幾都唔捨得走!
最後係避咗佢地,見到面都調頭走,上面前就話病咗,用咗三個月先攪點!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:唔好開門,當自己出咗街

原帖由 facialchung 於 15-07-15 發表
唔好開門,當自己出咗街

伯爵府

畀面勳章

收埋部機就搞掂

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

不如約對方家長 tea 下了解下先,隨時對方家長唔知咩事。同埋我老公講過,睇人打機都好開心架,佢細個朋友去佢屋企,佢話要盡地主之儀由人打佢部機, 大大下就識得一人玩一舖,或者打d 要對方既 game ,就個個都有得玩。

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

咁你囝囝鐘唔鐘意佢日日黎?

首頁
34567...10

尾頁

跳至